salut am si eu o problema cu ceasurile de bord
Moderator: Echipa Tehnica
salut am si eu o problema cu ceasurile de bord
mai exact turometrul merge doar dimineata la rece cam 1 minut dupa care acul cade jos,ceasul de km nu merge deloc am desfacut bordul si nu am gasit nimic in neregula am invartit cablul de km cu mana si indica in bord sa fie ceva la partea de cutie unde intra cablul astept niste sfaturi ceasul este normal nu electronic
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Lipiturile vitozometrului care trebuiesc refĂŁcute sunt indicate ĂŽn site-ul de mai jos:
http://www.schaalbouw.nl/citroen/blog051007.htm
http://www.schaalbouw.nl/citroen/blog051007.htm
am rezolvat astazi problema partial,adica mai exact am dat jos melcul de pe cutie si pinionul era rupt din interior nu a cazut in cutie dar nu mai invartea cablul ,am avut un melc asemanator de peugeot 405 si l-am montat si merge,dar problema este ca melcul original avea si o mufa de curent cu 3 pini pe el cel pus de mine nu are mufa respectiva ,poata sa fie turometrul aceea mufa ?in concluzie km merge acuma dar vreau sa gasesc un melc original ca al meu cu mufa de curent poate are cineva la dezmembrat,oricum luni ii fac poza la melcul dat jos si poate il gasesc mai usor,o zi buna
-
- pasionat
-
- pasionat
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
autodom scrie:ideea este ca turometrul merge 1-2 minute cand este rece motorul dupa aceea cade acul turometrului,benny spunea ceva de senzor pe cutie cica ar face figuri ca si el apatit-o asa,cica masoara turatia de pe volanta cred
Senzorul de pe cutie, cel care mãsoarã turaÞiile motorului, este diferit faÞã de cel de pe melc, care mãsoarã vizeza de deplasare. Senzorul electric pentru mãsurarea vitezei de deplasare se foloseºte la bordul cu indicatoare electronice (fãrã cablu de kilometraj) ºi la cele dotate cu suspensie Hydractiv.
DacĂŁ ai suspensie hydractiv, ĂŽn faĂža manetei de reglare a gĂŁrzii la sol mai ai un buton, dacĂŁ nu... nu-Ăži este necesarĂŁ partea electrivĂŁ de pe melc.
am inteles acuma ,da am un buton in fata manetei de reglat garda de sol sincer nu stiam ce functie are,am observat ca parca suspensia este mai tare deoarece am un melc km fara acea mufa de curent,urmeaza sa pun un melc km cu mufa original cica are benny unul si mi-l trimite multumesc oricum ptr sfaturi si lamurire o zi buna