PROBLEMA SISTEM VENTILATIE XANTIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderator: Echipa Tehnica
- Gaita Alecs
- just curious
PROBLEMA SISTEM VENTILATIE XANTIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ventilatorul merge numai cand vrea el, compresorul de clima nu-mi face probleme dar daca nu mergeventilatorul nu prea imi foloseste la nimic clima.
De unde ar putea fi problema de merge doar cand vrea el????
Sa fie contactele de la panoul de comanda din bord???
Vre-un releu???
Sau efectin de la ventilator????
Da ar fi de la panoul de comanda, cum il desfac si cum se curata?????
Sa folosesc o solutie pt contacte????
De unde ar putea fi problema de merge doar cand vrea el????
Sa fie contactele de la panoul de comanda din bord???
Vre-un releu???
Sau efectin de la ventilator????
Da ar fi de la panoul de comanda, cum il desfac si cum se curata?????
Sa folosesc o solutie pt contacte????
- stan cristian
- pasionat
- cristian_v
- pasionat
- Gaita Alecs
- just curious
Merci mult!!!!!
O sa-mi fie de mare folos infornatiil pe care mi le-ati dat. Cred ca o sa desfac contactul sa-l curat, faza cu releul mi se pare o improvizatie. Oricum merci de informatii!!!!!
- cristian_v
- pasionat
Re: Merci mult!!!!!
Gaita Alecs scrie:O sa-mi fie de mare folos infornatiil pe care mi le-ati dat. Cred ca o sa desfac contactul sa-l curat, faza cu releul mi se pare o improvizatie. Oricum merci de informatii!!!!!
Poti curata doar contactul, dar problema o sa revina daca nu pui un releu. Ar fi trebuit sa puna ei din fabrica
- Gaita Alecs
- just curious
ventilator interior incalzire
Salutare tuturor!
Am si eu o problema cu ventilatorul. Dimineata am constatat ca acesta nu mai functiona, asta dupa ce aseara a functionat corespunzator? Unde este problema? Sa fie din contact? Din ce am citit, am vazut ca indicati ca problema este dincheia de contact...
Ma puteti ajuta cu niste solutii (cum desfac, ce sa verific, etc.)?
Multumesc!
Am si eu o problema cu ventilatorul. Dimineata am constatat ca acesta nu mai functiona, asta dupa ce aseara a functionat corespunzator? Unde este problema? Sa fie din contact? Din ce am citit, am vazut ca indicati ca problema este dincheia de contact...
Ma puteti ajuta cu niste solutii (cum desfac, ce sa verific, etc.)?
Multumesc!
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
vent
alecs spune te rog si cum ai rezolvat problema.vezi ca mai sunt oameni care au poate aceeasi problema .ai schimbat contactul,l-ai curatat , ai montat releu sau defectul era in alta parte?
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
Ventilatorul functioneaza acum. Mii de multumiri d-lui Cristi Stan pentru ajutorul dat.
Am incercat varianta cu releul (cea primita de la dl. Cristi Stan), dar din pacate, nici asa nu a functionat... Sincer va spun ca nu imi venea sa desfac contactul. Azi, rabdarea nu a fost punctul meu forte, mai ales ca mai avea si alte probleme de rezolvat...
Ca ultima solutie, am recurs la 'truc" pe care l-am mai folosit cand mai ma loveam de contacte si potentiometre "indaratnice": cu o seringa, am introdus (prin locul in care se baga cheia in contact) niste motorina.
Dupa ce am bagat motorina, m-am pus sa remontez plasticaraiul de la volan.
La sfarsit am incercat ventilatorul... Din pacate nu functiona, asa ca... am facut cateva curse "auto"-"max" si... surpriza... a inceput sa functioneze!
Acum, ce pot eu sa spun? Ca s-a rezolvat de la sine, ca trebuia impins mai tare (barbateste) catre pozitia "max" sau ca exista contacte si in acea parte???!!!
va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat!
Am incercat varianta cu releul (cea primita de la dl. Cristi Stan), dar din pacate, nici asa nu a functionat... Sincer va spun ca nu imi venea sa desfac contactul. Azi, rabdarea nu a fost punctul meu forte, mai ales ca mai avea si alte probleme de rezolvat...
Ca ultima solutie, am recurs la 'truc" pe care l-am mai folosit cand mai ma loveam de contacte si potentiometre "indaratnice": cu o seringa, am introdus (prin locul in care se baga cheia in contact) niste motorina.
Dupa ce am bagat motorina, m-am pus sa remontez plasticaraiul de la volan.
La sfarsit am incercat ventilatorul... Din pacate nu functiona, asa ca... am facut cateva curse "auto"-"max" si... surpriza... a inceput sa functioneze!
Acum, ce pot eu sa spun? Ca s-a rezolvat de la sine, ca trebuia impins mai tare (barbateste) catre pozitia "max" sau ca exista contacte si in acea parte???!!!
va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat!
http://activaclubfrance.free.fr/Entreti ... ration.pdf
Aici gasesti despre modul in care se intercaleaza releul pentru aeroterma, plus modul in care se scoate contactul si modalitatea de desfacere a contactului si de curatare a lui.
Siguranta de alimentare a ventilatorului(aerotermei) ai verificat-o?
Ar mai fi o varianta: inlocuirea contactului, dar nu stiu unde gasesti...
Aici gasesti despre modul in care se intercaleaza releul pentru aeroterma, plus modul in care se scoate contactul si modalitatea de desfacere a contactului si de curatare a lui.
Siguranta de alimentare a ventilatorului(aerotermei) ai verificat-o?
Ar mai fi o varianta: inlocuirea contactului, dar nu stiu unde gasesti...
Kimmi, iti dau urmatorul link:http://www.xantiaworld.cjb.net/
Apesi pe simbolul Citroen... vei ajunge unde sub cele 2 poze:
"This site is dedicated to all people who are interested in Citroen Xantia."... Acolo, din meniu, accesezi "Technics", apoi "technical data", apoi iti alegi tipul de Xantia pe care il cauti.
Eu zic ca te va ajuta foarte mult si ca te vei descurca.
Apesi pe simbolul Citroen... vei ajunge unde sub cele 2 poze:
"This site is dedicated to all people who are interested in Citroen Xantia."... Acolo, din meniu, accesezi "Technics", apoi "technical data", apoi iti alegi tipul de Xantia pe care il cauti.
Eu zic ca te va ajuta foarte mult si ca te vei descurca.