prezoane

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

prezoane

Mesajde Rica » Sâm 09-Iun-2012 08:42

am cautat pe aici si nu am gasit nimic de asta
intrebarea mea este:
se potrivesc prezoanele de la jentile de aliaj pe cele de tabla?
intreb asta ca am vazut ca aliaje "carnea" unde intra prejoanele pana la butuc e destul de groasa
am cumparat roti de iarna cu jenti de tabla si vreau sa stiu daca cumpar si set de prezoane
da,stiu o sa ma intrebati de ce nu dau o roata jos sa fac proba....pentru ca rotile sunt la vanzator,la pastrare
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

vladd.alex
pasionat
Masina: Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 CP

Mesajde vladd.alex » Sâm 09-Iun-2012 08:53

Trebuie sa se potriveasca, toate au capul surubului conic, pentru centrare. Pasul filetului e acelasi, diametrul e acelasi. Cel mult lungimea tijei surubului poate diferi. La mine e destul de lung, si am jante de tabla. Verifica cu jantele dorite prezoanele tale actuale, vezi daca asigura strangerea cu un numar rezonabil de rotatii.

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Sâm 09-Iun-2012 09:03

de lungime imi este frica,sa nu loveasca ceva in spate,sa frece...
restu'...e can can :wink:
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

4Mike
just curious

Mesajde 4Mike » Vin 15-Iun-2012 23:11

Am mers cam 3500km iarna asta cu roti de tabla cu dimensiunea de 6Jx15R 4x108 65, ET 18. Prezoanele au fost cele ale masinii care initial a venit cu jenti de aliaj. S-au potrivit perfect si nu a fost absolut nicio problema, dar erau prezoanele originale de la rotile de aliaj. Deci pot garanta ca la aceeasi marime de janta, indiferent de tipul de material ( aliaj sau tabla) cata vreme sunt originale Citroen , pt tipul tau de masina ( sau extrem de aproape , de exemplu eu am folosit roti de tabla cu ET 18, de Xsara, in loc de normalul de 15, de Xantia... :oops: ), nu poti avea probleme.

vladd.alex
pasionat
Masina: Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 CP

Mesajde vladd.alex » Sâm 16-Iun-2012 08:11

Pur si simplu, dupa montaj, invarte roata. Vezi daca atinge undeva. Daca nu se aude nimic si nu intampina nici o problema, e ok. Eu nu am avut probleme cu prezoanele. Din contra, la C5 nu se pot echilibra cu plumb de janta de aliaj, pentru ca le ia etrierele inainte si le arunca.

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Sâm 16-Iun-2012 08:24

imi e frica pentru ca cele din aliaj sunt groase in carnesi cele de tabla... :D nu stiu

Ce ciudat!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 16-Iun-2012 10:11

La C5 centrarea se face prin gaura centrala, nu prin prezoane. La fel si la Xantia. La C5 jantele de aliaj au prezon cu cap drept + saiba. La jantele de tabla au prezoane conice. Prezoanele de aliaj se pot folosi TEMPORAR pentru jantele de tabla (rezerva de exemplu) dar nu e o idee buna sa le folosesti permanent. Unii colegi le-au pierdut pe drum. Eu am set separat de prezoane pentru aliaj (vara) si tabla (iarna).
"If in doubt, flat out!"

dizel005
just curious

Mesajde dizel005 » Mie 11-Iul-2012 02:23

Frate .Punele cu incredere ca se potrivesc ,ca si eu tot asa am jante de tabla si prezoane de jante din aliaj. Singura diferenta intre prezoanele de la jentile de aliaj in mai lunfi in cap (hexagon)...

bogdans
pasionat

...

Mesajde bogdans » Lun 12-Noi-2012 02:46

jantele de aliaj au prezoane mai lungi , daca ai pentru jante de tabla prezoanele ... merg si la una si la alta ! eu am patit la un renault , cand am montat rotile de iarna ... surpriza si noroc pt ca a verificat baiatu de la vulcanizare ... roata fata nu se invartea ; prezoanele pt roti de aliaj sunt diferite ! E simplu ... desfaci un prezon si/sau o roata si verifici pe ambele punti !
C4 1.6 gris.fer.VTRpp.resolfen.17" OE

Înapoi la “Citroen Xantia”