bucsa brat

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Mar 28-Iun-2011 17:22

dj01fad scrie:no... sa imi bag... bip bip in ea de treaba, ca iar au crapat si la mine bucsele alea mici de la bratele din fata. cred ca innebunesc, nu stiu ce sa mai fac. cred ca pana la urma o sa cumpar originale de la citroen, ca asta e singura varianta ramasa. am si rotile prea mari, corect, dar... pe masina cealalta pe care le-am avut nu mi-au crapat bucsele, asa ca nu vad care e problema!

Unghiul de fuga e bine ?

Cele din fata se duc deobicei dupa cele din spate.
Poate ca si eu cumpar original... :(
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 28-Iun-2011 19:16

unghiul este 0-0 setat, ca sa am directia mai agresiva. o fi si din cauza asta, nu stiu. sa vad ce drac ii fac, ca deja devine stresanta treaba, sa schimb mai des bucsele decat filtrul de aer.

bebe944
pasionat

Mesajde bebe944 » Mar 28-Iun-2011 23:28

:roll: rotileeee....prea mari...asa am patit si eu la un Ford Sierra si am ignorat pina mi-au cedat contraaripile...

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 29-Iun-2011 00:54

si eu care ma gandeam sa ii pun pe 17... oricum, nu renunt la ele. nu mi se pare normal sa crape bucsele alea. ideea e ca nu se rupe cauciucul, ci efectiv se dezlipeste de pe tubul interior, iar bratul incepe sa miste fata-spate.

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Mie 29-Iun-2011 09:01

dj01fad scrie:si eu care ma gandeam sa ii pun pe 17... oricum, nu renunt la ele. nu mi se pare normal sa crape bucsele alea. ideea e ca nu se rupe cauciucul, ci efectiv se dezlipeste de pe tubul interior, iar bratul incepe sa miste fata-spate.

Se dezlipeste ca e fortat lateral.
Incearca sa reglezi unghiul de fuga la valorile de fabrica si fa o incercare.
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Dum 10-Iul-2011 22:10

MARIAN scrie:Încercaþi Lemforder. Din câte ºtiu, cele originale tot Lemforder sunt!

Salut
Eu cred ca originalul e Hutchinson sau Paulstra firma de bucse franceza. Are initialele stantat "PA"

Acum am cumparat din astia sper sa tina mai mult.

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Dum 10-Iul-2011 22:49

Imagine

Imagine

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Lun 18-Iul-2011 09:27

Buna
Dupa multe cautari am gasit setarea originala a bucsei:

Imagine

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Sâm 20-Aug-2011 10:24

Salut cirki,
Stiu ca e cam devreme, dar as vrea totusi sa te intreb daca te-ai mai uitat cum se prezinta noile bucsi Paulstra, cele cu urechi. Trebuie si eu sa le schimb si nu stiu ce marca sa mai aleg. M-am calicit si am montat SWAG acum 15.000 km si sunt distruse. Muuult prea devreme tinand cont ca am jante pe 15", geometria facuta, nu iau toate gropile intalnite in cale.... Fac o paranteza referitor la piesele swag: pe langa bucsile de la brate, mi-au cedat si pivotii dupa 10.000 km, unui prieten cu C5 i s-a distrus fulia de la arbore tot dupa cam atatia km. Au o durata foarte scurta de viata. Numai la Dacia 1300 auzeam ca piesele tineau atat de putin. Concluzia la care eu am ajuns e sa nu mai iau nimic de la ei. Aa, acum fac (sau ambaleaza doar) si sfere de suspensie. Daca si membrana e la fel de buna ca bucsile... :cry:

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Dum 21-Aug-2011 00:46

Salut
Cei originale sunt tot hutckinson/paulstra si si pretul (89RON) e destul de bun. Incearca la firme care sunt in parteneriat cu firma Euro07. Mare atentie la montare ! Daca nu sunt montate dupa schema de mai sus nu tine nici-o bucsa. Exista un fel de presa original Citroen pentru Xantia care preseaza bucsa in unghiul potrivit.
Imagine gasita pe net:
Imagine

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Dum 21-Aug-2011 08:24

Multumesc pt. precizari.
La montarea bratului pe masina am tinut cont de cei 8 mm. intre planul puntii si varful bratului. In schimb nu am fost de fata cand s-au presat bucsile pe brat. Mi s-a spus ca au fost montate in aceeasi pozitie ca cele vechi. Stiu si eu... Acum nu am alt reper cand le voi monta pe cele noi.
Poza cu presa e cam micuta. Daca o maresc devine neclara. Poti te rog sa o incarci mai mare?

L.E. Uite ce setare a gasit domnul asta (minutul 7:53): http://www.youtube.com/watch?v=ykJvkgMhAe8

Înapoi la “Mecanica - Xantia”