Inchidere centralizata

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

catalin1967
just curious

Inchidere centralizata

Mesajde catalin1967 » Lun 17-Dec-2012 22:08

Aveti idee unde se afla si cum arata modulul de la inchiderea centralizata?
Am probleme cu inchisul(deschisul).Merge o perioada foarte bine,iar cand i se pune pata stau si 10 min. pana reusesc sa o deschid.
Am schimbat pe spate si portbagaj motorasele si am zis sa le schimb si pe fata poate sunt de vina.Inchiderea la mine se face pe telecomanda(de la cine am luat-o a spus ca yalele au fost decuplate pentru ca se blocau),singura care mergea la cheie era portbagajul dar s-a stricat.Asa ca am mers la un atelier autorizat si dupa ce i-a dat roata a scos comenzile care le dadea la cheie(oricum nu mai trebuiau) si mi-a spus sa vad cum merge o perioada,daca mai face figuri trebuie schimbat modulul.Problema este ca dupa ce a demontat pe sub bord si s-a uitat la alarma nu a reusit sa dea de el.Acum intreb si eu daca are cineva habar pe unde vine prin ce zona(masina este Citoen Xantia 1.6 benzina din 1995)

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 17-Dec-2012 23:44

este sub consola dintre scaune, in spatele manetei de frana de mana. scoate buzunarasul ala de pe consola, cel din spatele manetei de frana, si o sa il vezi acolo. parca sa zic ca e gri... nu mai retin exact.

lyx
simpatizant

Re: Inchidere centralizata

Mesajde lyx » Mar 18-Dec-2012 02:31

La mine este undeva la panoul de sigurante, undeva in stanga panoului bagata intr-un locas acolo....ia vezi gasesti cv ?

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Mar 18-Dec-2012 10:37

si ala de la oglinda ce este?
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

catalin1967
just curious

Mesajde catalin1967 » Mar 18-Dec-2012 13:15

Sub panoul de sigurante s-a uitat meseriasul la care am fost,nu la gasit. O sa caut in spatele manetei sa vad daca este.
Cineva a spus langa oglinda. Sus la retrovizoare am ceva care seamana cu o camera care se monteaza pe tavan in incaperi(este ca un semiglob fumuriuI),decat ca este de dimensiunea unui ou de porumbel binenteles taiat in doua. Are si niste fire habar nu am ce este.
Oricum multumesc mult de sfat si daca mai am nevoie o sa mai apelez la voi.

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Mar 18-Dec-2012 13:20

acolo este senzorul,ce mai are pe langa nu stiu
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

sergiuliku
pasionat

Mesajde sergiuliku » Mar 18-Dec-2012 16:46

Cum a zis si Nic este intre scaune in spatele franei de mana... doar stie omu ce vorbeste ca nu se ocupa de ele de o zi/doua... eu a trebui sa dau jos tot modulul de plastic dintre scaune sa pot umbla la modulul de inchidere, nu e greu oricum. Tragi frana de mana maxim cat se poate, sub scrumiera din spate, daca o scoti afara ai niste suruburi, la fel si sub tavita de sub bord, de sub scrumiera daca o scoti afara si acolo ai niste suruburi, scoti si plasticul de la reglajul inaltimii si voila, l-ai dat jos. Si da este gri.
Si legat de ce ai tu in plafon semiglobul acela negru e de la inchidere, de la cheia originala, mai exact senzorul de la telecomanda originala a masinii
"Atacati idei, dar nu oameni" Andy Moisescu

catalin1967
just curious

Mesajde catalin1967 » Mie 19-Dec-2012 15:46

Multam pentru sfat. Legat de cheia originala este stil briceag(se strange si se desface),iar pe ea are un buton care aprinde un led ca sa vezi noaptea unde o bagi,alte butoane de inchidere sau deschidere nu are. Sa fi avut si telecomanda din fabrica separat?
Am demontat-o si avea o baterie ca de ceas dar mai mare in diametru. Oricum masina nu am luat-o de noua si nici cel de la care am luat-o nu stia ce este semiglobul. Inca o data multumesc foarte mult.

iani
just curious

Mesajde iani » Mar 26-Feb-2013 16:59

sergiuliku scrie:Cum a zis si Nic este intre scaune in spatele franei de mana... doar stie omu ce vorbeste ca nu se ocupa de ele de o zi/doua... eu a trebui sa dau jos tot modulul de plastic dintre scaune sa pot umbla la modulul de inchidere, nu e greu oricum. Tragi frana de mana maxim cat se poate, sub scrumiera din spate, daca o scoti afara ai niste suruburi, la fel si sub tavita de sub bord, de sub scrumiera daca o scoti afara si acolo ai niste suruburi, scoti si plasticul de la reglajul inaltimii si voila, l-ai dat jos. Si da este gri.
Si legat de ce ai tu in plafon semiglobul acela negru e de la inchidere, de la cheia originala, mai exact senzorul de la telecomanda originala a masinii

Am demontat plasticul dintre scaune si nu gasesc nici cum modulul de inchidere, este un singur modul acolo in fata la schimbatorul de viteze si este gri dar acela cred ca este de la airbaguri. va rog ajutor. o alta inchidere nu se poate lega de la firele din iala? unde se poate afla acest modul de inchidere, demontez de jumate de zii si nu gasesc nimic. multumesc anticipat

sergiuliku
pasionat

Mesajde sergiuliku » Mar 26-Feb-2013 17:50

nu ai globu negru din plafon de deasupra oglinzii?? acolo gasesti deasemenea firele de la inchidere
"Atacati idei, dar nu oameni" Andy Moisescu

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mie 27-Feb-2013 12:29

Modulul de la ĂŽnchiderea centralizatĂŁ Âşi cel pentru luminile interioare se aflĂŁ ĂŽn spatele schimbĂŁtorului de viteze. Cel de la airbag ar trebui sĂŁ aibĂŁ o etichetĂŁ galbenĂŁ.
Cam aÂşa aratĂŁ:
Imagine

iani
just curious

Mesajde iani » Lun 25-Mar-2013 16:22

MARIAN scrie:Modulul de la ĂŽnchiderea centralizatĂŁ Âşi cel pentru luminile interioare se aflĂŁ ĂŽn spatele schimbĂŁtorului de viteze. Cel de la airbag ar trebui sĂŁ aibĂŁ o etichetĂŁ galbenĂŁ.
Cam aÂşa aratĂŁ:
Imagine

am demontat tot plasticaraiul si nu am nimic de genu in spatele schimbatorului... sunt doar doua fasii de cablu care merg in stanga si in dreapta sub scaune altecva absolut nimic si nici un glob langa oglinda. ma cam dau batut .

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 25-Mar-2013 16:49

ai cumva s2 fabricata dupa 98? daca da, la asta modulul este in bord, si e tare greu de ajuns la el. nu mai cauta intre scaune ca nu e acolo. zi-mi totusi care iti este problema. daca nu iti merge telecomanda, trebuie reimperecheata cu lexia!

iani
just curious

Mesajde iani » Lun 25-Mar-2013 20:08

dj01fad scrie:ai cumva s2 fabricata dupa 98? daca da, la asta modulul este in bord, si e tare greu de ajuns la el. nu mai cauta intre scaune ca nu e acolo. zi-mi totusi care iti este problema. daca nu iti merge telecomanda, trebuie reimperecheata cu lexia!

problema e ca nu mai merge nici telecomanda si nici butucu de la yala nu prea mai merge, e uzat si am decis sa pun alta inchidere. masina e din 2001 1,8 diesel. Te rog daca se poate mai multe detalii despre locatia acestui modul ca nu prea am alte variante si am cam demontat prea multe in lipsa cunostintelor :)

iani
just curious

Mesajde iani » Lun 25-Mar-2013 20:09

iani scrie:
dj01fad scrie:ai cumva s2 fabricata dupa 98? daca da, la asta modulul este in bord, si e tare greu de ajuns la el. nu mai cauta intre scaune ca nu e acolo. zi-mi totusi care iti este problema. daca nu iti merge telecomanda, trebuie reimperecheata cu lexia!

problema e ca nu mai merge nici telecomanda si nici butucu de la yala nu prea mai merge, e uzat si am decis sa pun alta inchidere. masina e din 2001 1,8 diesel. Te rog daca se poate mai multe detalii despre locatia acestui modul ca nu prea am alte variante si am cam demontat prea multe in lipsa cunostintelor :)

cum se face aceasta reimperechiere? :(

Înapoi la “Citroen Xantia”