Lac sarit de pe aripa si de pe marginea portierei

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

MisterClaude
Web Master
Masina: Citroen Xantia Activa 2.0 Turbo CT
2: Citroen C4 Coupe, 2.0HDI
3: Citroen Xantia SX 1.8i 16v (RIP)

Lac sarit de pe aripa si de pe marginea portierei

Mesajde MisterClaude » Joi 24-Iul-2014 13:00

Ca tot am facut poze pentru topicul precedent, m-am gandit sa va intreb si de problema cu lacul.
Practic, s-a dus lacul pe partea de sus a aripei dreapta-fata. Acelasi lucru se poate observa si pe partea de sus a portierei.. pe "rama". Tot pe dreapta.
Problema asta o avea de cand am cumparat-o (3 ani) si nu s-a agravat. Cu toate astea, ma tem ca in timp sa nu se extinda, sau sa afecteze cumva tabla. Oare se poate rezolva cu un spray cu lac? Sau trebuie neaparat re-vopsite piesele ? Parca nu prea as baga mana-n buzunar pentru 400 ron / piesa.

Aveti atasate 2 poze edificatoare :)

Imagine

Imagine

In alta ordine de idei, in sfarsit mi-am montat proiectoarele originale, pe care le-am cumparat de la un coleg forumist acum vreo 3 luni :)

Imagine

... si mi-am montat si o cotiera.

Imagine
Web design profesionist.

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Mesajde kady28 » Joi 24-Iul-2014 13:51

Da...metoda asta de vopsire nu stiu sa mai fie folosita, cel putin la mine in oras nu am vazut.
Si eu cateva pete mai mari pe capota de la pietre si a sarit numai lacul...vopseaua de sub el e mata si nu prea seamana cu verdele masinii.

Sa nu mai zic ca un vopsitor mi-a zis ca masina a fost revopsita vazand petele alea...deci e clar ca habar nu avea cum a fost vopsita masina.

Acu 2 ani in urma unei mici buseli am vopsit jumatate de portiera si lacul este bagat in vopsea, iar pe deasupra s-a m-ai dat un strat subtire.

Stratul de lac la xantia e destul de gros si ca sa dai cu lac pe unde ti-a sarit ar trebui sa cureti lacul vechi de pe toata suprafata ca dupa asta s-ar putea sa se vada diferente.
Nu recomand sa folosesti lac la spray din comert gen duplicolor care nu se usuca nici dupa 2 saptamani, trebuie ceva bun cu intaritor.

MisterClaude
Web Master
Masina: Citroen Xantia Activa 2.0 Turbo CT
2: Citroen C4 Coupe, 2.0HDI
3: Citroen Xantia SX 1.8i 16v (RIP)

Mesajde MisterClaude » Joi 24-Iul-2014 13:56

Am vazut un vecin care si-a vopsit un opel corsa cu vopsea spray + lac. A iesit de parca a dat-o cu bidineaua.
As da cu un lac doar ca sa-i revina luciul.... dar mi-e ca o sa se vada diferenta mai tare decat se vede acum.
Web design profesionist.

Înapoi la “Citroen Xantia”