clipeste intermitent STOP si bec ULEI

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

cit_a
pasionat

clipeste intermitent STOP si bec ULEI

Mesajde cit_a » Sâm 03-Mar-2007 18:23

posed un xantia de putina vreme. am constat ca ; clipeste in bord indicatoarul de STOP si BECUL DE LA ULEI ? posibil sa fie de la uleiul hidraulic (trebuie completat ). va multumesc anticipat.

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Sâm 03-Mar-2007 21:50

Salut si bine ai venit pe forum!
Care bec se aprinde odata cu becul Stop? Daca e "semnul exclamarii" poate fi nivel scazut de LHM sau lipsa de presiune. Uita-te in topicul: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=2807

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Sâm 03-Mar-2007 22:52

-eu zic ca ar fi indicat sa ajungi la un service cat mai repede

cit_a
pasionat

xantia

Mesajde cit_a » Dum 04-Mar-2007 13:05

multumesc pt. raspunsuri , mai explicit sa fiu ; se aprinde intermintent becul STOP si becul de la ulei ( deasupra indicatorului de temperatura exista un bec care clipeste , el se afla in acelasi cadran ci indicatorul de temperatura). apropo s-a aprins cca 10 secunde dupa care s-a stins , asta a fost o singura data si nu s-a mai aprins. de aceea intreb ca sa stiu ce semnificatie are aceasta avertizare.

cit_a
pasionat

xantia

Mesajde cit_a » Dum 04-Mar-2007 20:02

hmmm , in seara asta iara-si s inceput sa clipeasca becul de la ulei simultan cu stop. am verificat nivelul de ulei si e pe minim , posibil sa cera un schimb de ulei ?

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Dum 04-Mar-2007 20:44

verifica nivelul de ulei

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Dum 04-Mar-2007 21:06

Pai e clar ca nu ai ulei, mai ales daca martorul ala se aprinde cind ei curbe in acelasi sens cu pompa de ulei (la mine e pe dreapta). Fa schimbul de ulei sau cel putin completeaza.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Lun 05-Mar-2007 08:08

ridica masina pe ultima treapta ,completeaza cu lhm pina cand semnul ajunge intre cele doua liniute,dar numai pe treapta maxima ,si vezi ce pierderi ai ,daca se poate observa ceva ,la ats iti recomand sa mergi eventual doar pentru o constatare.

cit_a
pasionat

xantia

Mesajde cit_a » Lun 05-Mar-2007 18:52

va multumesc din inima. atat imi place masina cum merge , cum se comporta la drum , etc. intr-un cuvant imi place suspensia hidraulica , e super! adevarul ca inainte am avut un bx. 1,9 diesel , dar cu masina aia nu am avut probleme . m-a slujit pana in ultima zi , de aici am avut dorinta sa-mi iau tot un citroen cu suspensie hidraulica , dar..........vad ca xantia asta ma sperie rau de tot. maine am sa fac verificarile de ulei si la motor si la lhm , sper sa nu apara alte ,,hibe".

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Lun 05-Mar-2007 22:25

nu trebuie sa te sperii
asa am facut si eu la inceput ,dupa un timp o sa iti dai seama ca nimic nu se compara cu satisfactia pe care o vei primi din partea ei.important este sa ai grija de ea ,si sa nu fi tipul de sofer lasa ca merge si asa sper sa fi inteles ce am vrut sa spun.
sa o stapinesti sanatos

cit_a
pasionat

xantia

Mesajde cit_a » Mar 06-Mar-2007 14:02

gabi ! mersi fain pt. urari , sper sa fie cum zici tu. azi am aplicat metoda cu ridicatul la ultima trapta , am completat si vad (inca) ca merge super. da. a fost lipsa ulei LHM cand a fost ridicata la ultima trapta. o zi buna!

Înapoi la “Mecanica - Xantia”