Toate Xantiile au ABS?

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

liviuvelisarie
simpatizant

Toate Xantiile au ABS?

Mesajde liviuvelisarie » Sâm 23-Iun-2007 18:40

ABS-ul a fost standard sau optional? Am auzit din multe surse informatii contradictorii. Nu inteleg. A mea nu are sau nu ii functioneaza, si voiam sa stiu daca sa ma impac cu ideea sau sa caut sa repar ceva? Prefer sa aiba si sa nu ii mearga ca sa am ce repara....dar nu imi pun mari sperante. Parca simt ca nu aveau toate. Rog sa imi raspunda cine stie sigur. Am Xantie din 1996, motor 1.8 16v.
Multumesc

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Sâm 23-Iun-2007 20:04

a avut sau are ABS , vezi modulul hidraulic in dreapa motorului,
Ultima oară modificat Sâm 23-Iun-2007 20:11 de către cbx, modificat 1 dată în total.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Sâm 23-Iun-2007 20:09

Nu au avut toate. La modelul tau a fost optional. Numai de la 2000 in sus era de serie.
Te uiti in compartimentul motor dupa unitatea de ABS. De regula scrie pe ea. Daca ABS-ul nu functioneaza tb sa ai un bec pe bord aprins.

Later edit: la Xantia cu ABS a fost un recall, pe schimbarea computerului. Poate ca e mai bine sa nu ai.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

liviuvelisarie
simpatizant

Mesajde liviuvelisarie » Sâm 23-Iun-2007 20:55

Eu parca as fi vrut sa aiba...oricum, asta e ultima masina fara ABS si jante de aliaj pe care o voi avea. Mie mi s-a intamplat ca franarea de urgenta sa nu fie prea buna si sa blocheze. Rotile sunt prea mici pentru masina, dar asa erau in epoca aceea. 185/65 R14 mi se par foarte mici pentru masina mea care are 1300 kg la gol. Adica asa are Loganul standard, si e mult mai usor si mai putin puternic.
O sa ma uit de unitatea ABS, dar nu cred ca o am.

Multumesc

cristian_v
pasionat

Mesajde cristian_v » Sâm 23-Iun-2007 22:55

Era optional, a mea nu are :(

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Dum 24-Iun-2007 16:10

liviuvelisarie scrie:Eu parca as fi vrut sa aiba...oricum, asta e ultima masina fara ABS si jante de aliaj pe care o voi avea. Mie mi s-a intamplat ca franarea de urgenta sa nu fie prea buna si sa blocheze. Rotile sunt prea mici pentru masina, dar asa erau in epoca aceea. 185/65 R14 mi se par foarte mici pentru masina mea care are 1300 kg la gol. Adica asa are Loganul standard, si e mult mai usor si mai putin puternic.
O sa ma uit de unitatea ABS, dar nu cred ca o am.

Multumesc

In primul rind jantele de aliaj sint o chestie mai mult estetica si nu sint recomandate iarna.
Rotile sint ok pt motorul ala. La golan s-a ales varianta aia pt ca amortizarea e foarte proasta, asa ca i-au pus un balon mai mare. Daca te-ai dat cu unul vreodata stii despre ce vorbesc.
Poti frina si fara sa blochezi rotile. Eu am reusit asta inclusiv iarna. Pneurile sint foarte importante. ABS-ul e mai mult sa nu blochezi rotile in curba si sa ramii fara directie.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Mexik
pasionat
Masina: Citroen c5 hdi
2: Vw t5-2.5tdi
3: Chrysler Grand voyager

Mesajde Mexik » Sâm 18-Oct-2008 20:08

nici a mea nu cred ca are abs dar are o frana super am pus ceva frane de ugenta si pe ploaie si sa dus drept a iesit si fum din cauciucuri.in concluzie eu sunt multumit de frane fie ca au sau nu abs.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 19-Oct-2008 09:23

eu zic de cand am studiat problema ca si BX-ul are roti prea mici!! Cel putin la versiunea turbo diesel cu aer cond, abs, mi se pare mult prea grea pentru jante de 14. Ideea e ca nu a fost facut de la inceput pentru asa ceva, iar versiunile care sunt de putere mare (16v) au modificata caroseria pentru a pune roti mai mari.

La xantia in schimb, lectia trebuia sa fie invatata. oricum, daca ai roti 14", cu siguranta poti sa pui de 15.

Pe xantia din semnatura sunt jante de 15 si mi se pare ca sunt perfect match, cu toate ca e break, motor 2.0 hdi, aer cond auto, abs.

Mexik
pasionat

Mesajde Mexik » Dum 19-Oct-2008 13:10

eu unu man nam pus pe masini decat ce scrie in talon si nu am avut probleme sami omoare directia,sa fac acvaplanare...eu zic ca cei ce au proiectat masina au gandit destul si au testato si au puc cei mai potrivit.adevaru e ca cele de 2000hdi au pe 15 rotile si li se potrivesc dar la e mea cu motor de 1,6 cred ca ias da in capo cu roti pe 15 mai ales ca nui usora nici masina si nici motoru foarte puternic la 90cp.e pur si simplu o masina modesta de familie

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 19-Oct-2008 16:15

eu sunt de acord ca masinile astea au fost testate, dar masina in configuratia mea cred ca e cea mai grea varianta. Ce era sa faca? sa puna jante de 15 doar pe modelul tzd turbo cu ac si abs? nu. au lasat-o balta. de fiecare data cand dau intr-un crater de pe strada, se indoaie janta. am schimbat cel putin de 3 ori o janta din aceasta cauza. Cu cielo de exemplu am dat de mult prea multe ori in astfel de cratere dar nu a patit nimic, inafara de faptul ca m-a scuturat cu adevarat.

Mexik
pasionat

Mesajde Mexik » Dum 19-Oct-2008 16:22

probil la francezi nus cratere si nu au luat in calcul asta

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 19-Oct-2008 19:14

:lol: noroc ca s-au gandit sa puna totusi roata de rezerva.

Referitor la ABS: eu sper ca nu se gandeste cineva ca ABS-ul este un adevarat miracol, un must-have, salvare din situatii limita iarna si alte astfel de aberatii. ABS-ul e util foarte rar, dar atunci de poate ajuta. ATAT.

Mexik
pasionat

Mesajde Mexik » Dum 19-Oct-2008 20:11

asai.totusi trebe sa fim prudenti la noi mai ales ca multi mucosi isi iau carnetul pe bani si nici nu stiu cum arata o bujie la o masina.asa zic si eu ca abs nui minune.azi am vazut la stiri un accident frontal intre un hyundai accent si un mercedez clk.si surpriza.cei din clk au murit(2) cu toate sistemele si aerbegurile lui si cei din accent(3pers) traesc si au sanse bune.si vb aia o masina ieftina si de serie.acum cum zice romanu,mai tine si ce noroc ai

Înapoi la “Citroen Xantia”