Pagina 1 din 1

temperatura apa

Scris: Dum 10-Iun-2012 19:44
de sergiuliku
in decursul zilei de ieri masina a stat intr-o parcare in soare. am pornit spre casa cu ea, am pornit AC si am urcat feleacul(in zona clujului pt cine stie). la un momendat, fiind rampa de urcare destul de mare+AC pornit mi-a ajuns pe la 100 grade apa in bord... cand am observat am si pornit caldura si am oprit ac-ul si dupa ce am inceput sa cobor a revenit undeva la 80 de grade... momentan nu am observat nici o schimbare nici la pornire nici la mers... banuiesc ca nu e normal sa urce apa la 100 grade nu? banuiesc ca a ajuns la temperatura asta deoarece era ac-ul pornit nu? poate avea vreo consecinta treaba cu incalzirea apei la 100 grade? ar trebui sa verific ceva anume?
si ca sa nu deschid un alt subiect, as vrea sa intreb daca e tocmai normal atunci cand e pornit AC-ul se simte la accelerare ca ceva ar pune frana, ar trage masina oarecum inapoi, chiar asa mult afecteaza aeru puterea masinii? si cam cu cat creste consumul cu ac-ul pornit?

Scris: Dum 10-Iun-2012 19:56
de Rica
daca ai antigel poate ajunge la 110 grade fara sa afecteze ceva
AC-ul iti ia 10-15 % din puterea motorului
eu zic sa nu te sperii

Scris: Dum 10-Iun-2012 20:09
de sergiuliku
Rica scrie:daca ai antigel poate ajunge la 110 grade fara sa afecteze ceva
AC-ul iti ia 10-15 % din puterea motorului
eu zic sa nu te sperii

nu e cam mult temperatura care o zici tu? chiar daca e antigel... la 100 grade fierbe apa totusi...

Scris: Dum 10-Iun-2012 20:57
de Rica
apa,nu antigelu'

Scris: Dum 10-Iun-2012 21:15
de benny_merty
Sergiulicu draga cu ac cuplat se simte ca masina trage mai greu si consumul creste cu aproximativ 1l%.Totusi de a urcat apa la 100 grade posibil radiatoare inbacsite cu mizerie sau probleme cu avansul.De exemplu eu urc la balea lac cota 2000 unde aerul e mai rarefiat cu ac si o mai si fugaresc si apa nu trece de 97 grade. :cry:

Scris: Lun 11-Iun-2012 06:59
de kady28
Eu cred ca, cu AC pornit apa ar trebui sa urce mai greu sau deloc dupa cum am observat la mine :D pentru ca ventilatoarele merg cel putin pe treapta 1 cand e AC pornit. Cand trec ventilatoarele in treapta a 2-a din cauza AC la mine nu mai urca peste 90 grade, si fara AC pornit oricat am tras de masina nu am auzit ventilatoarele sa treaca in treapta 2 sau sa ajunga la 100 grade.
In weekend am tras la sufa 50 km un prieten cu laguna 2 cu suta la ora si apa nu a trecut de 90 grade :lol:

Scris: Lun 11-Iun-2012 09:24
de dj01fad
incalzirea excesiva a motorului poate sa aibe mai multe cauze:
in primul rand termostatul sau ventilatoarele nu isi fac treaba cum trebuie, apoi poti sa ai radiatorul infundat, poti sa ai radiatoarele inbacside cu praf si alte minuni pt ca traim in romania (asta se rezolva dand bara jos si salandu-le bine cu presiune), si mai poti sa ai si o problema de uzura motor...

Scris: Lun 11-Iun-2012 16:29
de sergiuliku
kady28 scrie:Eu cred ca, cu AC pornit apa ar trebui sa urce mai greu sau deloc dupa cum am observat la mine :D pentru ca ventilatoarele merg cel putin pe treapta 1 cand e AC pornit. Cand trec ventilatoarele in treapta a 2-a din cauza AC la mine nu mai urca peste 90 grade, si fara AC pornit oricat am tras de masina nu am auzit ventilatoarele sa treaca in treapta 2 sau sa ajunga la 100 grade.
In weekend am tras la sufa 50 km un prieten cu laguna 2 cu suta la ora si apa nu a trecut de 90 grade :lol:


tu ai benzina :lol:
radiatorul nu prea cred ca ar avea motive sa fie infundat, masina e in tara de 1 an jumate din care poate mai bine de jumate de timp a stat in garaj... uzura motorului, sau faptu ca nu a fost pus la punct mai degraba ar fi posibil avand in vedere ca am avut probleme cand mi s-a rupt cureaua de distributie...

