sistem ACAV

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

majestiqe
pasionat

sistem ACAV

Mesajde majestiqe » Mar 03-Ian-2012 16:22

Salut , in ultimul timp am facut ceva documentatie in legatura cu motorul care il am montat , TCT (turbo constant torqe) cum il numesc francezii .
Am gasit pe un site francez o chestie destul de interesanta , schimbarea clapetei de acceleratie care are 48 de mm cu una de 56 de mm de pe un motor 16v cu sistem ACAV , nu stiu exact ce inseamna , dar e un sistem care modifica lungimea galeiei de admisie , are o clapeta suplimentara care alege prin care parte a admisiei sa circule aerul cea lunga sau cea scurta .

Inapoi la subiect , are cineva un asemenea motor , sau stie ceva despre el , am intereseaza un cod de motor , sau mai bine daca aveti cumva la dezmembrat , vreu clapeta :D.

multam , astept informatii .

cateva link-uri sa vedeti despre ce e vorba:
http://www.fullpowerteam.com/t748-infos-t16-tct-acav-rs
http://www.jsoclub.com/157/papillonacav.htm

Imagine
iubesc fiarele vechi pentru ca sunt mai spectaculoase decat plasticele de ultima generatie

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 03-Ian-2012 16:57

am avut eu mai demult asa ceva. este vorba de 2.0 16V vsx, un motor destul de rar, ce se gaseste pe xantia, zx, p 306 s16 si p405 parca sa zic. codul motorului este xu10j4d. vezi ca e cineva pe forum care are o xantie cu motorul asta userul georgika1992, poate te poti intalni cu el sa vezi macar ce si cum. de gasit... destul de greu doar clapeta. poate doar tot motorul, si din ce tin minte, cel care l-a luat de la mine vroia sa il dea.

majestiqe
pasionat

Mesajde majestiqe » Mar 03-Ian-2012 17:54

pe 406 nu o fi ?

apropo , daca intereseaza pe cineva un 2.0 16v de vanzare la pret de fier vechi am pe cineva care vrea sa vanda
iubesc fiarele vechi pentru ca sunt mai spectaculoase decat plasticele de ultima generatie

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Joi 05-Ian-2012 03:00

http://www.bestauto.ro/citroen/xantia/b ... breadcrumb
uite colea, asa ceva cauti... dar asta e putin cam zapacit la cap cu pretul asta. am mers si cu tct si cu 16v asta, si pot spune ca e mai misto de condus 16v. eu am fost narod ca am demolat masina aia de am avut-o pt ca era impecabila si culmea e ca se si putea inscrie la vremea aia. dar in fine... ce-a fost a fost, la momentul ala visam tct, si in final am ajuns la hdi :lol:

m-ar interesa pe mine acel motor 16V simplu, dar vreau sa stiu in primul rand de pe ce masina provine, si daca mai exista instalatia electrica aferenta, adica tot ce e la capota.

majestiqe
pasionat

Mesajde majestiqe » Joi 05-Ian-2012 15:49

sa dus dreacu motoru , la spart tiganu ca nu a avut imbus, sa desfaca chiulasa, era acav ,dar a spart si galeria si tot , a ramas decat partea de plastic, ca aia nu valoreaza nimic .

pe o parte e bine si cu astia ca iei piese calumea la preturi de nimic ,ca habar au ce vand ,
dar e rau pe alta parte ca se alege praful de masini calumea , nu vreau sa va imaginati cum arata motorul , si dadeau cu barosul in el , inca o data mare pacat

nic de instalatie nici nu mai e vorba .

apropo , ceramicul de la mihai a ajuns la mine :D

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Joi 05-Ian-2012 17:59

admisia aia de plastic valoreaza o avere. daca e intreaga si o poti lua degeaba, ia-o si tine-o acolo. da, vorba ta, mare idioti sunt astia, habar nu au ce si cum da dau cu barosul in ele :?

Înapoi la “Citroen Xantia”