Schimbare antigel

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

e.miron
pasionat
Masina: Xantia 2.0 HDI110

Schimbare antigel

Mesajde e.miron » Vin 07-Ian-2011 16:01

Buna.
Am masina din semnatura de 3 ani si un pic, nu am avut probleme majore cu ea, chiar merge f bine, dar am o nelamurire.

In manualul tehnic zice sa schimb antigelul la 2 ani pt ca isi pierde propietatile iar eu nu l-am schimbat in ultimii 3 ani si nici inainte nu apare vreo referinta la asta in cartea de service/inspectii.

Mentionez ca nu are pierderi de lichid pe nicaieri, nivelul de lichid de racire e la fel cum era acum 3 ani cand aa luat masina.

Aici in Spania iarna e cam ca o toamna pe acasa, temp sub zero nu prea ( un pic doar noaptea )

Trebuie sa-l schimb sau pot sa il las asa, si daca trebuie schimbat se poate face DIY sau merg la service.( as vre sa scutesc daca se poate 50 € manopera/ora ).

Si inca ceva care tine mai mult de electrica.
Am luat de pe ebay niste leduri pt a monta lumini de zi.
Sunt 2 benzi de cate 48 leduri albe, f frumoase.

leam montat pe acele benzi/masti din plastic care vin imediat sub faruri si mascheaza imbinarea far/bara protectie.

Pana am dat 96 gauri am facut scurta la degetul de la bormasina dar asta e alta poveste.
As vrea sa le leg la pozitii.
Pot sa le leg direct la firele care intra in far sau am nevoie de ceva relee, chestii specializate.

Consumul lor nu cred ca e mare, dar preventiv nu le montez pana nu ma informez mai intai.
masina merge prea bine ca sa imi bat joc de ea.
Am venit in toamna asta acasa si 6000 km de autostrada au fost de vis in Xantia. Prietenul meu care a venit cu un Peugeot 307SW era intepenit de spate dupa o repriza de cateva ore de condus si eu parca stateam pe canapeaua de acasa din salon.

Mexik
pasionat
Masina: Citroen c5 hdi
2: Vw t5-2.5tdi
3: Chrysler Grand voyager

Mesajde Mexik » Vin 07-Ian-2011 19:43

cum te plimba un citroen nimic altceva nu te plimba :razz: :wink:

the judge
pasionat
Masina: Citroen C5 III Exclusive, Citroen Saxo VTS 16v
2: ex: 2x Xantia I, 2 x Xantia II, Xsara HDI
3: ex: Citroen Xsara VTS 16V, Peugeot 106 Rallye,

Mesajde the judge » Sâm 08-Ian-2011 14:18

in primul rand...posteaza te rog unde trebuie.nu are nicio treaba hidraulica cu antigelul si led-urile.iar in ceea ce priveste antigelul, schimba-l cum spune la carte...are si alte proprietati decat cea de a raci motorul, ca de ex sa nu-ti fiarba motorul.ilpoti schimba si singur, nu-ti trebuie prea multa experienta pentru asta.bafta!
CITROEN...covorul fermecat

Înapoi la “Citroen Xantia”