Scris: Lun 11-Iun-2012 17:13
de kady28
Pai din cate stiu eu sergiuliku motoarele diesel se incalzesc mai greu decat benzinarele :lol:

Scris: Lun 11-Iun-2012 19:29
de vladd.alex
Foarte scurt, am avut aceeasi problema. Rezolvarea e una relativ accesibila.

1. Scoti termostat, il fierbi in apa intr-un ibric, vezi daca deschide inainte de fierberea apei (asta insemnanc 80-90 grade, daca e apa, fara impuritati).

2. Daca deschide, treci la etapa 3. Daca nu, schimba-l.

3. Scoate furtunul de la radiator (stanga jos cum stai in fata masinii), lasa sa curga absolut tot lichidul, sigur e murdar si cu impuritati, inclusiv vascos.

4. Scoate capacul de la termostat, ia un furtun cu apa calda (daca nu, cu o sticla taiata si galeti de apa fierbinte), toarna, si goleste pe la furtunul de la radiator, care e demontat deja.

5. Scoate apoi furtunurile de la circuitul mic (care face legatura cu radiatorul de interior, pt. incalzire).

6. Toarna apa fierbinte si acolo, curata f f f bine instalatia. Repet, f f f bine. La mine a iesit pamant.

7. Pune furtun la radiator si la circuite mici.

8. Umple blocul motor cu apa fierbinte, curata!

9. Pune termostat si capac.

10. Umple vasul de expansiune.

11. Porneste motor, aeriseste, incercand sa efectuezi o strangulare repetata asupra furtunului de la termostat catre radiator.

12. Completeaza in vas.

13. Strange capacul la vas bine!

14. Fa o tura. Vezi cum se comporta.

15. Deschide capac, completeaza daca e cazul. Strange iar.

16. Gata. La mine e perfect.


P.S. Sa imi spui daca a fost de folos. Numai bine !

Scris: Lun 11-Iun-2012 20:03
de kady28
Sergiuliku daca erai mai aproape iti trimiteam un termometru cu tija ca sa vezi exact la cat deschide termostatul, daca e de 83 grade se deschide complet mai sus ..aproape de 90.
Si ca fapt divers am vazut o diferenta destul de mare intre diametrul gaurii de deschidere intre termostatul original cu care a venit masina din fabrica si unul aftermarket...adica la cel original are gaura mai mare :lol: si cred ca influenteaza debitul de lichid ce trece prin radiator.

Scris: Lun 11-Iun-2012 20:13
de Rica
asta e clar
totul e calculat la mm

Scris: Lun 11-Iun-2012 20:14
de sergiuliku
kady28 scrie:Sergiuliku daca erai mai aproape iti trimiteam un termometru cu tija ca sa vezi exact la cat deschide termostatul, daca e de 83 grade se deschide complet mai sus ..aproape de 90.
Si ca fapt divers am vazut o diferenta destul de mare intre diametrul gaurii de deschidere intre termostatul original cu care a venit masina din fabrica si unul aftermarket...adica la cel original are gaura mai mare :lol: si cred ca influenteaza debitul de lichid ce trece prin radiator.


eu am schimbat in iarna termostatul ca am crezut ca era problema de la el, dar de fapt era de la radiatorul de caldura, era infundat, l-am schimbat si ala si mai apoi am verificat si termostatul vechi si deschide si ala ... ma gandesc totusi sa pun vechiul termostat inapoi si chiar nu am termometru dinala de apa si nu cunosc chiar pe nimeni sa vad sa verific si unu si altu termostatele...

Scris: Lun 11-Iun-2012 23:10
de benny_merty
Sergiulicu pe margini la radiatorul de racire motor sunt 2 cleme una in stanga una in dreapta ridica de ele si inpingi de radiator in fata spre motor cat sa vezi daca nu este radiatorul inbacsit cu mizerie. :shock:

Scris: Mar 12-Iun-2012 09:04
de sergiuliku
Multumesc tuturor pt raspunsuri. O sa incep cu ideeile cele mai simple (benny_merty la care vreau sa ii multumesc in mod special pt rabdarea si timpul acordat in rezolvarea diferitelor probleme 8) )