Mesajde dan1972 » Mie 03-Feb-2010 03:17
Mai este posibil ca acest posibil defect de pe circuitul de racire, sa se suprapuna peste un alt defect pe sistemul de injectie.
Cred ca indicat e sa ajungi in paralel cu masina si la un service care sa poata face o diagnoza a sistemului de injectie.
Am scris pe celalalt subiect similar al lui nelu1976 despre toate acestea.
Si mie imi consuma f. multa benina pe frigul acesta. Dar asta nu inseamna ca e normal.
Cred ca si la temperaturile actuale, un consum mai mare de 13 L este deja alarmant si trebuie mers cu masina la service.
Amanarea depistarii defectiunii ce duce la un consum exagerat de benzina, poate avea efecte dezastruase asupra mai multor componente de pe masina (catalizator infundat iremediabil....calaminarea motorului....uzuri exagerate ale motorului, datorita faptului ca un exces de benzina in camerele de ardere, duce inevitabil la contaminarea uleiului cu benzina si implicit la uzuri premature ale motorului).
Nu o sa insist mai mult pe acest subiect, dar cu cat vei ajunge mai repede la un service cu masina, cu atat mai bine pt. ea.
Altfel, reparatia s-ar putea sa coste atat de mult, incat sa nu mai merite sa o faci, la cat costa piesele acum.
Nu amana reparatia sub nici un motiv, daca circuli cu masina!!!
Dealtfel, nu ar fi rau sa gasesti un service/atelier serios, unde sa faci periodic masinii tale reviziile tehnice si sa iti si notezi ce inlocuiri de piese s-au facut masinii tale cu data si Km.
Spre exemplu, s-a schimbat vre-o data cureaua de distributie si intinzatorul acesteia, de cand masina e la tine??? Filtrele de aer si de benzina sau bujiile de cand nu au mai fost schimbate??? E foarte important de stiut aceste lucruri !!!
Nu vreau sa fiu nepoliticos, dar schimbarea curelei de distributie, e o operatie care scapa din vedere in majoritatea cazurilor, celor care nu sant pasionati de mecanica. Ea se schimba de obicei la 60-80.000 de Km, dar daca masina a fost cumparata de ocazie, trebuie obligatoriu schimbata de urgentza, fiindca nu poti sti care sant Km reali ai masinii si nici nu te poti increde in ce spune vanzatorul.
Ruperea ei, atrage de obicei distrugerea totala sau partiala a motorului, cu consecintele care decurg de aici.
Costurile unei astfel de reparatii sant uriase, in comparatie cu schimbarea unei curele. De obicei se schimba motorul, daca se rupe cureaua de distributie.
ATENTIE MARE!!!
Imi cer scuze ca am deviat de la subiect, dar am incercat sa dau un sfat bun.
Cu respect!