Renescance d-une DS

aici ne laudam!

Moderator: Echipa Tehnica

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 11-Iul-2008 11:36

jgr1001 scrie:Cat despre asigurari, nu stiu sa fie vreo reducere pe la noi

eu stiu ca este... 50% reducere....

foarte frumos DS-ul tau, de fapt ar fi corect spus impecabil. sa ai grija de el, si sper sa pot si eu sa il vad live, cu toate ca anul asta nu prea cred :(. de mult imi doresc si eu un ds, dar nu gasesc sub nici o forma, iar toti care au pe la noi, in stare jalnica pentru restaurat au impresia ca au o galeata de aur si cer pe ea enorm de mult. pacat, in felul asta putrezesc degeaba si nu le ia nimeni niciodata... s-ar putea sa iti pot da eu 2 sfere de 700 (alea demontabile), provenite de la un cx break de pe spate. am sa le caut sa vad daca le-oi mai avea si te anunt. slabe sanse, dar totusi sper sa le mai am...

cv2adi
pasionat
Masina: Citroen Traction avant 15 six
2: Citroen DS
3: Citroen CX

reneissance d-une DS

Mesajde cv2adi » Vin 11-Iul-2008 13:19

Din pĂĄcate desi am scris de douĂĄ ori 5 minute,sistemul mĂĄ decupleazĂĄ automat. :D

cv2adi
pasionat

reneissance d-une DS

Mesajde cv2adi » Vin 11-Iul-2008 13:22

O datĂĄ la lunĂĄ in 7 ACR-uri din tarĂĄ se fac examene de vehicole istorice.O examinare dureazĂĄ 30-60 min,comisia formatĂĄ din 5 membrii iti emit un certificat dacĂĄ masina e impecabilĂĄ si originalĂĄ,pe bazacĂĄreia ti se emite la primĂĄrie noul nr de circulatie cu initialele OT adicĂĄ Oldtimer.si un talonn nou bineinteles :D

cv2adi
pasionat

rebnneissance dune DS

Mesajde cv2adi » Vin 11-Iul-2008 13:26

pe urmĂĄ mergi cu acelasi certificat emis de ei la o companie de asugurĂĄri si ei iti fac asigurarea oblig auto la un pret de 10% din pretul normal al categoriei respective.Aceste masini nu au carte de identitate doar o cĂĄrticicĂĄ cu pozĂĄ ce atestĂĄ categoria de vehicol istoric.Nu posedĂĄ cartea de poluare CO,precum sint scutite de taxa drumurilor.Verificarea tehnicĂĄ se face tot la 2 ani dar au facilitĂĄti f.de vehicolele de uz cotidian. :D

cv2adi
pasionat

reneissance DS

Mesajde cv2adi » Vin 11-Iul-2008 13:33

Multumesc DJ 01 pt cuvintele incurajatoare,e adevĂĄrat cĂĄ am muncit la ea ca un idiot,zi-noapt pinĂĄ am terminat-o.Ds-uri gĂĄsesti multe prin franta,sit sĂĄtulete mici unde sint expuse la statia de benzinĂĄ pt preturi ridicole.Eu am vĂĄzut masinĂĄ cu 800 de Euro care functuona si putea merge pe roti pinĂĄ acasĂĄ dacĂĄ vroiai.Multumesc pt sfere,sĂĄ dea domnul sĂĄ ne intilnim odatĂĄ pe undeva,Nu din cauza sferelor.ci sĂĄ mai povestim despre aceste superba masini....Cu bine si sĂĄnĂĄtate ADi :D

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Vin 11-Iul-2008 13:39

poti folosi o masina instorica zi de zi, chiar daca ea este inmatriculata ca si OT?
"If in doubt, flat out!"

tataie2010
simpatizant

Mesajde tataie2010 » Vin 11-Iul-2008 15:00

mbc scrie:poti folosi o masina instorica zi de zi, chiar daca ea este inmatriculata ca si OT?

dar cine te poate controla? si mai ales pe ce criterii se aleg zilele cand ai voie sa umblii? :))

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Vin 11-Iul-2008 16:20

ok, am inteles ideea, doar ca, gandindu-ma ca ai reducere foarte mare la plata asigurarii si mai ai si scutire de taxe, iti impun astia ceva restrictii. stiu ca nu e romania peste tot cu regulile tampite, doar ca voiam sa fiu sigur :)
"If in doubt, flat out!"

cv2adi
pasionat

Reneissance DS

Mesajde cv2adi » Vin 11-Iul-2008 16:46

Nu sint nici un fel de restrictii cu privire la regimul si modul de folosire.O poti folosi cind vrei si cum vrei dar tot la 5 ani verificarea se repetĂĄ,atunci comisia iti face din nou oun examen dar la sfert de pret ca si prima sĂĄ vadĂĄ in ce conditie se aflĂĄ masina.DacĂĄ nu corespunde,ti-o respinge pinĂĄ o repari si o readuci la examinare.DupĂĄ aceea iar ai 5 ani in regim _Oldtimer.Asta ca sĂĄ te oblige sĂĄ o pĂĄstrezi in stare f.bunĂĄ.De aceea nu le prea vezi iarna in zĂĄpadĂĄ sau toamna in noroaie...Cu bine ADi :D

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Vin 11-Iul-2008 17:10

care este varsta minima a unei masini ca sa fie inscrisa OT?
"If in doubt, flat out!"

