Salutare! Posesor nou Xantia.
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- vladd.alex
- pasionat
- Masina: Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 CP
- vladd.alex
- pasionat
-
- pasionat
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
vladd.alex scrie:Am plecat cu ea la drum si iar a sarit bieleta aia de nivel pe spate![]()
Asa nervi mi-am facut, acum cauta rampa...ma gandesc sa o ridic pe rampa, sa o pun inapoi si sa o leg cu o sfoara subtire sau o sarmulita pentru moment...noua cine stie unde gasesc....Ce sa fac?
Ăi-ai fĂŁcut nervi pentru cĂŁ nu ai citit cu atenĂžie.... Ăži s-a spus sĂŁ pui pĂŁrghia la loc Âşi s-o asiguri cu coliere de plastic pânĂŁ comanzi alta nouĂŁ

salut si bine v-am gasit
am cumparat si eu de curand o xantia 2.0 hdi bk (sa fie vreo 2 saptamani) si fiind prima mea masina nu ma pricep deloc, problema e ca am in bord un martor (bec) care sta aprins tot timpul, din cate am inteles (am intrebat si eu in stanga si-n dreapta) ar fi de la abs, azi am incercat sa vad daca functioneaza abs-u (viteza + frana brusca), "surpriza" nu functioneaza.
ce as putea face ?
ar mai fi ceva.... cum aflu cati CP are ?
v-a multumesc
am cumparat si eu de curand o xantia 2.0 hdi bk (sa fie vreo 2 saptamani) si fiind prima mea masina nu ma pricep deloc, problema e ca am in bord un martor (bec) care sta aprins tot timpul, din cate am inteles (am intrebat si eu in stanga si-n dreapta) ar fi de la abs, azi am incercat sa vad daca functioneaza abs-u (viteza + frana brusca), "surpriza" nu functioneaza.
ce as putea face ?
ar mai fi ceva.... cum aflu cati CP are ?
v-a multumesc
- vladd.alex
- pasionat
Daca nu iti functioneaza ABS-ul, aceeasi problema am avut-o si eu la un Golf IV, in primul rand identifica pompa ABS de la compartimentul motor si cu motorul oprit, scoate mufa mare de la ea, verifica sa nu fie corodati pinii. In cazul in care nu sunt corodati, ia un spray WD-40 si curata si slotul de pe pompa si mufa propriuzisa.
Inainte de toate astea, identifica in cartea masinii, locul unde e blocul de sigurante, apoi verifica siguranta de la ABS.
Daca totul e ok pana in prezent, fa o diagnoza cu Lexia si vezi exact ce problema e, probabil vreun senzor de viteza de la roti. Spor la treaba!
Inainte de toate astea, identifica in cartea masinii, locul unde e blocul de sigurante, apoi verifica siguranta de la ABS.
Daca totul e ok pana in prezent, fa o diagnoza cu Lexia si vezi exact ce problema e, probabil vreun senzor de viteza de la roti. Spor la treaba!
ms de sfaturi dar sunt cateva probleme, nu am cartea masinii si nu stiu ce e Lexia.
azi am iesit pe autostrada cu ea, la peste 70-80 km/h se aude un zgomot ca o bataie infundata nu e deranjant dar...., la peste 2500 rpm motorul dintr-o data aproape ca-si dubleaza decibelii, nu stiu daca e ok sau nu dar as fi bucuros sa stiu ce se intampla, zgomotul nu e prea puternic si nici deranjant dar cred ca se intampla ceva.
(stiu ca trebuie sa schimb discurile de frana pe fata si am un cauciuc putin deformat)
azi am iesit pe autostrada cu ea, la peste 70-80 km/h se aude un zgomot ca o bataie infundata nu e deranjant dar...., la peste 2500 rpm motorul dintr-o data aproape ca-si dubleaza decibelii, nu stiu daca e ok sau nu dar as fi bucuros sa stiu ce se intampla, zgomotul nu e prea puternic si nici deranjant dar cred ca se intampla ceva.
(stiu ca trebuie sa schimb discurile de frana pe fata si am un cauciuc putin deformat)
-
- pasionat
-
- pasionat
- vladd.alex
- pasionat
- vladd.alex
- pasionat