Buna ziua.
Ieri am cumparat un XM 2.1 TD din 1990 si am cateva probleme la instalatia electrica.
La bord nu functioneaza turometrul si tot ceasul din dreapta, cel cu nivelul benzinei, presiunea la ulei, etc.
Stergatorul din spate nu merge, claxonul de asemenea...
Stopurile de frana merg cam ciudat, cand calc frana pozitia abia se mai vede, iar frana se aprinde un bec mai puternic, iar altul mai slab.
Si alta chestie enervanta e alarma, e foarte sensibila, se declanseaza mereu cand trece o masina pe langa ea.(se poate regla sensibilitatea?)
Sper sa ma poata ajuta cineva cu niste sfaturi, indicatii in legatura cu aceste probleme.
Va multumesc.
XM 2.1 TD probleme cu electrica
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Sa-l stapinesti sanatos!
Xm-ul e renumit pt problemele electrice. Probabil ca un spray WD40 e urmatoarea achizitie.
Verifica becurile de la stopuri, s-ar putea sa ai surpriza sa fie altceva decit trebuie.
Sensibilitatea senzorului de alarma sigur se poate regla. Nu ne-ai spus ce alarma ai, dar senzorul de soc este un simplu microfon. Eu am pus o banda de scoci peste o mare parte din suprafata lui si l-am anihilat de tot. Acum mai piuie doar la tunete puternice, dar nu mai conteaza ca oricum e "concert" de alarme in jur
Xm-ul e renumit pt problemele electrice. Probabil ca un spray WD40 e urmatoarea achizitie.
Verifica becurile de la stopuri, s-ar putea sa ai surpriza sa fie altceva decit trebuie.
Sensibilitatea senzorului de alarma sigur se poate regla. Nu ne-ai spus ce alarma ai, dar senzorul de soc este un simplu microfon. Eu am pus o banda de scoci peste o mare parte din suprafata lui si l-am anihilat de tot. Acum mai piuie doar la tunete puternice, dar nu mai conteaza ca oricum e "concert" de alarme in jur

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
@leynad72:
cred ca cel mai bine ar fi sa incepi cu un manual de XM .. nu iti zic asta din rautate, dar asa am inceput toti.
cere la cineva de aici un manual pt masina ta si vezi ce si cum ai de facut
PS: recomandare - ai grija ca XM-ul este o masina care are muuulte chestii pe ea si s-ar putea sa nu o rezolvi intr-un timp tare scurt.
cred ca cel mai bine ar fi sa incepi cu un manual de XM .. nu iti zic asta din rautate, dar asa am inceput toti.
cere la cineva de aici un manual pt masina ta si vezi ce si cum ai de facut
PS: recomandare - ai grija ca XM-ul este o masina care are muuulte chestii pe ea si s-ar putea sa nu o rezolvi intr-un timp tare scurt.
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
In legatura cu turometrul : exista un senzor pe cutie care la tine cred ca e defect. Ceasurile de la temperatura si benzina sunt electronice chiar daca au ace indicatoare. In spatele bordului exista o placa electronica care se mai poate defecta. Asta poate fi si o problema pentru turometru.

Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp