Fratilor, tot eu din Luxemburg va deranjez... Am rezolvat becurile semnalizatoare de pe fata, cele pe care cei de la Controlul Tehnic nu le-au placut ca cica erau prea albe-apropo, semnalizatorul se deschide f interesant-am cartea masinii, am schimbat uleiul si filtrul, placutele si pe fata si pe spate, eeee, dar acum scartaie. Da, cuvantul ala romanesc care inseamna in cazul meu fier pe fier, un zgomot care in curbele mai accentuate apare. Nu stiu ce are, dar cand i-au curbele scartaie pe fata ca si cum se atinge ceva de discuri sau de janta...sau poate e vorba de rulmenti. Chestia e ca am schimbat placutele si tot mai face. Nu inteleg. Sunt discurile ovalizate si se atinge ce? etrierul de el, rulmentii nu au vaselina? Masina are 10 ani si 98.000 km acum, foarte ingrijita, a fost a unui mosulet pe aici prin Diekirsch, nerulata. Am luat-o acum 3 luni la 92.000.
Ce sfaturi aveti si pt mine?
Eu va pot ajuta cu informatii din cartea originala a Xantiei. Atat din pacate. Multumesc anticipat.
Liviu
Xantia mea scartzaie!
Moderator: Echipa Tehnica
-
- simpatizant
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Pai da si tu mai multe detalii: scirtie tot timpul? scirtiitul variaza in functie de viteza? scritie doar la curbe sau la frine?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- florin_budea
- pasionat
Si mie mi se intampla asemenea eveniment,dar nimic grav , in special cand o las peste noapte si dupa prima franare scartaie putin si dupa ce las pedala, dar pe spate.
Daca discul este ovalizat il simti , la franare masina "vibreaza" la viteze mai mari sau prinde in hopuri.
Eu zic ca sunt placutele de franare de vina, dar nu este o problema.
Daca discul este ovalizat il simti , la franare masina "vibreaza" la viteze mai mari sau prinde in hopuri.
Eu zic ca sunt placutele de franare de vina, dar nu este o problema.
-
- simpatizant
Xantia mea scartzaie!
Cum spuneam si in celalalt mesaj, scartaie doar la curbe, si la cele mai accentuate in special dar si la viteze mici cateodata. De obicei la intrarile pe autostrazi si la iesiri, unde sunt ronduri. Si inca ceva interesant...cand ating frana nu mai scartaie! In virajele din oras e foarte enervant, ca se aude pe strada. Am placute de frana noi, de 2.000 km deci nu cred ca e de la placute. Facea si inainte asa. Nu am mai intalnit asa ceva pana la Citroen. Bine, in tara am avut Matiz si Solenza de 2-3 ani vechime si mult mai simple tehnic vorbind. Si mult mai usoare se pare. Xantia e destul de grea, a mea cica are 1250 kg la gol...
- gabi caragea
- pasionat
-
- simpatizant
Xantia mea scartzaie!
Nu se incinge nimic, am verificat! Nimic. E rece roata si janta. Nu se misca si nu are joc...dar e posibil sa fie de la rulmenti. O sa incerc sa ii ung...sa vad de unde naiba cumpar vaselina in Luxemburg...si ce fac cu ea dupa ce o am! Se ung chiar asa simplu? Dupa ce dau roata jos mai trebuie sa mai desfac ceva? Sa vad. Apropo, frana de mana la Xantia tine pe fata? Pentru ca mi s-a intamplat ceva foarte amuzant data trecuta cand am dat o roata jos de pe spate. Am tras frana de mana si cand am incercat sa desfac prezoanele de la roata, roata se invartea! Desi frana de mana tine foarte bine.
Merci
Merci
- cristian_v
- pasionat
- gabi caragea
- pasionat
-
- simpatizant
Sa va mai intreb cate ceva...
Pot merge la drum cu suspensia ridicata sau doar maxim 35 la ora? LHD pt suspensie pe unde se completeaza? Nu e nevoie inca, dar...nu se stie. Eu gasesc pe aici asa ceva, dar sincer nu m-am uitat atat de atent la pret. Daca vreti, informativ, o sa ma uit. Eu am un bidon in portbagaj de la vechiul proprietar. Masina nu prea a fost rulata. Roata de rezerva e aia originala, cu etichetele pe ea, da a cam ruginit janta.
Va consuma ulei? A mea a mancat 1 litru la 7.000 km
Va consuma ulei? A mea a mancat 1 litru la 7.000 km
- gabi caragea
- pasionat
- gabi caragea
- pasionat
-
- simpatizant
Xantia
Merci baieti!
Am gasit niste reclame originale la Xantia de atunci cand a aparut.
Sunt pe www.youtube.com
da-ti search XANTIA
De exemplu
http://www.youtube.com/watch?v=8o3N8yiXscU&NR
Salutari
Am gasit niste reclame originale la Xantia de atunci cand a aparut.
Sunt pe www.youtube.com
da-ti search XANTIA
De exemplu
http://www.youtube.com/watch?v=8o3N8yiXscU&NR
Salutari
Xantia mea scartzie
Faptul ca scartie la denivelarile de la intrarea si iesirea de pa autostrada ma face sa-mi aduc aminte ca si a mea xantiuta scartia atunci cand treceam peste asemenea denivelari. Dupa ce am schimbat cele doua bucse de la bratul din fata dreapta (ca acolo scartia) totul a intrat in normal.
Asa ca, poate sa fie asa ceva.
Asa ca, poate sa fie asa ceva.