Xantia cangur si spate lasat
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
pai ar fi cam asa:
masina urcata pe rampa sau pe capre macar de spate
levierul de inaltime dat pe minim
surubul cu cap de 12 de la disjunctor desfacut o tura (doar atat)
te apuci si scoti conductele cu cheia de 8
dai jos corectorul si te apuci si il cureti cu gazolina, diluant, sau ceva asemanator, apoi il speli cu motorina, iar la montare il ungi cu lhm (scoti putin su seringa din vas)
dupa aia te apuci sa pui totul inapoi pe masina si faci probe
masina urcata pe rampa sau pe capre macar de spate
levierul de inaltime dat pe minim
surubul cu cap de 12 de la disjunctor desfacut o tura (doar atat)
te apuci si scoti conductele cu cheia de 8
dai jos corectorul si te apuci si il cureti cu gazolina, diluant, sau ceva asemanator, apoi il speli cu motorina, iar la montare il ungi cu lhm (scoti putin su seringa din vas)
dupa aia te apuci sa pui totul inapoi pe masina si faci probe

-
- pasionat
levier de comanda Xantia
Acea piesa se numeste Levier de control suspensie .Poti face comanda la un magazin de piese auto ,are codul 529113 si costa aproximativ 190 Ron
-
- pasionat
levier de comanda Xantia
Puteam sa nu zic pretul. Dar atit am dat eu,poate in alt magazin sa fie mai eftine
-
- pasionat
levier de comanda Xantia
Aceasta piesa este foarte importanta ,este calita si are propietatile unui arc si de aceia nu va tine sudat caci se va decali la sudura ,dar incercarea moarte nu are.Mai grav este atunci cind esti plecat mai departe de casa si-ti rupe acest levier de control
Adevarul este ca si eu ma gandeam la o piesa noua. Acum m-am intors de la reprezentanta Citroen din Timisoara. Am comandat piesa si am lasat un avans de 100 lei (pretul era de 130 si ceva lei). Mi-au spus ca este foarte posibil sa primesc piesa luni dupa pranz (de fapt atunci cred ei ca ajunge in reprezentanta).
Pana soseste piesa si o voi monta, poate imi puteti spuneti cum se face reglarea corectorului.
Vreau sa va multumesc tuturor care m-ati ajutat pana acum!
Pana soseste piesa si o voi monta, poate imi puteti spuneti cum se face reglarea corectorului.
Vreau sa va multumesc tuturor care m-ati ajutat pana acum!
Re: levier de comanda Xantia
Valentin Sandu scrie:Aceasta piesa este foarte importanta ,este calita si are propietatile unui arc si de aceia nu va tine sudat caci se va decali la sudura ,dar incercarea moarte nu are.Mai grav este atunci cind esti plecat mai departe de casa si-ti rupe acest levier de control
nu te contrazic in ceea ce priveste importanta si calitate acestei piese. insa la mine deocamdata sudura se comporta f bine. si nu vad de ce nu ar tine prea mult. eu merg si cu furca de la cutia de viteze sudata in aclasi mod si tine de vreun an aproape, fara probleme, mai ales ca e destul de des solicitata si fortata.
Cu foarte mult ajutor din partea lui Luc (care a pus serios osul la treaba) am rezolvat problema.
Ne-am chinuit putin, dar cu ajutorul net-ului (unde cei de la Citroen aratau ca este nevoie de 2 scule speciale) si mai ales cu mult ajutor si sfaturi din partea colegilor Nutzu si Lucian (dj01fad) am reusit sa facem reglajul corectorului.
Multumesc tuturor pentru sprijin si asistenta!
PS: atasez o poza cu noua piesa

Ne-am chinuit putin, dar cu ajutorul net-ului (unde cei de la Citroen aratau ca este nevoie de 2 scule speciale) si mai ales cu mult ajutor si sfaturi din partea colegilor Nutzu si Lucian (dj01fad) am reusit sa facem reglajul corectorului.
Multumesc tuturor pentru sprijin si asistenta!

PS: atasez o poza cu noua piesa