salutare! nu de mult am un motor de 2.1 td ,cu 12 valve ,109 cp, si nu stiu din ce motiv cate-odata incepe sa se tureze singura ,nu foarte tare ,intre 1500-2000 de ture, dupa un timp isi revine.. i-am schimbat ieri tote filtrele si tot asa face .ce ar putea fi?
si inca ceva de la 1.9 td (masina din semnatura) se potriveste vreo piesa la 2.1 td?
multumesc
oscilatii de turatie
Moderator: Echipa Tehnica
oscilatii de turatie
daca nu vezi...... nu crezi?
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
nu se potriveste nimic de la 1.9, poate decat filtrul de aer
verifica sa nu ai probleme cu potentiometrul de acceleratie, ca de la ala se tureaza singura. de exemplu daca ii scoti mufa se duce singura la 1500 sau ceva de genul si sta asa. alta problema poate sa fie de la pompa de injectie, si atunci e ceva mai nasol. relantiul si-l tine corect cand nu se tureaza, sau se balbaie? si inca ceva... face asa doar cand se incalzeste, sau si rece?

verifica sa nu ai probleme cu potentiometrul de acceleratie, ca de la ala se tureaza singura. de exemplu daca ii scoti mufa se duce singura la 1500 sau ceva de genul si sta asa. alta problema poate sa fie de la pompa de injectie, si atunci e ceva mai nasol. relantiul si-l tine corect cand nu se tureaza, sau se balbaie? si inca ceva... face asa doar cand se incalzeste, sau si rece?
relantiul sta foarte bine atunci cand nu se tureaza. in rest motorul toarce ca un motanel, ca are doar 61000 de km
iar de facut face si la rece si la cald . am fost cu ea la un mecanic si cu 2 minute inainte sa ajung nu mai facea nimic si mecanicul nu a putut sa dea un diagnostic si mi-a recomandat testerul.
legat de potrivirea pieselor m-am uitat un pic pe net si alternatorul,electromotorul si alte alea zice ca s-ar potrivi ca e tipul de motor XUD
iar de facut face si la rece si la cald . am fost cu ea la un mecanic si cu 2 minute inainte sa ajung nu mai facea nimic si mecanicul nu a putut sa dea un diagnostic si mi-a recomandat testerul.
legat de potrivirea pieselor m-am uitat un pic pe net si alternatorul,electromotorul si alte alea zice ca s-ar potrivi ca e tipul de motor XUD
daca nu vezi...... nu crezi?