khan scrie:cum pui tu jos 300 de ponei la o masina de 1000 de kile facuta sa care o familie cu un motor de 120 de cai? revino cu picioarele pe pamint, nu tine nici o cutie de serie Citroen sau Peugeot la 300 de cai, unde mai pui ca ai si transmisia integrala care e mult mai fragila decit iti inchipui, ca sa nu mai zic ca vrei si chiulasa de S16. io stiu la ce te gindesti, dar chiulasa de 205 T16 n-are nici o leg cu aia de aspirat decit daca o privesti lung de la distanta. io m-as pune umpic intre paranteze, as incerca sa sui motorul pe masina cu tot ce inseamna asta, sa-i calculez niste rapoarte optime in cutie (cred ca un BE3 de 16v ar fi cea mai aproape de adevar) si sa vad ce se itimpla cu transmisia, daca tine, daca e totul ok, si abia dupa ce ii mai adaugi niste frine, niste gume si niste suspensii care sa te tina pe drum, sa te gindesti sa te indrepti catre 180 de cai din presiune/intercooler, injectoare si soft. mai mult cred ca sint inutili, nu vei avea o masina fiabila si nici nu cred ca ii vei pune jos, mai ales ca nu va fi o masina usor de tinut pe drum, ori asta e mai important decit puterea maxima, sa mergi repede dar sa stii ca nu zbori cu sandramaua in sant ca ai ridicat picioru din acceleratie stringind din cur pe un viraj strins.
iar cu a cincea, potoleste-te, vorbesti aiureli, tu pui o a cincea lunga pentru economie? c'mmon! de ce te chinui sa faci masina asta? ca sa mergi cu 5-6 %? n-ai sa vezi asta nici cind sta pe loc la ralanti! ori iti faci o jucarie cu care te dai si rupi gura tirgului, da te costa de te ustura si cind o alcatuiesti si cind te opresti la pompa, ori iti iei tico si pui o statie mare si un bas in loc de bancheta si efectul e acelasi, doar ca te costa mai putin overall. gindeste-te bine inainte ce faci, eu as fi sincer bucuros sa ajut cu sfaturi si chiar lucruri necesare, ca sint curios cum ar da asa ceva pe drum, dar gindeste-te bine ce vrei si citi bani ai de cheltuit, si inainte si dupa. si mai ales daca ai la indemina toate cele necesare sa faci transformarea asta: documentatii, un loc unde sa tii masina si sa lucrezi, un atelier de prelucrari care sa nu te jupoaie, acces la piese...
in primul rand am garaj acasa si orice scule iti poti imagina am o mica ferma agricola si am destule utilaje pe care trebuie sa le intretin
masina este o pasiune ,
in legatura cu consumul , ma gandeam si eu, acum imi ia in jur de 14 si ma gandeam sa ma duc cu ea in jur de 10 ca la pretul benzinei......
eu momentan incerc sa pun motorul de la xantia asa cum e fara mari modificari decat ax cu came si o resoftare , restul ma mai documentez si cand or ffi bani poate ........
am gasit pe un forum din franta , pe 405 cu motor xu10j2te pusa cutie de evo 8 cu tot cu cutie de transfer , a pastrat doar diferentialul de pe spate .
eu am gasit un mi16 x4 cel cu diferentiale torsen la draganesti vlasca la un parc de dezmembrari , masiana avea numere expirate si omu mia cerut 5000 de euro pe ea asa ca mai asteapta cutia
ieri am bubuit motorul de la masina , a inceput sa dea cu ulei pe la busonul de la baia de ulei ,cred ca sa dus garnitura de chulosa
eu nu prea am mila de motoare

mai am un 1.9 bosch 5.1 de 126 de cp sau 131 nu mai stiu E dezmembrat , a avut cutie amutomata , am vrut sa ii pun chiuloasa la am meu nu am reusit si lam lasat asa dar asta e cu totul alta poveste