Probleme Citroen Xantia

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Moshu123
just curious

Probleme Citroen Xantia

Mesajde Moshu123 » Joi 01-Oct-2009 08:16

Salut baieti, am un citroen xantia activa 2.0 turbo CT din 1996, de cateva zile am observat ca masina cand stationeaza dupa un drum cat de scurt pulseaza becul STOP din bord iar cand tin apasata pedala de frana incepe si se balanseaza, ca si cum s-ar regla suspensiile, la orice semafor, stationare ea tot se regleaza :roll: imi poate spune cineva care ar fi problema? iar la roata dreapta spate se aude un troncanit, un mecanic mi-a spus ca este cilindrul hidraulic central (nu stiu daca m-am expirmat corect), eu sunt din tulcea si nu se baga nici un mecanic la masina mea. Orice sfat este binevenit. Multumesc

Valentin Sandu
pasionat

xantia

Mesajde Valentin Sandu » Joi 01-Oct-2009 17:52

In primul rind trebuie facut o verificare la sistemul hidraulic.Zgomotul sau trncanitul de pe spate ,nu este de la nici un cilindru, ci de la rulmentii de la basculele de pe spate ,care se pot inlocui cu succes .Daca vrei mai multe relatii dami un P.M.

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Re: Probleme Citroen Xantia

Mesajde retro » Joi 01-Oct-2009 18:09

Moshu123 scrie:pulseaza becul STOP din bord iar cand tin apasata pedala de frana incepe si se balanseaza, ca si cum s-ar regla suspensiile

Doar becul STOP se aprinde? Nu cumva se mai aprinde si un beculet rosu cu simbolul semnului exclamarii?
La ce fel de balans te referi? Fata-spate? Sau stanga-dreapta?

Zgomotul de pe partea dreapta-spate poate proveni de la cilindrul care controleaza ruliul. Mecanicul care s-a uitat nu s-a exprimat tocmai corect. Fiind o "Activa", cilindrul acela este la fel de central ca si cel de pe partea stanga din fata.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 01-Oct-2009 19:04

cati km are masina?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 01-Oct-2009 19:42

daca ai drum prin Buc vreodata ma pot uita eu la masina. in tot cazul, prima cauza a balansului, mai ales daca e stinga-dreapta, sint sferele descarcate/sparte/neconforme. dupa ce se pun toate la punct se verifica si restul, dar in principiu asta rezolva problema. pot sa te ajut si cu incarcatul si procuratul altor sfere. troncanitul poate fi si de la rulmenti bratelor spate si de la cilindrul care regleaza inclinatia masinii (cel de care zice retro). se poate verifica si in fct de ce iese trebuie vazut ce e de facut. dar intii sferele!!!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Joi 01-Oct-2009 19:48

daca are peste 150000 km, pot fi si cilindrii de la activa zapaciti...
dar, cum spune si khan, sferele first.
ciudat este faptul ca se aprind becurile, ceea ce inseamna pierderi mari de presiune, iar aia nu mai e de la sfere...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 01-Oct-2009 19:52

sau lipsa ulei pierdut in sfere sparte

Lexia available

Moshu123
just curious

Mesajde Moshu123 » Joi 01-Oct-2009 19:54

Numai becul stop se aprinde. masina are 170 mii km, balansul il face stanga - dreapta, iar sferele le`am schimbat acum 4 luni .

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 01-Oct-2009 20:00

toate? ce sfere ai pus si cine a facut schimbarea? sferele de Activa sint in numar de 10 si fiecare e cu codul ei special, sint identice doare cele de la amortizoare, fata cu fata, spatele cu spatele, dar in rest ai practic 8 coduri diferite. uite aici un tabel

Lexia available

Moshu123
just curious

Mesajde Moshu123 » Joi 01-Oct-2009 22:31

mi le`a pus un baiat din galati,el mi-a si zis ca e un model deosebit si ca are mai multe sfere fata de o xantia normala,4 sfere mi-a schimbat la amortizoare, era ok, mergea super, iar acum nici nu mai are "pofta de viata" care o avea nu mai trage motorul dupa 2500-3000 rpm parca "da in nas" cand schimbi treapta superioara parca nici nu are turbo. Daca as ajunge in bucuresti la dvs cam cat timp dureaza operatiunea si piesele+manopera?

