buna ziua

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Joi 18-Aug-2011 13:13

antoniorus00 scrie:bine:)) asa a zis la tembelizor.daca aia mint si io mint dar io cred ca or sa faca pt ca astia marii din parlament au actiuni la renault ,dacia ,mercedes si alte marci si vor sa vanda masini noi ca sa faca bani sa mance vaca....deci ei fac legile .o zi placuta

corect. asa au zis si asa vor sa faca.
nu ma mai mira nimic.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Joi 18-Aug-2011 13:38

In Marea Britanie nu ai voie sa tii masina cu numere straine mai mult de 3 luni pe o perioada de 1 an decat in cazuri speciale. La ei e simplu cu determinatul acesti perioade pentru ca ai biletul de ferry cu care poti demonstra. Ideea e ca acest tip de lege exista in mai multe tari, nu numai in Romania.

Cazurile speciale de mai sus ar fi:
-lucrezi la o firma care are birouri in ambele tari (Marea Britanie si tara inmatricularii masinii) si faci drumuri intre acestea doua
-locuiesti intr-o alta tara si faci naveta pentru a munci in Marea Britanie.
"If in doubt, flat out!"

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Joi 18-Aug-2011 13:42

dar in Marea Britanie nu stiu cum sta treaba cu inmatriculatu, ca totusi nici romanii nu din hobby inmatriculeaza pe Bulgaria, si nu vad rostul sa asemanam tari ca Marea Britanie si Romania...

antoniorus00
just curious

Mesajde antoniorus00 » Joi 18-Aug-2011 13:54

la noi se face treaba asta de 'foame' ..tot ar smulge de pe tine.am un suzuki alto benzina 1.1 2004 decembrie clar euro 4 ...dar la r..a.r mi-au dat euro 3.si mai am o gramada de prieteni care au patit asa.si ca sa ii castigi in instanta nu ai facut nimik.ca masina sta in fata blocului ,drumuri ,bani aruncati degeaba .toti au zis sa ma orientez catre o masina pe benzina care sa aibe euro 4 si povesti .mie nu imi tre decat citroen xantia deocamdata este masina ideala pt mine .am fost la un electrician cu suzuki si mi-a zis sa nu ma bag pe xantie ca are suspensii hidraulice si ca is scumpe la intretinere si bla bla-uri.io stiu ce inseamna citroen xantia ca masina deoarece are un unchi 3 ,toate hdi si le-am condus si is bolnav:)) tot asa poti sa iei orice alta masina si bif s-au dus injectoare sau alte magarii.dar altii cred ca este masina ce merge pe gratis si nu trebuie sa platesti dupa ea

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Mesajde kady28 » Joi 18-Aug-2011 14:03

Xantiuta mea e pe bulgaria :lol: ...de ce?...simplu...ca aici trebuia sa platesc 3200 epuroi sa o inmatriculez....pentru o masina care acu 13 ani avea dotarile loganului...si tot nu se compara.

antoniorus00
just curious

Mesajde antoniorus00 » Joi 18-Aug-2011 14:06

dar pe bulgaria car ar fi la un 20 hdi euro 3 ?

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Joi 18-Aug-2011 14:08

Stati fratilor ca eu inteleg care e problema. Aduceam doar un strop de normalitate discutiilor. Problema nu e in nici un caz legea cu masinile de Bulgaria in Romania, problema de fapt este legea cu taxa de inmatricualre. Ba da, compar Romania cu restul tarilor din Uniunea Europeana pentru ca am fost tampiti si am intrat in UE.

antoniorus00 scrie:la noi se face treaba asta de 'foame' ..tot ar smulge de pe tine.am un suzuki alto benzina 1.1 2004 decembrie clar euro 4 ...dar la r..a.r mi-au dat euro 3.si mai am o gramada de prieteni care au patit asa.si ca sa ii castigi in instanta nu ai facut nimik.ca masina sta in fata blocului ,drumuri ,bani aruncati degeaba .toti au zis sa ma orientez catre o masina pe benzina care sa aibe euro 4 si povesti .mie nu imi tre decat citroen xantia deocamdata este masina ideala pt mine .am fost la un electrician cu suzuki si mi-a zis sa nu ma bag pe xantie ca are suspensii hidraulice si ca is scumpe la intretinere si bla bla-uri.io stiu ce inseamna citroen xantia ca masina deoarece are un unchi 3 ,toate hdi si le-am condus si is bolnav:)) tot asa poti sa iei orice alta masina si bif s-au dus injectoare sau alte magarii.dar altii cred ca este masina ce merge pe gratis si nu trebuie sa platesti dupa ea

