AJUTOR PT O XANTIA "SANATOASA"

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

dory
just curious

AJUTOR PT O XANTIA "SANATOASA"

Mesajde dory » Mie 28-Feb-2007 01:10

Sal,avind in vedere ca nu se stie exact cind va fi urmatoare intilnire,incerc pe aceasta cale sa gasesc citeva raspunsuri ale celor mai urgernte intrebaricare ma framinta:
1)Ce fel de ATF este recomandat unei xantia exclusive v6 din 2000(pe piata sint foarte multe modele cu tot felul de indici dar pe nici o sticla nu se face referire la modelul masinii caruia ii este destinat)
2)La citi km se schimba ATF-ul ?dar filtrul?
3)Exista alte filtre pe instalatia de hidraulic in afara celor din vasul cu LHM?
4)Unde este filtrul de benzina?
In fine intrebari de genul asta pot insira ore intregi,ideea este ca desi nu am aceasta masina de mult timp,si nu stiu exact cit timp va mai sta pe la mine,vreau sa functioneze impecabil si avind in vedere acest lucru doresc sa schimb orice este necesar pt o funcionare ireprosabila.
Tot pe aceasta cale ii rog pe toti cei care au informati despre aceasta masina(tehnic ,manual,etc.) sa imi comunice ,sa pot avea o masina "sanatoasa"

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mie 28-Feb-2007 11:58

Salut si bine ai venit.

Ca intotdeauna, recomand folosirea cu incredere a functiei de cautare inainte de a posta mesaje sau topicuri noi.

In sectiunea "Fisiere/Descrieri tehnice" exista un topic "Documente pe RapidShare" acolo vei gasi manualul Haynes complet pt Xantia. Cred ca te va ajuta in gasirea unora dintre raspunsurile la intrebarile tale.
In mod normal intervalul de schimbare al diverselor fluide precum si tipul acestora trebuie sa fie scris in User manual (Manualul de utilizare) al masinii.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 28-Feb-2007 17:29

1) daca ATF este Automatic Transmission Fluid, musai arunca o privire intr-un manual de service. La cutiile automate e mai delicat si nu e deloc recomandat sa lucrezi dupa ureche.
2) uita-te in manualul de service
3) nu
4) de obicei prin zona puntii spate. E un cilindru de aluminiu de vreo jumatate de litru. Ar trebui sa fie si asta in manualul de service.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dory
just curious

Mesajde dory » Vin 02-Mar-2007 18:20

ok am sa ma uit cu siguranta daca imi spune cineva si mie cum...am intors tot site-ul cu fundul in sus si nu am gasit nimic despre aceasta sectiune(sint membru nou si inca nu cunosc toate secretele site-ului).Mai am o rugaminte,daca cineva crede ca poate da niste sfaturi ajutatoare despre acest sistem hidraulic si mai ales despre umplerea frerelor(o locatie recomandata,etc),il rog sa imi dea si mie un apel 0726700015 .

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Vin 02-Mar-2007 18:59

In pagina de index a forumului, daca derulezi mai jos de Xantia, vei gasi sectiunea "Tehnica". In ea se gaseste subsectiunea "Fisiere/Descrieri tehnice". In aceasta gasesti topicul "Documente Citroen pe RapidShare" unde vei gasi link-ul catre manualul Haynes de Xantia.

Incearca aici
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=4059

dory
just curious

Mesajde dory » Vin 02-Mar-2007 19:22

k mersi de sfat din pacate nu prea cred ca gasesc un raspuns,zilele astea incerc sa imi fac o programare la ATS ,vreau sa vad si ei ce parere au...Ce credeti, e o idee buna?

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 02-Mar-2007 22:11

Forget about ATS. Aveam mai demult un forumist care avea o Xantia I Hydractive si pentru ca aia de la ATS nu au fost in stare sa-i puna un diagnostic, i-au zis ca masina lui e "cazan".
Eu zic ca merita un drum pina la Cristi Stan. Gasesti datele de contact la sectiunea de mecanici independenti. Give it a try!
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 04-Mar-2007 14:14

poti sa incerci si la Ciocarlan pe Cutitul de argint 0744634200
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

mihai_skater16
simpatizant

Mesajde mihai_skater16 » Dum 04-Mar-2007 14:51

@nicu sry dar ......acum deja se numeste SC.TOTCITRO Serv.SRL :evil: :P 8)

Înapoi la “Citroen Xantia”