disc ambreaj
Moderator: Echipa Tehnica
disc ambreaj
salut...vreau sa schimb discul de ambreaj...am gasit sa iau de la cineva...tot de pe un 1.9 td...as vrea sa stiu si eu daca difera de la o masina la alta...??
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
hehe... destul de multa munca:
se demonteaza: bateria si suportul ei, vas lhm, electromotor, ambele planetare (poti doar pe cea din stanga sa o scoti, dar e munca de om nebun apoi la montare cu cea din dreapta pe pozitie), suportul de pe lonjeron in care e prinsa cutia, apoi se scoate cutia de pe motor. bineinteles cablul de ambreiaj, parghia furcii de la cutie, si alte maruntisuri. problema nu e asa de mare cu cutia in sine, ci restul care trebuie scoase de pe langa pentru a avea loc de manevra. am auzit pe cativa care au schimbat fara sa scoata vasul de lhm si alte prostii, dar e chinuiala mare.
se demonteaza: bateria si suportul ei, vas lhm, electromotor, ambele planetare (poti doar pe cea din stanga sa o scoti, dar e munca de om nebun apoi la montare cu cea din dreapta pe pozitie), suportul de pe lonjeron in care e prinsa cutia, apoi se scoate cutia de pe motor. bineinteles cablul de ambreiaj, parghia furcii de la cutie, si alte maruntisuri. problema nu e asa de mare cu cutia in sine, ci restul care trebuie scoase de pe langa pentru a avea loc de manevra. am auzit pe cativa care au schimbat fara sa scoata vasul de lhm si alte prostii, dar e chinuiala mare.
pai chit-ul care vreau sa il iau e al unui prieten care a avut xantia si la schimbat...nu cred ca are mai mult de 5000 de km cu el...si mi l da din motiv ca s a rasturant cu xantia si nu a mai facut-o a dezmembrat-o...mana de lucru cerd ca ma rezolva unchiul meu care are service....asa ca sper sa scap ieftin...pe chitul de ambreaj dau 150 lei:D...as vrea sa schimb si turbo....are cineva unu bun??:D