majestique - Asa este! In posturile tale ai trecut de la una la alta...Nici descrierea defectiunii sau a simptomelor ei, nu a fost deloc exacta... dar incercam sa intelegem...
Descriererea exacta a simptomelor e esentiala in a incerca sa gasesti defectul...
......................
N-am inteles ce ai cautat la distributie....N-am inteles ce ai cautat i n alte parti in motor...Era mai cu cap sa asculti motorul, inainte de a te apuca de demontat....Asa nu faci decat sa strici....demontand aiurea...
Asculta intai de unde vine zgomotul si in ce regim apare el si pe urma judeci si tragi concluziile....Sau macar intrebi persoane de incredere, daca nu te pricepi tu...
E foarte usor sa faci praf un motor, daca nu stii sa interpretezi functionarea lui....Si pe urma alt motor...si alt motor...
E drept ca nu s-a nascut nimeni invatzat, dar astfel de distractii sant cam scumpe !!!
.....................
Da acum am inteles....Zgomotul vine dinspre ambreiaj...cutie...Cel mai probabil te-a lasat rulmentul de presiune de la ambreiaj...cum am patzit si eu...Se pare ca e defectiune tipica la Xantia...
Intelege o data pt. numele lui Dumnezeu !!!! Cand un motor se gripeaza, in nici un caz nu scartzaie...Incepe sa traga greu...scoate un zgomot mai gros...iti creste temp. la apa..."bate avansul" (arderi detonante)...apoi incepe sa bata (lagare de biela...palier...etc...) si intr-un final se blocheaza definitiv...pt. ca se lipesc/sudeaza piesele intre ele...
.....................
Bataia aia de supapa la rece, nu e relevanta si nu cred ca are legatura cu un posibil gripaj al motorului....N-as baga mana-n foc ca e de la o supapa acel zgomot....Poate fi orice din zona aia....De unde ai tras tu concluzia ca e zgomot de supapa ?!?
Da! Poate fi si o pastila de supapa cu joc, dar nu e grav...
.....................
Traba cu garnitura de chiulasa si cu apa in ulei, e intr-adevar grava si nu as mai merge cu acel motor pana nu rezolv problema...
Dar si apa aia....Cum ai ajuns tu la concluzia ca ai apa in ulei ??? Ai gasit apa pe busonul de umplere de ulei???
Atunci afla ca e firesc pe frigul asta....Toate motoarele fac condens acolo, daca mergi mult prin oras...Daca uleiul pe joja e limpede...transparent....nu e nici o garnitura de chiulasa arsa...
Dar daca uleiul din baie (chiar si pe joja) e o emulsie maronie tulbure, atunci chiar ai garnituta arsa....
Lamureste si acest aspect, pt. ca s-ar putea sa demontezi chiulasa si sa schimbi garnitura aiurea....doar asaaaa....ca ti-a intrat tie ideea ca motorul are garnitura arsa...
Lamureste toate aceste simptome !!! Fii sigur cum stau lucrurile inainte de a demonta...
Asteptam mai multe amanunte!!!