Nu trebuie sa te duci in instanta. Te duci frumos la importatorul oficial de Suzuki in Romania si ii ceri ca pe baza seriei de sasiu sa iti dea un document oficial care atesta ca masina in cauza are motor care corespunde normelor Euro 4. Si gata. Daca nu este importator oficial in Romania, te duci in Ungaria sau Bulgaria sau altundeva, dar dupa aceea va trebui sa traduci si legalizezi actele.
"If in doubt, flat out!"

antoniorus00
just curious

Mesajde antoniorus00 » Joi 18-Aug-2011 14:34

suzuki l-am inmatricluat in 2007 cu euro 3 ca nu am stiut care e treaba.dar acum vreau sa cumpar xantia aia si atunci daca se poate si fara instanta ii mai bine

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Joi 18-Aug-2011 14:40

kady28 scrie:Xantiuta mea e pe bulgaria :lol: ...de ce?...simplu...ca aici trebuia sa platesc 3200 epuroi sa o inmatriculez....pentru o masina care acu 13 ani avea dotarile loganului...si tot nu se compara.

vezi ca Loganul numai de anul asta are abs ca standard...iar sa gasesti geamuri electrice pe spate, trebuie sa fie Logan "exclusive" cred ca:)) sa nu vorbim de airbag pasager...care de obicei e loc perfect pentru instrumente de taximetristi

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 18-Aug-2011 18:53

ma... daca iti place masina si pretul e bun, poti sa o iei. este clar euro 3, iar cu inscrisul te orientezi dupa aia ce faci. nu au cum sa faca treaba aia cu 3 luni la bulgaroaice, pentru ca ar fi obligati sa faca asta pentru tot resul uniunii, si asta chiar nu prea au cum; si chiar daca, iti faci cate o ptocura din 3 in 3 luni, cu 30 de euro sau chiar mai putin, si tot e bine.

antoniorus00
just curious

Mesajde antoniorus00 » Vin 19-Aug-2011 09:57

pretul este chiar bun.900e masina arata si merge impecabil ..mi se pare de pomana

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Vin 19-Aug-2011 10:27

Antoniu, eu zic sa o iei si vezi ce faci cu rarul aici. La banii aia, daca e buna si are macar aer conditionat, masina aia e gratis. Dar vezi sa nu aiba ceva problema ca daca mai bagi inca 1000 in ea asa, din prima nu e ok. Xantia hdi e o masina faina.
"If in doubt, flat out!"

antoniorus00
just curious

Mesajde antoniorus00 » Vin 19-Aug-2011 10:53

nu mai tre bagati bani in ea.e functionala... neamtu vrea sa o dea ...era 1300 si am zis asa la vrajala ca ii dau 900 pe loc si pe luni is cu banii la el.apoi vad io ce si cum a fi.am pe cineva care are handicap fizic si la ei e gratis taxa...nu stie nime cate are voie sa inmatriculeze pe numele lui ca are deja 1

antoniorus00
just curious

Mesajde antoniorus00 » Vin 19-Aug-2011 10:55

din cate stiu io toate xantiile 2 au aer conditionat

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 19-Aug-2011 11:47

nu au toate, si ai sa ramai uimit sa afli ca nu au nici abs toate. in fine... vezi tu ce si cum. doar o masina se poate inscrie pe o persoana cu handicap, adica nu poate sa aibe 2 in acelasi timp, ca mi se pare ca e scutit si de impozit. nu stiu exact in ce conditii se poate inscrie si alta, dar banuiesc ca nu poti sa faci asta imediat, trebuie sa treaca ceva vreme. oricum, cel mai bine te interesezi si ne spui si noua ce si cum, ca sunt tare curios care sunt conditiile si ce trebuie facut.

Înapoi la “Citroen Xantia”