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Vin 11-Iul-2008 17:12

Multumim pentru informatiile despre cum se procedeaza la voi cu vehiculele istorice. Ce ma mira este numarul mare de locuri unde se pot face expertizele si frecventa lor. La noi parca este o singura comisie agreata FIVA, care face aceste certificari o singura data pe an. Asta inseamna ca in RO sunt mult mai putine masini de epoca ca la voi.

In legatura cu sferele pentru DS; nu sunt bune cele de CX break pentru ca au alt amortizor (difera si presiunea, dar asta nu este o problema). Tu la ce pret ai gasit sferele noi filetate ? Stiu ca au fost probleme cu calitatea membranelor pentru sfere, dar de ceva vreme exista niste membrane care rezista foarte bine. Caut o imagine cu o astfel de membrana sau fac eu maine o poza.

cv2adi
pasionat

Reneissance DS

Mesajde cv2adi » Vin 11-Iul-2008 17:14

Si incĂĄ ceva:Si tara asta e plinĂĄ de legi timpite,nu vĂĄ faceti griji,cĂĄ doar si aici tot tovarĂĄsi au rĂĄmas multi in gindire....Au dorit sĂĄ introducĂĄ si aici foaie de parcurs pt aceste vehicole,dar din fericire nu s-a realizat nimic din asta.spre fericirea noastrĂĄ.In Belgia e si mai simplu: Autovehicolul istoric trebuie sĂĄ aibĂĄ min 25 ani si se prezintĂĄ doar odatĂĄ la verif tehnicĂĄ,dacĂĄ nu-si schimbĂĄ proprietarul rĂĄmine asa.Acolo autoritĂĄtile se gindesc cĂĄ omul care are o astfel de masinĂĄ are grijĂĄ de ea,o intretine,etc de ce sĂĄ-l mai pedepsim si cu verificĂĄri tehnice....Asta pt noi e un vis... :(

cv2adi
pasionat

Reneissance DS

Mesajde cv2adi » Vin 11-Iul-2008 17:18

Virsta minimĂĄ pt OPT este 30 de ani impliniti,deci in 2008 se pot duce la examen masinile din 1977.In ce priveste sferel originale demontabile pt DS ,noi le-am gĂĄsit la 180-220 euro bucata.Cele reconditionate sint mai ieftine dar nu prea am curajul sĂĄ le cumpĂĄr deoarece am auzit multe rele despre ele.Cele de CX nu se sparg si de aceea le prfer si pt DS.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Re: reneissance DS

Mesajde dj01fad » Sâm 12-Iul-2008 02:34

cv2adi scrie:Multumesc DJ 01 pt cuvintele incurajatoare,e adevĂĄrat cĂĄ am muncit la ea ca un idiot,zi-noapt pinĂĄ am terminat-o.

lasa ca si eu am muncit aproape 2 ani sa restaurez o epava de cx... din care a mai ramas doar caroseria si nici aia toata, decat scheletul... restul, piese noi si inca 3 masini donatoare :lol: . nu imi pare rau pt ca am muncit atat si am bagat un morman de bani, mi-a facut placere, cu toate ca de multe ori imi venea sa pun barosul pe ea. culmea e ca si acum mai am cateva mici prostii de rezolvat (greseli la montajul interiorului); in final eu zic ca a iesit ceva fain, bine, m-am prostit cu vopsitul pentru ca venea iarna si am facut-o in graba. o poti gasi aici: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=1933

legat de sferele de cx demontabile, le-am cautat in seara asta dar nu le-am gasit; banuiesc unde sunt, am 2 posibilitati... jgr1001... pe la tine cumva? oricum, la mine in oras a trait un om cu adevarat pasionat de aceasta marca, si mai ales de modelul DS... stiu ca isi facuse tot felul de utilaje, printre care si matrite de facut membrane. o sa il intreb pe ginerele lui daca nu cumva mai exista acel dispozitiv, si daca da, putem sa incercam sa fabricam acele membrane.

cv2adi
pasionat

Mesajde cv2adi » Sâm 12-Iul-2008 07:39

FelicitĂĄri pt CX.Nu a fost usor,am citit tot despre chinurile tale si am ajuns la concluzia cĂĄ esti un om foarte devotat pt marca asta,este? Rezultatul final insĂĄ iti dĂĄ satisfactii,chiar dacĂĄ tot ca si mine uneori cauti barosul sau benzina si chibriturile.....Bravo incĂĄ o datĂĄ,folseste-o sĂĄnĂĄtos.Cu bine ADI :D

Înapoi la “Restaurari si prezentari”