instalatie gpl
Moderator: Echipa Tehnica
instalatie gpl
Buna dimineata !! Am o Xantia 1.6i din 95 cu gpl.Instalatia de gaz a fost instalata pe masina din Italia,da cu membrana de la regulator sparta.Vreau sa spun ca asa am luat-o eu ,cu ea sparta(instalatia era nefunctionala).Am inlocuit membrana dar cateodata ,cand decelerez si opresc (la semafor,sa zic) scade turatia pena la 200-300 rpm si daca nu se opreste, urca singura inapoi la 900-1000rpm.Mentionez ca gazul intra in admisie.Spun ,cateodata,fiindca merge si corect uneori. Cu benzina ,no problem. Ma intreb daca poate sa aiba o legatura cu faptul ca in urma cu vreo doua luni ,in vreo trei randuri ,s-a intamplat tocmai invers.Adica,cand lasam acceleratia si calcam ambreiajul (in mers) se tura singura pana pe la2500-3000rpm si dupa 7-10 sec revenea la normal.Asta se intampla atunci si cu benzina si cu gaz.Daca are cineva idee da unde ar trebui s-o apuc ii sunt recunoscator.Multumesc anticipat!!
Instalatia e Bedini si gzul intra in admisie undeva la 15 cm mai jos de maotorasul pas cu pas.
telefonul meu este 0726656117 sau fix 0237 675378 . ID idumi62 e-mail idumi62@yahoo.com .Merci!

telefonul meu este 0726656117 sau fix 0237 675378 . ID idumi62 e-mail idumi62@yahoo.com .Merci!
-
- pasionat
- Masina: Citroen c5 hdi
- 2: Vw t5-2.5tdi
- 3: Chrysler Grand voyager
la prima impresie instalatia de gpl este o instalatie normala de gpl ca la masina pe carburatie pusa cu un mixer in admisie.se pare ca omului i merge gpl-ul desii cei de la montari gpl se bat cu pumnu in piept ca trebe secventiala pt cadaca da un rateu masina va sparge galeria de admisie carei din plastic si nui din aluminiu.banuiesc ca pompa de benzina lucreaza continuu tur-retur si au taiat numai injectoarele de la benzina pt evita rateurile(daca taiau pompa de benzina injectoarele mergeau cu benzina ce era pe rampa de injectie si exista riscul de a se produce un rateu deoarece motorul functiona si cu benzina si gpl deodata ducand la spargerea admisiei).in concluzie se poate monta si instalatie de gpl clasica pe xantia.