Stiu ca se reglajele se fac intr-o anumita ordine...Intai comanda de pe bara de torsiune, apoi cea manuala din maneta de comanda...sau invers...Dar nu as sti sa-ti spun care reglaj se face primul
....Cel mai important este ca pe pozitia a-2-a masina sa aiba inaltimea corecta pe fiecare punte...NICI NU-TI DAI SEAMA CAT CONTEAZA 1 CM IN PLUS SAU IN MINUS LA INALTIMEA MASINII!!!....Daca masina este mai sus cu 1-2 cm (lucru greu sesizabil la ochi) se inrautateste vizibil stabilitatea in curbe!!!
...Ideal este ca masina sa aiba inaltimea standard data de fabricant...
...Apoi conteaza si pozitiile din capete (max. jos si max. sus)...si trebuie verificate si ele...pt. ca daca de exemplu pe maxim jos suspensia nu se detensioneaa complet, daca vei avea de lucrat in instalatia hidraulica, instalatia nu va elibera complet presiunea si vei arunca cu LHM pe pereti...
...Aceste reglaje nu se fac la voia intamplarii...Trebuie sa masori intre pamant si un anumit punct de pe punte...sa ai o anumita inaltime cand masina se afla pe pozitia a 2-a...E bine sa urci si sa cobori masina ca sa vezi unde se stabilizeaza inaltimea...
...........................................
Mie mi-a reglat inaltimea @Retro si a iesit excelent!!!...Daca nu te descurci,sau daca vrei un reglaj exact, iti recomand sa iei legatura cu el!
...........................................
Zilele trecute am reusit sa-mi gasesc si eu niste bujii mai reci Bosch cu 4 electrozi...FR56 (acopera gama 5 si 6 de la bujiile simple...)...Le-am montat si parca nu se mai prea aude zgomot de detonatii cand o calc mai tare...Dar e subiectiva treaba, pt. ca nu stiu daca temperatura aerului este aceeasi...Urmeaza sa vad cum se comporta in timp...
...Cele vechi aveau doar 10.500 km...Le-am gasit cu electrozii alb-gri si marginile brun-negru...Una din ele avea marginea un pic mai neagra, iar alta avea un pic mai multe depuneri...Arata exact ca ale tale...
...Tot zilele trecute masina a primit si un Kit de distributie nou cu pompa de apa...role intinzatoare noi...inclusiv la cureaua de accesorii...Marea problema e ca mecanicul mi-a intins cureaua de distributie cam tare si "miauna" (se aude ca un Oltcit cu curelele de distributie prea intinse...)...Mi-a zis sa mai merg cu ea asa, pt. ca se lasa (se mai intinde cureaua...)...Daca in 2-3 zile nu dispare zgomotul, ma duc iar sa-mi regleze intinderea curelei...
...Apoi a urmat schimbarea discurilor de frana si a placutelor...Pe fatza am pus discuri Brembo, iar pe spate Delphi...Placute TRW
...Diferentza de calitate e vizibila...La discurile Brembo, suprafatza arata perfect...la cele Delphi...suprafatza parca e finisata cu pila...

...Dar asta e...Noroc ca sant pe spate...
...Dupa ce am terminat montarea pieselor, am aflat ca trebuia sa curat suprafatza pe care se aseaza etrierele spate...pt. ca se formeaza oxid si nu se mai aseaza etrierele cum trebuie...Asa ca pe spate am repetat operatia...aseara..
...Acum masina franeaza perfect!!!...Nu se mai simt trepidatii...nu scartzaie...franeaza liniar...fortza franelor a crescut...E super!!!
...Acum urmeaza sa ma duc cu ea sa-i verific geometria directiei...pt. ca am schimbat si un burduf de la caseta de directie...Nu s-a modificat nimic, dar vreau sa ma asigur ca unghiurile puntii fatza sant corecte...