reparatie capitala
Moderator: Echipa Tehnica
- florin_budea
- pasionat
@NICU Xantia necesita prea multi bani pentru intretinere , baiurile le gasesti mai greu la hidraulica datorita legaturilor dintre sisteme. Si ce crezi ca asa usor modifici o masina scosa in folosinta de catre o fabrica. Modificand acelasi model firma Citroen eu de pierdut, in special la piese de schimb. Sunt obligati sa asigure piesele de schimb o perioada, si oricum cand se scoate un model nou are nevoie de ceva ani pana iese pe poarta fabrici, si dupa cate ai observat si ei si-au dat seama, dar noul concern a fost aplicat la C5 si nu la Xantia.Eu sincer am increde mai multa in electronica decat in chestii 100% mecanica, si stii ca cele mai bune masini sunt cele japoneze, de ce oare?
- gabi caragea
- pasionat
domnilor ma inclin in fata dumneavoastra
imi pare rau ca sau iscat pe aceasta tema ceva divergente dar ceea ce ma interesa pe mine era cu totul si cu totul altceva.
ideea era ca(vorbesc doar din punct financiar)pentru ca pina la urma toate duc la bani indiferent de maraca mertzan,bmw,audi,toyota etc. daca imi cumpar o masina noua voi avea o rata de cel putin 100 de euroi pe luna,oricum nu cred ca voi avea cheltuieli cu intretinerea la xantia mai mari de 100 euro pe luna asa ca de aceea am intrebat ce si cum.din punctul meu de vedere financiar cred ca este mai bine sa reparatiile necesare (cei care erau interesati de masina sa nu creada ca masina are nevoie de reparatii)dar asa imi place mie sa stiu lucrurile ca sunt noi si sa conduc fara griji.cati dintre voi aveti portbagajul plin cu diferite piese si scule? la mine este gol ca nu am nevoie de asa ceva.{chiar ar trebui sa deschidem un subiect cu asa ceva}
va multumesc inca odata pentru promptitudinea de care ati dat dovada
ps.domnilor nu putem sa scriem si noi la fel ca pe alte forumuri direct la subiect, trebuie sa ne luam mereu in bete ca a mea este mai tare ,sau ca cutarescu face nustiu ce hai sa fim si noi un pic mai "europeni"
imi pare rau ca sau iscat pe aceasta tema ceva divergente dar ceea ce ma interesa pe mine era cu totul si cu totul altceva.
ideea era ca(vorbesc doar din punct financiar)pentru ca pina la urma toate duc la bani indiferent de maraca mertzan,bmw,audi,toyota etc. daca imi cumpar o masina noua voi avea o rata de cel putin 100 de euroi pe luna,oricum nu cred ca voi avea cheltuieli cu intretinerea la xantia mai mari de 100 euro pe luna asa ca de aceea am intrebat ce si cum.din punctul meu de vedere financiar cred ca este mai bine sa reparatiile necesare (cei care erau interesati de masina sa nu creada ca masina are nevoie de reparatii)dar asa imi place mie sa stiu lucrurile ca sunt noi si sa conduc fara griji.cati dintre voi aveti portbagajul plin cu diferite piese si scule? la mine este gol ca nu am nevoie de asa ceva.{chiar ar trebui sa deschidem un subiect cu asa ceva}
va multumesc inca odata pentru promptitudinea de care ati dat dovada
ps.domnilor nu putem sa scriem si noi la fel ca pe alte forumuri direct la subiect, trebuie sa ne luam mereu in bete ca a mea este mai tare ,sau ca cutarescu face nustiu ce hai sa fim si noi un pic mai "europeni"
@gabi decat sa cumperi piese noi mai bine iti cumperi o xantie cu numere straine pe care dai cel mult 2500 euro (depinde de motor si anul fabricatiei) o dezmembrezi iti ei ce-ti trebuie de pe ea si iti raman si piese de schimb pe care le poti vinde sau folosi. de exemplu mult de pe acest forum gresesc amarnic cand e vorba de numere straine.....de exemplu eu am o xantie din 98 cu motor 1,9TD care nu consuma mai mult de 6% in orice conditie, Xantia este o masina foarte buna......eu am cumparat-o de la un roman care are acte in austria si a facut italia cu aceasta masina (ii break)...are 300 000 km dar fuge cu 160km/h lejer.am dat pe ea 2000 euro si am mai bagat intr-un an 500 euro (fostul proprietar nu a invistit nici un ban in ea)...si cred ca cad de curand nu bag nimic in ea ca merge stas..are numere de austria si nu am iesit niciodata cu ea din tara, cum se zice ca treb iesit la 3 luni, dar de fapt is 6luni, asigurarea o am pana in 2008, iar inspectia a expirat prin vara, dar am scos bulina si nu-i nici o problema....m-au oprit militienii de atatea ori si nu au comentat nimic asupra actelor sau masinii. acum vreau sa o vand cu vreo 2200 euro si sa-mi cumpar un fiat marea cu numere de italia...in afara nu-ti da nimeni o masina pe numele lui si procura legala...
