Buna ziua ,
Aseara m-am intilnit in Bucuresti cu cel care sa zic asa folosea Xantia. Era o Xantia din 1993, alba la pret de 1000 de euro se poate vedea pe net .
Insa cel care o conducea mi-a spus ca de fapt prietenul sau care este acum in Spania are procura de folosinta de la proprietara de origine romana din Franta.Deci cel care o conducea nu avea macar procura .Mi-a aratat o asigurare ( verde ) de Franta care expira pe la sfirsitul lui decembria 2007 si mi-a spus ca se poate prelungi asigurarea cu 100 de euro pe an.Mi s-a parut ciudat. RENUNT LA ACEASTA MASINA.
Am o intrebare : numai proprietaul poate vinde o masina cu numere straine ? Ce acte trebuie sa aibe proprietarul ca masina sa nu fie radiata din tara respectiva ? Unde se intocmesc actele de vinzare cumparare ?La firme de dactilografiere ( cum sunt cele de la Udriste ) sau la notariat ?
Multumesc de raspuns.
10 noiembrie 2007
Referitor la acte necesare cind cumperi o masina cu nr. F.
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
AUTOMOBILELE CITROEN M-AU FASCINAT DINTOTDEAUNA ; FIE CA A FOST VORBA DE NOUL DS , CX , XM SAU XANTIA.
eu am cumparat masina cu numere de franta asa: un domn o avea cumparata de la o doamna care are cetatenie franceza. am facut contract de vanzare cumparare cu domnul, si am luat si contractul pe care il avea dansul cu doamna. la politie mi-i s-a spus ca pot sa o inmatriculez fara nici o problema. am pe ea certificat de inmatriculare pe numele doamnei cu cetatenie franceza, am inspectie tehnica facuta in franta si am asigurarea facuta tot in franta.
la inmatriculare o sa am nevoie de certificatul masinii, actul de vanzare cumparare facut la o firma autorizata sa faca asa ceva, inspectia tehnica facuta de RAR romania si de o asigurare platita in romania (se poate face pe o luna si in romania asigurarea unei masini cu numere de franta)
daca mai ai nedumeriri...
la inmatriculare o sa am nevoie de certificatul masinii, actul de vanzare cumparare facut la o firma autorizata sa faca asa ceva, inspectia tehnica facuta de RAR romania si de o asigurare platita in romania (se poate face pe o luna si in romania asigurarea unei masini cu numere de franta)
daca mai ai nedumeriri...
-
- pasionat
Buna seara ,
Va multumesc pentru toate raspunsurile date ; mi-au fost de real folos.
As dori sa va intreb daca cumpar un autoturism cu numar de Franta care vreau sa-l folosesc in circulatie atitea luni cit are asigurarea si apoi sa-l folosesc pentru piese de schimb ce acte trebuie sa aiba cel care o vinde ?Se pot face actele la notariat ? Numai proprietarul poate sa vinda masina sau si cel care are procura ? Sunt necesare probabil talonul din Franta, asigurarea .Si alte acte ?
Va multumesc anticipat.
11.11.2007
Va multumesc pentru toate raspunsurile date ; mi-au fost de real folos.
As dori sa va intreb daca cumpar un autoturism cu numar de Franta care vreau sa-l folosesc in circulatie atitea luni cit are asigurarea si apoi sa-l folosesc pentru piese de schimb ce acte trebuie sa aiba cel care o vinde ?Se pot face actele la notariat ? Numai proprietarul poate sa vinda masina sau si cel care are procura ? Sunt necesare probabil talonul din Franta, asigurarea .Si alte acte ?
Va multumesc anticipat.
11.11.2007
AUTOMOBILELE CITROEN M-AU FASCINAT DINTOTDEAUNA ; FIE CA A FOST VORBA DE NOUL DS , CX , XM SAU XANTIA.