curgere servopompa

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

bereczky_sandor
pasionat

curgere servopompa

Mesajde bereczky_sandor » Mie 06-Iul-2011 12:50

Acum cateva saptamani am vazut ca am mai putin lhm in rezervorul respectiv, si am inceput sa vad ceva "curgeri" pe la partea stanga din fata masinii (uitand la masina din fata) langa cureaua de alternator, cum am fost sa schimb cureaua, mecanicii de la service miau zis ca servopompa ar fi de vina, au stropit pompa cu ceva lichid (pentru frane din cate am vazut), oricum cauza fiind ca pompa era plina de ulei iar lichidul a "uscat-o". Pe loc nu se vedea de unde ar veni problema mai exact de la pompa, dar mi-au zis sa ma uit mai frecvent acolo, posibil o sa apara. A si aparut dupa doua zile am observat ca e posibil sa curga de la un surub de pe pompa. am sa atasez si cateva poze, in poze nu se observa, dar cum sunt doua suruburi, unul este perfect curat, iar celalalt uleios, si in jurul surubului la fel.

ps: nu curge propriu zis, doar observ ca motorul e uleios acolo, constant, pata de ulei sub masina niciodata n-am observat.
Imagine

Imagine

si ultima poza ca sa fie clar, ce vreau sa zic prin: motor uleios :)

Imagine

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Mie 06-Iul-2011 14:43

Sunt niste O ringuri si simeringuri ce se pot schimba.

http://xantia.voila.net/refection_pompe_hydraulique.htm e in franceza dar cu googletranslate te descurci.
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Mie 06-Iul-2011 14:45

Dacu nu sunt stranse suruburile si pompa sa un pic stramb poate sa "manance" iarasi cureaua. ! Atentie cu mechanici care habar nu au de citroen!
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mie 06-Iul-2011 22:31

am fost la suzuki service, am cunostinte acolo (cirki, pentru tine merita sati explic, vis a vis cu president :) ) nu sau bagat la pompa, au schimbat cureaua si miau zis ce miai zis si tu in legatura cu cureaua. si din pacate si cu distributia, deaia m-as grabi sa rezolv treaba cu pompa. Daca strang surubul se intampla ceva, sau e posibil ca aia sa fie cauza, e doar la surubul ala (din spate)

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mie 06-Iul-2011 22:39

sau daca nu e doar un surub nestrans, se poate scoate fara probleme surubul respectiv ca sa schimb simeringul? sau sunt niste pericole ascunse? Multumesc de raspuns :D noapte buna!

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Joi 07-Iul-2011 09:33

Salut
Acolo e un O ring simering e numai in fata la ax. Daca vrei o treaba rezolvata desfaci pompa si reinnoiest. Ai un link cu poze si "how-to".

Daca vrei ne putem intalni sau vorbi prin telefon pentru niste sfaturi.

calul
pasionat

Mesajde calul » Joi 07-Iul-2011 09:47

Salut
Puteti incerca o operatiune ca aceasta : http://xantia.voila.net/refection_pompe_hydraulique.htm
Pompa hydro poate fi remediata cu un cost mai mic decat una second deja revizionata. Va trebuie presa pentru a demonta rola de pe ax. Instructiunile sunt in franceza dar cu google translate va descurcati de minune. Multa bafta.

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Joi 07-Iul-2011 13:00

calul scrie:Salut
Puteti incerca o operatiune ca aceasta : http://xantia.voila.net/refection_pompe_hydraulique.htm
Pompa hydro poate fi remediata cu un cost mai mic decat una second deja revizionata. Va trebuie presa pentru a demonta rola de pe ax. Instructiunile sunt in franceza dar cu google translate va descurcati de minune. Multa bafta.

Citeste mai atent II. post ;)

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Joi 07-Iul-2011 14:33

Cirki, tu ai cheie potrivita? eu mam uitat si nu am cheie destul de mare, ca sa desfac surubul :(

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Vin 08-Iul-2011 12:49

update: am trecut la service din nou, au schimbat "simeringul" (care era beton deja), iar deocamdata nu curge, ramane de vazut in urmatoarele zile

Înapoi la “Mecanica - Xantia”