reglare volan
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
reglare volan
as vrea si eu sa stiu tre sa fac ceva anume ca sa fie volanul drept? adica cand e drept sa fie si rotile drepte pentru ca momentan imi sta putin sucit spre dreapta. tre sa fac ceva anume? sau doar pur si simplu virez volanul maxim intro parte, il desfac si il indrept?
Re: reglare volan
sergiuliku scrie:as vrea si eu sa stiu tre sa fac ceva anume ca sa fie volanul drept? adica cand e drept sa fie si rotile drepte pentru ca momentan imi sta putin sucit spre dreapta. tre sa fac ceva anume? sau doar pur si simplu virez volanul maxim intro parte, il desfac si il indrept?
Eu am scos piulita volanului l-am scos si l-am pus pe pozitia corecta avand rotile drepte e o piulita de 23 parca iti tre o tubulara
Am dat tusesa si sper ca nu am luat junghiul
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
Rotesti volanul la maxim spre stanga sau dreapta. Numeri cate rotatii faci dintr-un cap la altul si imparti la 2 . Exemplu daca ai de la stanga la drpt. 12 ture de volan, cand vii inapoi ,te opresti la 6 ture . Scoti piulita si volanul de pe ax si il pui pe pozitia adecvata. In multe cazurii , volanul se poate scoate doar cu o presa de pe canelurii .Piulita pt. siguranta antidefiletare are Omnifit sau Forch si trebuie un pic de forta la desfacere.
Peace on earth ... War under the blanket !
-
- pasionat
volanul l-am desfacut zilele trecute, de aici si proasta inclinatie care i-am dat-o. cum a zis cineva mai sus. nu sa desfacut greu volanul, a tinut cineva contra si l-am desfacut usor. am gasit 2 suruburi pe partea intrerioara a volanuilui si din cauza asta lam montat putin intro parte deoarece nu pot desface volanul decat daca sunt virata rotile. si monta tot asa. eu m-am gandit sa virez maxim stanga sau dreapta si sa pun volanul asa. stiu ca teoretic merge 2 ture jumate' un volan, si il prind in pozitia aceea. ca eu am incercat cum zicea cineva cu masina putin rulata, dar ma gandesc ca la strangere s-a miscat putin sau ....
P.S. Merci pentru raspunsuri
P.S. Merci pentru raspunsuri