Schimbare "engine mount"

Forum de discutii generale despre Citroen ZX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Emi12
simpatizant

Schimbare "engine mount"

Mesajde Emi12 » Mie 24-Iun-2009 16:09

Daca ma poate ajuta cineva care a mai schimbat, in engleza i se spune Engine Mount. Planetara din dreapta trece prin acest "engine mount" si dupa in cutia de viteza.
Inainte sa ma apuc sa-l demontez inlocuindu-l cu unul nou ( cand acelerez si eliberez brusc acceleratorul se aude o bataie, de aici vine)vreau sa intreb pe care sunt in tema.
1.Planetara dreapta e din 2 bucati? O bucata pana in engine mount care intra in cealalta? sa nu radeti de mine :cry: .
2.In acel "engine mount" este vreun rulment( diametrul gauri e destul de mare)?
Vedeti dele 2 poze atasate.

Multumesc

Citroen zx 1.4I 1997

Imagine

Imagine

DaCiaN
simpatizant

Mesajde DaCiaN » Mie 24-Iun-2009 22:02

exista SIGUR un rulment, care rulment la masina mea era fixat pe acea planetara lunga.
Cand am schimbat ambreiajul au uitat mecanicii sa imi fixeze acel rulment cu ajutorul celor 2 soruburi speciale pe care din poze observ ca tu le ai. Au un fel de cioc, care vine strans pe camasa rulemntului.. sa nu uiti sa ungi rulmentul cu vaselina.
Respectul se castiga, nu se impune ...

Emi12
simpatizant

Mesajde Emi12 » Mie 24-Iun-2009 23:33

Mersi pt raspuns.Dupa cat inteleg e o planetara lunga (cea din dreapta) si la mijloc ei e atasat un rulment care la montare intra in acel "engine mount" si totodata in cutia de viteza. La scoaterea planetarei din cutie nu o sa curga ulei din cutia de viteza?. Mi s-a intamplat in partea stanga cand am schimbat bascula/pivot, a iesit planetara si totodata ulei dar am impins-o la loc si totul a fost OK. Credeam ca e ca la Dacie trebe sa bagi un pin sa nu iasa, old times...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 25-Iun-2009 19:40

vezi ca bataia pe care o auzi poate fi chiar de la acel rulment, se intimpla ca ramine fara bile citeodata. rulmentul e usor de gasit, e 6006 cu simeringuri pe ambele parti. oricum, chiar daca ar fi stricat, nu trebuia sa iei tamponul cu totul, se gaseste doar partea cu cauciuc pe la 60-70 ron (aici, acolo nu stiu cit e). pe de alta parte, ca sa il schimbi iti trebuie neaparat rampa, altfel nu prea ai cum, mai ales ca trebuie depresat pivotul si scoasa planetara din fuzeta. a, vezi ca o sa curga ulei, trebuie scos in prealabil. dar de ce nu mergi la un service?

Emi12
simpatizant

Mesajde Emi12 » Joi 25-Iun-2009 23:14

Ai dreptate, o sa merg la un service. Nu ar fi asa de dificil dar nu am scule/rampa. Am ridicat msina azi, vroiam sa ma apuc de ea dar nu, mai bine merg la un service. Multumesc pt ajutor.

rulmentul e usor de gasit, e 6006 cu simeringuri pe ambele parti

Acolo poate, aici nu prea, nu se implica nimeni cu asa ceva, mai bine o abandoneaza...masini din 97 s foarte ieftine aici. Sunt si abandonate.Era un Opel din 97 abandonat pe aici, au venit l-au ridicat si la fier vechi. Acuma cu recesiunea asta poate o sa se mai schimbe, numai s bani...

vio-zx
simpatizant

Mesajde vio-zx » Lun 20-Iul-2009 12:04

cea mai buna idee : service-ul.

Înapoi la “Citroen ZX”