buna!!!am nevoie urgenta de ajutor

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

lucsan
simpatizant

buna!!!am nevoie urgenta de ajutor

Mesajde lucsan » Mar 15-Mar-2011 20:32

am un prieten cu xantia,si are nevoie de ajutor! a lovit putin masina in partea dreapta fata si de atunci a facut-o,si are urmatoarea problema:nu mai putea sa ddeschida capota usor,era nevoit sa traga tare de clapeta de deschidere a capotei...si azi i s-a rupt cablul de la deschiderea capotei!rugamintea mea este,daca ma puteti ajuta va rog frumos cu niste sfaturi cum sa ajung sa ii deschid capota!

Va multumesc anticipat tuturor care imi raspund si care citesc acest topic! va doresc numai bine!
keep smileing... :D

Mexik
pasionat
Masina: Citroen c5 hdi
2: Vw t5-2.5tdi
3: Chrysler Grand voyager

Mesajde Mexik » Mar 15-Mar-2011 20:55

sincer am patit si eu cu capota la xantia e jale.cablu e din 2 bucati acum depinde care parte i sa rupt.cand trage de tija din interior merge sau e ca si cum ar fii in gol?daca ar merge tras normal si nu se deschide partea lunga a cablului e buna si sa rupt partea scurta a cablului care e situata in spatele farului din stanga(partea soferului) du[pa cum cum stii xantia are 2 inchizatori la capota situate aprx.intre far si unde incepe masca radiatorului.legatura dintre ele este cu o tija metalica.in concluzie pui pe cineva sa tina tras de capota in sus si cu o surubelnita zdravana incerci sa misti tija care le misca pe amandoua(dar din partea dreapta cum stai in fata masinii)

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 15-Mar-2011 21:48

nasol.... se poate, dar e groaznic :lol:
tre' sa tii putin ridicat de capota, cat sa poti sa scoti cele 2 clipsuri ce prind grila fata; apoi, desurubezi suruburile de la grila de pe mijloc, si o scoti afara cumva de pe mijloc, tinand de ea torsionata (nu cred ca vei putea sa dai jos semnalizatoarele ca sa scoti si cele 2 suruburi din capete...), si dupa ce tragi de ea se vede o dreava intre cele 2 incuietori de care tragi spre stanga si se va deschide capota.
ar fi interesant daca ai putea sa te uiti la alta xantie cu capota deschisa ca sa intelegi ce trebuie sa faci.

Mexik
pasionat

Mesajde Mexik » Mar 15-Mar-2011 21:51

eu am deschiso pe a nea fara sa dau masca jos,dar mam uitat la cealalta in ce sens trebuia sa trag :D

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 15-Mar-2011 21:56

poti si fara sa dai jos masca... cred... dar exista posibilitatea sa belesti capota pt ca tre' sa tragi tare rau de ea.

Mexik
pasionat

Mesajde Mexik » Mar 15-Mar-2011 21:59

da e riscul,dar e tabla tare nu ca la gunoaile nemtesti laudate de toti frerii care flambeaza ca la batrana dacie :) am avut o surubelnita mecanica lunga si tare cu care am reusit si asa am zgariat un pic masca dar cand e inchisa capota nu se vede :D

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 15-Mar-2011 22:38

eu m-am culcat sub masina si am pipait pina am gasit tija. incape mina prin spatele farului si ajunge pina sus la capota. se trage de tija catre stg masinii
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

lucsan
simpatizant

Mesajde lucsan » Joi 17-Mar-2011 21:33

am sa incerc maine sa vad ce reusesc! va multumesc mult de tot pentru intelegere! apreciez gesturiile voastre de a ne ajuta in aceasta situatie mai delicata sa spun asa!!! TOATA STIMA PENTRU CEI CE MI-AU RASPUNS CU PROMTITUDINE!!
keep smileing... :D

Înapoi la “Mecanica - Xantia”