cauciucuri de iarna
Moderator: Echipa Tehnica
cauciucuri de iarna
Salutare! Arec cineva de vanzare ceva cauciucuri de iarna !?...apropo ce marimi are xantia 2 in afara de 205/60/15..eu atat am in certificat(certificatu e de italia) !
Go*4*it
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
legal vorbind, dimensiunea este cea specificata de tine, insa tehnic vorbind poti sa pui 195/65/R15 care sunt si la un pret foarte convenabil si pastreaza aproximativ diametrul rotii, latimea rotii este mai mica cu 1 cm. Xantia tatalui meu are astfel de cauciucuri pentru iarna.
"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
Tot legal vorbind, politistul nu are pregatirea legala de a verifica dimensiunea / tipul anvelopelor. Ca sa fii amendat pentru asta, ar trebui sa fie o echipa mixta ARR - politie.
Acum, care e realitatea: Eu la bx-uri nu am avut niciodata dimensiunea din talon pentru anvelope pentru simplul fapt ca erau mai scumpe decat unele alternative. Am fost oprit de politie pentru viteza, pentru depasirea liniei continue dar niciodata nu s-au uitat la dimensiunea cauciucurilor. Am facut ITP-uri cu rotile alea, si am primit si dauna de la RCA-ul altuia pe cauciucuri de genul.
Tu ai intrebat ce dimensiuni merg, eu ti-am spus, e alegerea ta daca mergi pe standard sau iei 195/65.
Acum, care e realitatea: Eu la bx-uri nu am avut niciodata dimensiunea din talon pentru anvelope pentru simplul fapt ca erau mai scumpe decat unele alternative. Am fost oprit de politie pentru viteza, pentru depasirea liniei continue dar niciodata nu s-au uitat la dimensiunea cauciucurilor. Am facut ITP-uri cu rotile alea, si am primit si dauna de la RCA-ul altuia pe cauciucuri de genul.
Tu ai intrebat ce dimensiuni merg, eu ti-am spus, e alegerea ta daca mergi pe standard sau iei 195/65.
"If in doubt, flat out!"
- bereczky_sandor
- pasionat
-
- simpatizant
-
- simpatizant
sall.
Multumesc pt oferta.
dar am gasit azi in targ la Bacau toate 4 acelasi model si excelente la un pret de 120 lei bucata.. 

Revin la o problema ce s-a discutat pe 29.10(acum am citit topicul) ,unde colegul mbc a spus ca politistul rutier nu are competenta de a retine certificatul de inmatriculare in cazul in care sunteti depistati conducand un auto ce are anvelope de alte dimensiuni si caracteristici decat cele trecute in cartea de identitate . Vreau sa fac precizarea ca aceasta informatie este eronata.Baza legala este art 112 ,alin 1,lit h din oug 195/2002 R iar la retinerea ci se elibereaza o dovada cu drept de circulatie pe 15 zile.Fapta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta la clasa a 2 a de sanctiuni,respectiv 4 sau 5 puncte amenda.
Atentie,necunoasterea legii nu te absolva de vina.
Atentie,necunoasterea legii nu te absolva de vina.
^
^
^
-
- pasionat
mariuss, eu am scris ca politistul nu e in masura sa iti ridice talonul pentru asta pentru ca el nu are de unde sti ce cauciucuri trebuie sa ai tu si doar ARR-ul poate zice "masina asta are cauciucuri neconforme". in talon nu scrie dimensiunea cauciucului si nici tu ca sofer nu esti obligat sa ai cartea de identitate a masinii asupra ta.
In nici un caz nu am zis ca politistul nu poate ridica talonul.
In nici un caz nu am zis ca politistul nu poate ridica talonul.
"If in doubt, flat out!"
Iar eu vorbeam de CI tip vechi.E nevoie de ARR doar daca e talon tip nou,care nu are trecut in el dimensiunea cauciucurilor.Pe de alta parte am intalnit si taloane tip nou care aveau trecuta dimensiunea anvelopelor la rubrica OBSERVATII.
Din pacate asta cu omiterea trecerii dimensiunii anvelopelor in CI nou e o scapare legislativa.
Din pacate asta cu omiterea trecerii dimensiunii anvelopelor in CI nou e o scapare legislativa.
^
^
^
-
- pasionat
"am intalnit si taloane tip nou care aveau trecuta dimensiunea anvelopelor la rubrica OBSERVATII. "
Aici vine situatia hilara...
La rubrica observatii apar doar cauciucurile optionale, nu si cele inplicite cu care a venit masina. Cu alte cuvinte un cap de creta mai patrat ti-ar putea spune, in inteligenta lui, ca nu ai dimensiunea in talon pentru ca nu sunt omologate, dar de fapt in timpul transcrierii de pe talonul vechi pe cel nou cauciucurile de la sectiunea dedicata au disparut iar observatiile (care or fi ele) au fost copiate 1 la 1.
Aici vine situatia hilara...
La rubrica observatii apar doar cauciucurile optionale, nu si cele inplicite cu care a venit masina. Cu alte cuvinte un cap de creta mai patrat ti-ar putea spune, in inteligenta lui, ca nu ai dimensiunea in talon pentru ca nu sunt omologate, dar de fapt in timpul transcrierii de pe talonul vechi pe cel nou cauciucurile de la sectiunea dedicata au disparut iar observatiile (care or fi ele) au fost copiate 1 la 1.
"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
Politia nu poate afla dimensiunile anvelopelor omologate in talon ? Fals ! ... Majoritatea autoturismelor aflate in dotarea politiei ,au calculatoare (laptop) Frumusel ti-se cere talonul NOU * si printr-un simplu clic* intra in baza de date RAR si deacolo retur se afla cam tot despre autoturismul tau ! Pasii urmatorii sunt simpli.In oras vin cei de la RAR la solicitarea agentului ,iar in afara ,agentul are imputernicire RAR de a-ti retine talonul .
Peace on earth ... War under the blanket !