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Joi 01-Oct-2009 23:36

daca ai ajuns la retro la galati, poti fi sigur ca ti-a pus sferele care trebuie...
de intrebat de costuri si de durata.... nu poate sa iti spuna nimeni pana nu vede masina.
ai un model foarte misto de masina, dar... la fel de "misto" de doftoricit. sper sa fie cea mai simpla varianta din cele enumerate de noi...
pe de alta parte, daca spui ca da in nas cam de la 2500 de ture, verifica in primul rand filtrul de benzina si pompa de benzina...

retro
pasionat

Mesajde retro » Vin 02-Oct-2009 07:24

aha, o Activa din Tulcea cu numere de Suedia a fost pe la mine asta primavara. pe proprietar il chema Bogdan, un tip tare simpatic.
Din ce imi aduc aminte s-au verificat cam toate sferele. O parte au fost montate noi, altele, care au permis, au fost incarcate. Atat s-a facut la acea masina. L-am avertizat atunci pe Bogdan ca foloseste un ulei impropriu in instalatia hidraulica. Care trebuie urgent schimbat. Era ceva de culoare rosie, poate ATF. Ei, din cate stiu, nu s-a schimbat nici acum.
Recitind primul tau post, reiese ca reglarea permanenta a inaltimii se face cand stai la semafor, cu piciorul pe frana. Ar putea fi de la dozatorul de frana. Si chiar daca nu se aprinde decat becul Stop (celalalt martor poate e ars) poate fi lipsa de presiune in instalatia hidraulica. Daca vrei poti oricand sa vii sa vedem daca s-a intamplat ceva pe partea hidraulica.
Legat de functionarea motorului, nu prea am ce sfaturi sa-ti dau. Pt. ca nu prea e domeniul meu.

Moshu123
just curious

Mesajde Moshu123 » Vin 02-Oct-2009 12:45

retro scrie:aha, o Activa din Tulcea cu numere de Suedia a fost pe la mine asta primavara. pe proprietar il chema Bogdan, un tip tare simpatic.
Din ce imi aduc aminte s-au verificat cam toate sferele. O parte au fost montate noi, altele, care au permis, au fost incarcate. Atat s-a facut la acea masina. L-am avertizat atunci pe Bogdan ca foloseste un ulei impropriu in instalatia hidraulica. Care trebuie urgent schimbat. Era ceva de culoare rosie, poate ATF. Ei, din cate stiu, nu s-a schimbat nici acum.
Recitind primul tau post, reiese ca reglarea permanenta a inaltimii se face cand stai la semafor, cu piciorul pe frana. Ar putea fi de la dozatorul de frana. Si chiar daca nu se aprinde decat becul Stop (celalalt martor poate e ars) poate fi lipsa de presiune in instalatia hidraulica. Daca vrei poti oricand sa vii sa vedem daca s-a intamplat ceva pe partea hidraulica.
Legat de functionarea motorului, nu prea am ce sfaturi sa-ti dau. Pt. ca nu prea e domeniul meu.

Nu stiu de ce aveam impresia ca s-au schimbat 4 sfere, probabil am inteles eu gresit, la tine a fost masina in galati :) iar nu neaparat la semafor sa stau cu piciorul pe frana si fara frana tot face balansul stanga-dreapta ... cam in orice stationare se balanseaza indiferent cu frana apasata sau nu.

Moshu123
just curious

Mesajde Moshu123 » Vin 02-Oct-2009 13:12

Ce pot face la bucsa aceasta care am insemnat`o in poza, http://img9.imageshack.us/img9/1392/img5794t.jpg in patratelul rosu este busca. Pentru nu a mai cumpara tot cilindrul sa schimb bucsa ce pot face? se poate face vreo comanda numai pt bucsa? sau unde pot gasi?
Multumesc frumos

retro
pasionat

Mesajde retro » Vin 02-Oct-2009 15:55

Bucsa aia este piesa separata. Are codul 5171 13. Din pacate nu cred ca orice magazin de piese ti-o aduce. Trebuie incercat la un dealer Citroen pt. ca acolo au si departament de piese de schimb. Este piesa 18 din poza de mai jos.

Imagine

Legat de balansul stanga-dreapta: ma gandesc sa nu fie vinovat corectorul de ruliu (corectorul SC-CAR) sau sa fie sarit de la locul sau vreun brat care actioneaza acel corector.

Înapoi la “Citroen Xantia”