xantia gpl - ajutor!

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

geanian
simpatizant

Mesajde geanian » Lun 06-Feb-2012 16:29

@majestique: din zona catanga (anl)... am xantia visinie GEA....

majestiqe
pasionat

Mesajde majestiqe » Lun 06-Feb-2012 16:43

esti de la radio sud nu ? stiu masina , parerea mea ar fi , sa mergi pe benzina macar pana se termina cu temperaturile astea

ale mele sunt GDN urile , peugeotu 405 ala albastru cu verde si galloperul ala verde metalizat cu proiectoare galbene si geamuri negre :P
poate le stii
iubesc fiarele vechi pentru ca sunt mai spectaculoase decat plasticele de ultima generatie

geanian
simpatizant

Mesajde geanian » Lun 06-Feb-2012 16:54

da da, cunosc masinile! problema e ca am luat instalatia de gpl acum 2 saptamani si inca as putea sa i-o dau omului inapoi daca nu merge. Asa, daca o tin pe masina pana la primavara, probabil nu o s-o mai primeasca...

majestiqe
pasionat

Mesajde majestiqe » Lun 06-Feb-2012 17:19

instalatia asta e cea mai proasta care se gaseste pe piata , e pentru dacia 1310 ( pentru carburator ) , tie iti traebuie segventiala multipunct , asta are 4 injectoare pe admisie , intradevar este mai scumpa , dar nu sa ai probleme cu ea .

eu iti recomand sa nu o pastrezi , e o porcarie , si iti si distrugi injectoare , iti dai seama ca acum pe calculatorul masinii ai cel putin 2 3 erori .

sonda lambda nu iti functoneaza , deci calculatorul e zapacit .
presiune benzina in rampa 0 deci iar calculator zapacit
injectoare care functioneaza uscat , deci uzura prematura foarte grava .
zi gazul ala ...... curge cu presiune foarte putin variata , deci moptorul la relanti merge inecat si la turatie cu mai putin gaz decat ii trebuie
si aia e oarecum proiectata pana la motoare de 1.6 in nici un caz de 2.0

deci parerea mea este o instalatie care sa fie ceva de capul ei .
iubesc fiarele vechi pentru ca sunt mai spectaculoase decat plasticele de ultima generatie

geanian
simpatizant

Mesajde geanian » Lun 06-Feb-2012 18:41

am inteles, merci pt sfaturi! cred ca acum stiu ce sa fac... raman pe benzol

majestiqe
pasionat

Mesajde majestiqe » Lun 06-Feb-2012 18:49

poti sa ii pui gaz dar te duce vreo 30 de mill . si de banii astia mai bine vb cu viti si iti aduce un diselan de 90 de cp si il si montezi in banii astia si ai conum 5 la suta . :D

Mexik
pasionat
Masina: Citroen c5 hdi
2: Vw t5-2.5tdi
3: Chrysler Grand voyager

Mesajde Mexik » Lun 06-Feb-2012 20:16

eu pe secventiala am dat 24 cu butelie in roata,si nui nici un ban in plus de la 1,6 la 2 ca o calibreaza dupa calculatorul masinii tale,asaca pana la 30 mai facem un gratar bun :)

geanian
simpatizant

Mesajde geanian » Lun 06-Feb-2012 20:29

tocmai vin de la garaj... mi-a reglat-o un mecanic si mi-a legat si un fir maro la fise (senzor sau ceva).... am mers 100 m si iar da in nas... nu e nici de la amestec! Ma gandesc (desi sunt paralel cu gpl-ul) ca singura varianta ar fi sa nu functioneze plamanul (vaporizatorul) cum trebuie... :?:

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 07-Feb-2012 01:54

eu zic sa ii dai aluia jucariile inapoi, pana nu faci vreo stricaciune la atelaj. nu de alta, dar mai stiu eu pe unii de si-au spart filtrul de aer , tubulatura de la admisie si multe alte probleme din cauza instalatiilor gpl "bune". am patit chiar si eu, pana sa imi dau seama ce si cum. vrei gpl neomologat? ok... nu sunt impotriva, dar cumpara-ti un plaman NOU. merge si pe instalatie clasica, am avut eu pe xantia si xm cu motor ca al tau si mergea perfect, si chiar am pus pe o honda accord din 2007 o instalatie simpla cu plaman, si merge binemersi! plamanul sa fie nou, reglajul bun, apoi apa si talpa. de curiozitate, cat i-ai dat aluia pe instalatie?
hai sa iti zic eu costurile: o butelie e cam 100, sau 150 in roata de rezerva. teava e 50 lei noua, mai dai pe nipluri(piulitele de la teava, cum s-or numi) si bicoane si draci inca 50, un buton smecher automat inca 50, iar plamanul... sa fie maxim 500 nou. mixerul nu stiu cat e, eu dadeam 25-30 lei si il faceam la strungar din poliamida sau ceva de genul.

majestiqe
pasionat

Mesajde majestiqe » Mar 07-Feb-2012 09:08

da ma Nic da nu se alege prafu de injectoare , si calculatoru ce zice ? ca e cu sonda

geanian
simpatizant

Mesajde geanian » Mar 07-Feb-2012 11:45

pe mine m-a costat toata instalatia 600 ron. am cumparat mixerul separat cu 100 ron. astazi sau maine ma duc la cineva sa desfaca plamanul si sa verifice filtrul sau membranele... e ultima incercare. daca nu rezolv nimic, ii dau instalatia inapoi!

Înapoi la “Citroen Xantia”