Chiar dacĂŁ poate s-a mai discutat, rog un cunoscĂŁtor sĂŁ ĂŽmi spunĂŁ Âşi mie care a diferenĂža dintre motoarele 2,0 HDI de 90 cp Âşi de 109 cp. Ce au ĂŽn plus cele de 109 cp? Am auzit cĂŁ hdi ul de 109 are un fel de intercooler.
La capacitatea cilindricĂŁ Âştiu cĂŁ sunt la fel =1997 cmc.
De asemenea rog cunoscĂŁtorii sĂŁ ĂŽmi spunĂŁ care e diferenĂža ĂŽn ceea ce priveÂşte anexele mai scumpe: alternatorul, compresorul, pompele, turbo etc.
Cutia de viteze cred cĂŁ are din start alte rapoarte de transmisie. Ambreiajul nu Âştiu.
Despre diferenĂža dintre HDI urile de 90 cp Âşi 109 cp
Moderator: Echipa Tehnica
Salut
Cel de 110 are intercooler (racitor de aer) care se afla intre radiatorul de apa si clima. Difera calculatorul (are alt soft) si injectoarele. Restul daca nu ma insel este identic cu cel de 90 asta in cazul motoarelor RHZ (110) si RHY (90) cu echipare Bosch montate pe Xantia `98-`01.
Cel de 110 are intercooler (racitor de aer) care se afla intre radiatorul de apa si clima. Difera calculatorul (are alt soft) si injectoarele. Restul daca nu ma insel este identic cu cel de 90 asta in cazul motoarelor RHZ (110) si RHY (90) cu echipare Bosch montate pe Xantia `98-`01.
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"
dj01fad scrie:eu stiam ca RHY este cu siemens, si difera toata partea de alimentare si electronica...
RHY este cu bosch si cu siemens. In xantia toate hdi-urile sunt cu bosch. In Xsara RHY majoritatea e cu siemens.
Sim si bosch difera in toate partea de alimentare (litrometru, filtru, pompa de inalte ,injectoare, rampa, ECU -calculator)
Am si mentionat: "asta in cazul motoarelor RHZ (110) si RHY (90) cu echipare Bosch montate pe Xantia `98-`01. "
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"
Oare un motor care va fi dezbrĂŁcat ( bloc, chiuloasĂŁ etc.), de Xsara Hdi 90 cp (1997 cmc) se poate folosi pe un Xantia Hdi de 90 cp sau 109 cp (tot 1997 cmc), bineĂŽnĂželes fĂŁrĂŁ injectoare Âşi alte cele ... care sunt specifice?
BĂŁnuiesc cĂŁ nici turbo nu se potriveÂşte. Despre electromotor Âşi compresor nici poveste.
BĂŁnuiesc cĂŁ nici turbo nu se potriveÂşte. Despre electromotor Âşi compresor nici poveste.