Am mai gasit si eu o X2 1,8-16v fabricata in 1998 ...albastra...f. frumoasa...tocmai la Dorohoi...pe care era mai-mai sa o cumpar (inainte de cea pe care o am)...Am dat si avans pt. ea pt. ca nu aveam toti banii...Dar cand m-am dus la RAR cu actele...mi-au zis ca e Euro 2...

...Cei de la RAR mi-au explicat ca masinile fabricate inainte de 2000...2001 nu a prins norma de poluare Euro 3...chiar daca masinile erau pregatite sa fie omologate Euro 3...
...Cam asta e povestea...pt. ca m-am lovit si eu de ea...Eu mi-am dorit 1,8-16v...dar cum nemernicul de Stat Roman are grija sa ne ia banii din buzunare cu ambele maini si sa nu ne ofere decat bataie de joc...am abandonat cautarea si am luat 1,8-8v...tot Euro 2, dar mai batrana...ca sa fie taxa mai mica (pt. ca asa se calcula atunci taxa...)...
..............................................
Sincopele in esapament...daca apar sporadic...cand si cand...sant din cauza unei bujii care mai rateaza cate o scanteie...Dar sant firesti...Nu e nici o problema...
...In schimb, daca o bujie/bobina nu lucreaza, motorul se tureaza greu si trepideaza...Se simte...E imposibil sa nu-ti dai seama ca merge in 3 cilindri...indiferent in ce stare e toba de esapament si ce zgomot ar scoate...
Daca lucreaza toti 4 cilindrii, motorul se tureaza usor...repede...si merge uns (nu vibreaza)...
................................................
Am mai citit undeva ca la Xantia-benzina, mai apare urmatorul defect:...Se intampla sa nu faca contact cate o mufa de la vre-un senzor de injectie si motorul are tedintza sa se innece in frana de motor...Treaba asta mi s-a intamplat si mie de cateva ori si mi-a relatat-i si @ THUNDER77...la masina lui...Dar apare destul de rar si cu totul intamplator...
.................................................
Arderea bobinelor nu are nici o legatura cu modelul modulului ECU...Mai curand are legatura cu firma care a produs bobinele si cu cat de batrane sant...Mai stiu 2 cazuri de la motociclete in care anumite componente electrice crapa la un anumit numar de Km...Parca sant programate...

1 - La un model Honda, bobinele de inductie crapa in jurul a 50.000 Km...Stiu pe cineva caruia i s-a ars una la 49.000 km, a schimbat-o doar pe aia, iar la 51...52.000 km i-a crapat si a 2-a...La fel si cu modulele electronice de aprindere
2 - La motocicleta mea (BMW) crapa releul regulator de tensiune al alternatorului tot in jurul a 50.000 km...Mie mi-a crapat la 47.000 Km...Mai am un prieten tot cu BMW ca al meu, la care a crapat releul la 49.000 km...
....Asta e...Sant facute sa crape ca sa bagam bani in ele...

.................................................
Stai linistit ca mai ai o groaza de senzori pe motor...Ai potentiometrul de clapeta...ai sonda de temperatura aer in admisie...sonda de temperatura apa...senzor de rotatie pe volanta...motoras de relanti...senzor de detonatii pe chiulasa sau bloc (la modelul tau)...Si or mai fi si altii...Chiar acum m-am uitat pe service-citroen dupa cateva coduri de piese...si m-am uitat si la 16V-Sagem....Sant o groaza de senzori...
...........................................
O alta defectiune care poate genera lipsa de putere, este lipsa de presiune in rampa injectoarelor...Pt. asta poate fi responsabil ori regulatorul vacuumatic din capatul rampei, ori pompa de benzina din rezervor...Ca sa te asiguri ca totul e OK, trebuie sa masori presiunea din rampa...Unele motoare au un stutz in care se monteaza un manometru obisnuit...Cele care nu au (cazul meu) se inseriaza un manometru pe furtunul de la intrarea in rampa injectoarelor...Afli cat trebuie sa fie presiunea la sistemul tau de injectie si masori (in relanti si in accelerare)
...O pompa care nu ridica presiunea necesara in rampa, face ca injectoarele sa nu pulverizeze corect sau sa nu injecteze cantitatea corecta de benzina...
...Un regulator de presiune defect, fie descarca presiune la o valoare inferioara, sau sa nu descarce si presiunea in rampa sa fie mai mare...caz in care amestecul se imbogateste si creste consumul...
............................
Dupa cum spui tu ca ai gasit bujiile caramizii, amestecul e dozat corect...Iar daca toate bujiile au aceeasi culoare, inseamna ca toate lucreaza OK.
...........................................
Dupa parerea mea ar trebui sa masori toate bobinele pe secundar...sa aiba aceeasi valoare (mai ales ca se stie ca asta e hiba fireasca la 16V...)...Masoara presiunea in rampa ca sa te convingi ca pompa si regulatorul sant OK...Curata injectoarele fiindca pot fi murdare (la un motor cu peste 100.000 Km...)...Nu face nimeni operatia asta afara...
Poti incerca si cu un aditiv de pus in benzina...pt. curatzat injectoare (DuraLube sau STP)...Eu am pus un aditiv in benzina acum ceva timp, si acum am gasit injectoarele curate...In plus s-a simtit si la acceleratii si consumul de benzina...
.....................................
Ai schimbat pana acum filtrul de benzina de sub masina ???
.....................................
Schimba benzinaria de unde cumperi benzina...Incearca sa alimentezi din statii consacrate (Petrom V sau Rompetrol)...Foarte multi benzinari contamineaza benzina cu motorina sau cu apa...!!!! Mai ales cei de la coltul strazii...Eu am patzit-o cu BX-ul si cu motocicleta...Am luat benzina cu motorina...de nu mai tineau relanti-ul nici de frica...Cu BMW-ul mi-am luat-o cu benzina OMW Carrera 100...de era sa raman cu ea in Buzau...Am varsat benzina pe asfalt si nu s-a evaporat vara la 40 grd...Am incercat sa-i dau foc si s-a stins chibritul in ea...N-a vrut sa se aprinda nici de frica nici dupa cateva incercari...Asta dupa ce am schimbat bujiile NGK de 120 RON !!!
................................
Cand am plecat in vara pana la Sebes, am alimentat din Braila de la o benzinarie franciza Rompetrol...M-am rugat de masina pana acolo...Am zis ca-i dau foc...o vand...etc...Cand m-am intors, am alimentat din Brasov, de la o benzinarie Rompetrol (cele care au si bar in interior)...Cand am plecat de acolo, am zis ca nu e masina mea...Tragea de rupea...Am fugarit-o pe Intorsura Buzaului de i-au mers fulgii...Am depasit tot ce mi-a iesit in cale ...

...Incearca si treaba asta...Poate ai nimerit o benzina proasta sau cu apa in ea...

................................
Nu te mai lega de ECU - Daca avea ceva, nu-ti mergeau deloc 2 cilindri...La ala nu exista cand merge cand nu merge...Ori merge bine, ori nu mai merge...Deci nu e de acolo!!!