ma bate gandul sa pun GPL si sa renunt la rezerva
neavand rezerva mi-a trecut prin cap sa pun senzori de presiune ca sa fiu anuntat din timp daca se lasa vreo roata
intrebarea este merge?
a mai pus cineva senzori de presiune pe xantia?
unde?
cat a costat?
senzor presiune roti
Moderator: Echipa Tehnica
- Rica
- Moderator - Bazar
- Masina: Peugeot 407 SW
senzor presiune roti
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
-
- pasionat
- Rica
- Moderator - Bazar
am pasarica mea ca portbagajul sa ramana cat mai gol
ma gandeam la ceva de genul
http://www.thunderwebshop.ro/?p=product ... ategory=10

ma gandeam la ceva de genul
http://www.thunderwebshop.ro/?p=product ... ategory=10
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Interesanta idee
desi nu m-as risca sa merg fara rezerva pe drumurile patriei. Am un prieten cu laguna 2 si are senzori din fabrica care vin lipiti in interiorul jantelor...faza este ca iarna pe ger nu-i mai indica nimic..din cauza bateriilor de proasta calitatea din senzori. Din ce am citit pe net cea mai eleganta solutie este cu citirea senzorilor ABS pt presiunea rotilor...o roata desumflata face mai multe rotatii, daca s-ar gasi un device aftermarket care sa poata fi conectat la senzorii abs ai masinii ai fi o chestie interesanta.

-
- pasionat
- Masina: Citroen c5 hdi
- 2: Vw t5-2.5tdi
- 3: Chrysler Grand voyager
eu am gpl in roata de 1 an si vreo 3 luni,merg zilnic si fac multe drumuri lungi.la roata am renuntat definitiv dar miam luat un compresor la bricheta si un kit de reparatie pt pana dar vreau sazic ca nu am avut inca probleme dar nu umblu cu pingele pe strada gumele de iarna au fost niste michelin alpin care au fost 16mil iar astea de vara continental au fost 950ron
- Rica
- Moderator - Bazar
hai sa punem problema altfel
cate pene ati facut la 10000 de km de exemplu
eu am peste 400000 facuti de mine cu diverse masini
pene per total 2
una am mers cu cuiul in roata pana am schimbat cauciucul si una am gasit-o pe janta
poti da mai multe detalii de kit-ul ala?
cate pene ati facut la 10000 de km de exemplu
eu am peste 400000 facuti de mine cu diverse masini
pene per total 2
una am mers cu cuiul in roata pana am schimbat cauciucul si una am gasit-o pe janta
poti da mai multe detalii de kit-ul ala?
Ce ciudat!
Ce ciudat!
-
- pasionat
- Masina: Citroen c5 hdi
- 2: Vw t5-2.5tdi
- 3: Chrysler Grand voyager
daca ai un cui in cauciuc il scoti cu un patent ceva si in kit are o guma deaia care o bagi cu un teu ascutit,exact cum pun astia la vulcanizare dop la cauciuc,lam cumparat din piata de la rusi si afgost vreo 15ron.de pene ma ferit dumnnezeu si km am destui numa cu xantia asta am 73mii si o am de 1 an imediat si 4 luni 

-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Eu mi-am indoit janta pe drumurile patriei si din acest motiv nu as merge fara rezerva. Cel putin nu in Romania. O pana nu e mare lucru daca daca ai rezerva, dar daca nu ai te poate costa o gramada. Eu in situatia ta mi-as cumpara o husa pentru roata de rezerva si as pastra-o in portbagaj.
Daca circuli in oras mai mult, poti merge linistit fara rezerva.
Daca circuli in oras mai mult, poti merge linistit fara rezerva.
"If in doubt, flat out!"
-
- simpatizant
- Masina: Daewoo Nubira II 1.6 GPL
- 2: Citroen C4 1.6 HDI
- 3: Citroen C3 1.1i
Eu am GPL in locul rotii de rezerva la Nubira de 4 ani si singurele 2 pene le-am facut in fata casei
O problema la rezervoarele toroidale ar fi ca sunt de o capacitate ceva mai mica decat cele cilindrice. Al meu are 36L, mai mult de 450km n-am nicio sansa sa fac. Un rezervor cilindric poate avea 42-50L.
Rezerva o iau dupa mine numai cand plec din oras (oricum s-a stricat cricul...) si daca am de tinut ceva in portbagaj, o plasez intre scaunul soferului si bancheta, pe verticala
Alternativa ar fi achizitionarea unei roti de rezerva inguste, e vreo 50 de euro una ;)

O problema la rezervoarele toroidale ar fi ca sunt de o capacitate ceva mai mica decat cele cilindrice. Al meu are 36L, mai mult de 450km n-am nicio sansa sa fac. Un rezervor cilindric poate avea 42-50L.
Rezerva o iau dupa mine numai cand plec din oras (oricum s-a stricat cricul...) si daca am de tinut ceva in portbagaj, o plasez intre scaunul soferului si bancheta, pe verticala

Alternativa ar fi achizitionarea unei roti de rezerva inguste, e vreo 50 de euro una ;)
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Sunt de acord cu mbc, ca sa pun raul in fata ..senzorii nu te salveaza daca iei vreo groapa, ti se indoaie janta, se taie cauciucul si ca sa fie complet mai esti si pe niste coclauri noaptea unde nu e nici zare de om. Am luat un crater noaptea pe ploaie de am zis ca a sarit roata cu totul..bine ca am avut norocul sa nu pateasca nimic, dar daca nu ai rezerva intr-un astfel de caz chemi platforma sau poate e vreun coleg prin zona si te ajuta cu o roata.