Ajutor de urgenta Xantia! Moare motorul in mers
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
Deci s-a intors masina demult din service dar n-am mai apucat eu sa scriu...
Deci inlocuit: 4 supape, ghiduri, semeringuri, segmenti, garnitura de chiulasa si baie, placa de ambreiaj.
Pe urma runda II" Pivoti fata, bielete directie, kit rulmenti bascula spate (stg, dr),o nush ce ce seamana cu tija antirului de la dacie. Pret total cu tot cu manopera 1200 lv.Mecanicul imi spune ca trebuie reglata instalatia de gaz. Masina mergea perfect dar usor usor a inceput sa o ia razna pana am ajuns sa fac liniute cu daciile 1300. Gazarii din Ro nu prea stiu de instalatia mea (versusgaz - polonia) neavand soft.
iau legatura cu polonezii imi trimit softul pe mail.Tot iei mi-au spus ca daca sunt probleme de soft, calibrare aiurea etc pe gaz sa genereze si probleme pe benzina ( se rescrie harta de injectie). Si pana rezolv daca vreau sa mearga bine pe benzina sa deconectez borna de la baterie 30min, si mufa de la ecu gaz.
[marq=right] Totusi am gasit alta chestie acum 10 min. Masina mai are un sensor map (pt gas) si ala avea furtunele crapate, largi etc. Le schimb si sa vedem.
Conteaza cumva diametrul furtunului care duce la senzorii map?
P.S. Scapa compresorul de freon, are cineva unul la sh?
Deci inlocuit: 4 supape, ghiduri, semeringuri, segmenti, garnitura de chiulasa si baie, placa de ambreiaj.
Pe urma runda II" Pivoti fata, bielete directie, kit rulmenti bascula spate (stg, dr),o nush ce ce seamana cu tija antirului de la dacie. Pret total cu tot cu manopera 1200 lv.Mecanicul imi spune ca trebuie reglata instalatia de gaz. Masina mergea perfect dar usor usor a inceput sa o ia razna pana am ajuns sa fac liniute cu daciile 1300. Gazarii din Ro nu prea stiu de instalatia mea (versusgaz - polonia) neavand soft.
iau legatura cu polonezii imi trimit softul pe mail.Tot iei mi-au spus ca daca sunt probleme de soft, calibrare aiurea etc pe gaz sa genereze si probleme pe benzina ( se rescrie harta de injectie). Si pana rezolv daca vreau sa mearga bine pe benzina sa deconectez borna de la baterie 30min, si mufa de la ecu gaz.
[marq=right] Totusi am gasit alta chestie acum 10 min. Masina mai are un sensor map (pt gas) si ala avea furtunele crapate, largi etc. Le schimb si sa vedem.
Conteaza cumva diametrul furtunului care duce la senzorii map?
P.S. Scapa compresorul de freon, are cineva unul la sh?
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
am fost, si am gasit unul la care urla rulmentul, in rest cred ca e ok. e dat jos de pe una cu 2.0i din 95. sincer, nu stiu daca scapa presiune sau nu, si nici nu cred ca am cum sa verific. el pare ok, e curat, dar nu vreau sa zic ca e perfect si apoi sa constatam ca pierde... pe masina de la care l-am dat jos mergea aerul, dar am mers cu ea doar o luna, apoi am demolat-o, si nici nu pot stii daca cel care mi-a dat-o abia incarcase instalatia sau a fost incarcata cu mult timp inainte si a tinut presiunea. daca vrei si te hotarasti sa il iei, ti-l pot da cu 100 + transport...
Alta belea. Am oprit la pompa de gaz ( plecam de la C-ta la Buc) si dupa ce am alimentat cand sa plec nu imi mai citeste codul !!! Pur si simplu palpaie becul rosu ca si cum nu ar fi codul corect. Mi-a mai facut problema asta, si a mers cu codul default din fabrica 1111, acum nici cu asta nu mai vrea. Masina e in continuare in peco...