cred ca v-am plictisit, dar stiu unele lucruri care va pot fi de folos......sa va zic cum se vand masinile la noi cu numere straine.....masina din italia (alta tara..)cand se vinde proprietarul isi opreste asigurarea pe care o poate folosi la urmatoarea masina cumparata(practic o poate ingheta la firma de asigurare si apoi o refolosi), iar cumparatorul plateste "pasajul" in valoare aprox.de 500 euro, face o asigurare pe 3 zile, apoi aduce masina acasa, trimite actele inapoi si o radiaza de acolo, face o asigurare falsa pe calculator si apoi o vinde. pe el il ajunge acea masina aprox.1000 euro si el acici o vinde cu 1200-1500 euro....eu cred ca sant unul din cei norocosi care are masina pe un proprietar roman...vreau acum sa o vand si sa ma duc in italia sa cumpar un fiat pe care il inmatriculez pe fratele meu si apoi el face o donatie pe o firma de aici si apoi o pot inmatricula.....un fiat marea din 99, 19TD, full electric, ma ajunge acasa 1500 euro, iar la noi cu numere de italia cere pe el 2200....
- gabi caragea
- pasionat
bravo domnule dar acest forum nu este pentru smecherii si fel de fel de mismasuri care mai de care legale sau mai putin legale
pe mine ma interesau doar niste preturi si se ajunge la UE si alte state,legi si fel de fel de lucruri
va salut cu respect si ii rog pe cei care vor sa mai scrie sa o faca direct la subiect
pe mine ma interesau doar niste preturi si se ajunge la UE si alte state,legi si fel de fel de lucruri
va salut cu respect si ii rog pe cei care vor sa mai scrie sa o faca direct la subiect
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Am uitat sa spun ca daca iei piese din UE, ar trebui sa nu mai platesti taxe vamale, TVA, taxe la taxele de transport
, etc. Deci s-ar putea sa iesi mai bine decit mine 

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
cred ca nu ai inteles ce vroiam sa spun... mai bine cumperi una identica ca a ta cu numere straine, pe care o folosesti ca piese de schimb decat sa iti vinzi masina....am vazut o xantie din 94 cu motor 1,8 in targ pe care cerea 3300 euro....eu cred ca xantia are pret mai mare...in afara gasesti una de la 2000 euro in sus.....deci c-am asta a fost parerea mea....fiecare face ce crede ca ii mai bine pt el.
Eu nu cred ca masina ta necesita piese in valoare de 2000 euro sa o faci cat mai buna! Eu in BX-ul meu am bagat 1300 euro cu toate modificarile + schimbat bucse ,pivoti ,bielete antiruliu ,1 capat de bara ,bucse puntea spate ...etc si am curaj sa fac inconjorul lumii cu el.Merge beton!
Repara Xantia si o sa ai o masina la care nu trebuie sa platesti 100 euro rata pe luna si in plus banu multi nu o sa pierzi la ea daca o intretii.
Repara Xantia si o sa ai o masina la care nu trebuie sa platesti 100 euro rata pe luna si in plus banu multi nu o sa pierzi la ea daca o intretii.

Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp