consum xantia 1,6 la 90cp e normal?
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen c5 hdi
- 2: Vw t5-2.5tdi
- 3: Chrysler Grand voyager
consum xantia 1,6 la 90cp e normal?
zilele astea am tot calculat cat consuma xantia.am facut plin peste plin(acelasi peco,aceasi pompa).in afara la 110-115km/h ia 7,5% iar oras 12% si iese un consum mixt de 9,8%.am facut consumu pe 3 ori pe diferite trasee diferente au fost dar f.mici max 0,25l la 100km.e un consum normal sau am eu ceva probleme?ma gandesc sai pun cauciucuri mai inalte desi va demara mai greu dar la drum va merge mai relaxata.acum am 185/65/r14 si vreau sa pun 175/80/r14,se va simti vreo diferenta la consum?
probabil iti va consuma mai mult ! depinde foarte mult stilu de condus... daca accelerezi brusc.. franezi brusc... adica stilu "smuls" e normal sa consume atat !
schimba peco ! poate mai trag si ei de la pompa cine stie...
dar inca o data... conteaza stilul foarte mult! verifica filtrele .. aer, benzina etc!
p.s. eu cu 2.1 cu multa motorina pe gat ! mixt scot maxim 9 ! si la drum la 110 scot 7-8 !
schimba peco ! poate mai trag si ei de la pompa cine stie...
dar inca o data... conteaza stilul foarte mult! verifica filtrele .. aer, benzina etc!
p.s. eu cu 2.1 cu multa motorina pe gat ! mixt scot maxim 9 ! si la drum la 110 scot 7-8 !
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
eu am gpl, dar si motorul de 2000. in oras consuma 10-12 pe benzina si 15 pe gaz, la mers frumos. daca merg agresiv, si cam asa merg, imi consuma cam 20 pe gaz, iar in afara daca vreau sa merg tare, mai bine merg pe benzina. nu este mare consumul pentru masina ta, pt ca motorul o fi el de 1600, dar masina tot 1400kg are.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Motorul de 1,6 benzina pe Xantia, am sustinut de la bun inceput ca a fost o gresala. Masina se chinuie cu motorul acela. Eu zic ca scoti un consum decent si sa nu te stresezi. Sa nu faci prostia sa pui cauciucuri mai inalte: foarte probabil ca va creste consumul pentru ca motorul oricum nu are o forta prea mare. Sa nu cazi in extrema cu mersul subturat pentru ca o sa iti strici motorul. Merci normal in ture cu ea si pune cauciucuri standard. Mai mult, iarna consuma mai mult!!
Daca te face sa te simti mai bine, Cielo-ul meu de firma consuma cam 14-15 litri pe suta de km in oras in mers semiagresiv, aproape intotdeauna cu o persoana la bord. E motor 1,5i 8v 75 cp
Daca te face sa te simti mai bine, Cielo-ul meu de firma consuma cam 14-15 litri pe suta de km in oras in mers semiagresiv, aproape intotdeauna cu o persoana la bord. E motor 1,5i 8v 75 cp
"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
- Masina: Citroen c5 hdi
- 2: Vw t5-2.5tdi
- 3: Chrysler Grand voyager
cam la 3000 schimb si motorul suna bine,dupa 3000 ture chiar incepe sa traga bine numai zici cai 1,6motoru.in tr 1 si 2 e cam puturoasa(ca la bicicleta e se tureaza tare dar viteza mica,asa e motoru slab si vaca e mare)dar in tr3-4 si 5 manca asfaltu.in afara la 110-120 parca merge chinuita,daca i dai 140-160 merge ca unsa.eu intreb daca e un consum normal nu ma vait ca ia mult dar vroiam sa afl;u si alte pareri.oricum cauciucurile pe 65 le schimb ca te cam zguduie la gropi,in talon are 70 inaltimea,eu vroiam sai pun cauciucuri cu 80 inaltimea din 2 motive.unu sa fie mai inalta si sa numai simti gropile asa si 2 consum desi teoretic ar demara mai greu de pe loc dar la drum ar merge mai bine(aceleasi ture dar viteza mai mare)
- abarth_mcm
- pasionat