Pompa de injectie si mai ce?

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

seebogdy
just curious

Pompa de injectie si mai ce?

Mesajde seebogdy » Dum 29-Mai-2011 22:49

Salut, am un Citroen Xantia 2.1 TDI, an fabricatie 1997. :D De ceva timp in fiecare dimineata gasesc o mica pata de motorina sub masina :( . Acum cateva zile am identificat pe unde se prelinge motorina. Am atasat si ceva poze. :D Dupa verificarile facute am constatat ca intr-un loc (banuiesc ca se numeste pompa de injectie) se prelinge motorina (de obicei cand accelerez mai tare - se prelinge pe la imbinare - se vede cu galben in ultima poza) iar in celalalt cred ca ulei LHM (aici nu stiu sa spun cum se numeste :oops: ). Intai va previn...stiu doar sa conduc si sa alimentez :?
Vreau sa ma sfatuiasca si pe mine cineva, daca cele 2 suruburi se pot desface, sa pun clingherit, eventual silicon, apoi sa le montez din nou sau exista anumite reglaje (am inteles ca pompa este electronica) si ar fi bine sa merg la cineva autorizat? :?: Ideea este ca in Arad nu am gasit pe nimeni care "sa se bage" :? si ma gandeam sa ma apuc eu cu un prieten :lol: Sau stiti ceva mester priceput in zona? :?: Sau de unde as putea cumpara una second hand, dar care sa fie in stare de functionare, cam la ce pret? Am inteles ca una noua se ridica la 1000 Euro :cry:
Si va mai rog, daca stiti cum se numeste piesa pe unde se prelinge LHM :oops: va rog sa-mi spuneti ca sa stiu ce sa cer la magazinul de piese auto cand comand :roll:
Va multumesc anticipat pentru sfaturi! :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Bogdan
bogdanrusu.sunphoto.ro/2014
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift. That's why it is called the present.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 30-Mai-2011 08:26

ter paste o schimbare de garnituri la pompa de injectie. eu m-am chinuit sa fac rost de garnituri si am reparat-o in cele din urma (motor la fel ca al tau); din pacate e tare greu sa gasesti garniturile, in romania nu le aduce nimeni, iar cei care le au sunt doar pompagii care cer aproximativ 250 de euroi sa o faca; o pompa second buna costa 300 euroi; daca vrei, cred ca as putea sa fac rost de garnituri, dar nu stiu cine ti le va pune, ca nu e o treaba asa de simpla;

seebogdy
just curious

Mesajde seebogdy » Lun 30-Mai-2011 09:40

dj01fad scrie:ter paste o schimbare de garnituri la pompa de injectie. eu m-am chinuit sa fac rost de garnituri si am reparat-o in cele din urma (motor la fel ca al tau); din pacate e tare greu sa gasesti garniturile, in romania nu le aduce nimeni, iar cei care le au sunt doar pompagii care cer aproximativ 250 de euroi sa o faca; o pompa second buna costa 300 euroi; daca vrei, cred ca as putea sa fac rost de garnituri, dar nu stiu cine ti le va pune, ca nu e o treaba asa de simpla;

Uf :( nasol! Exista anumite reglaje care s-ar putea da peste cap in momentul demontarii pompei? Cam la ce pret ar fi garniturile? Zici ca un mecanic nu ar putea face lucrul asta, e chiar asa de complicat? Multumesc :D
Bogdan

Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift. That's why it is called the present.

seebogdy
just curious

Mesajde seebogdy » Lun 30-Mai-2011 10:16

seebogdy scrie:
dj01fad scrie:ter paste o schimbare de garnituri la pompa de injectie. eu m-am chinuit sa fac rost de garnituri si am reparat-o in cele din urma (motor la fel ca al tau); din pacate e tare greu sa gasesti garniturile, in romania nu le aduce nimeni, iar cei care le au sunt doar pompagii care cer aproximativ 250 de euroi sa o faca; o pompa second buna costa 300 euroi; daca vrei, cred ca as putea sa fac rost de garnituri, dar nu stiu cine ti le va pune, ca nu e o treaba asa de simpla;

Uf :( nasol! Exista anumite reglaje care s-ar putea da peste cap in momentul demontarii pompei? Cam la ce pret ar fi garniturile? Zici ca un mecanic nu ar putea face lucrul asta, e chiar asa de complicat? Multumesc :D

Vreau sa te intreb daca trebuie facute si ceva reglaje dupa montare sau...la ce te referi cand spui ca nu e o treaba asa de simpla :? Demontatul? Montatul? Schimbarea garniturilor? Scz daca te stressez :) dar ma intereseaza sa vad dc reusesc eu cu un amic (mecanic) sa o facem, ideea este sa nu aiba anumite reglaje...ca la asta nu ne pricepem :(
Bogdan

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 30-Mai-2011 22:52

reglaj mi se pare ca are fix acolo pe unde iti curge tie, daca nu ma insala privirea. in rest nu are, dar orice ai pune gresit in ea, nu va merge apoi deloc; si crede-ma, ai ce sa gresesti... daca vrei, pot sa iti fac ceva poze cu una demontata, ca am o pompa dinasta facuta bucati pe masa in garaj, si iti poti face idee. garniturile le-am luat de la dieselkontor.de; costa cam 40 de euroi la ei, dar sa iti vina acasa, cred ca o sa te ajunga cu totul la 65-70 euro, plus ca trebuie sa le platesti in avans. oricum, e mai bine ca la un pompagiu, daca reusesti sa o faci; sau, daca are cine sa ti le aduca din germania, ar fi super...
astea sunt: http://www.dieselkontor.de/product_info ... ts_id=2969

seebogdy
just curious

Mesajde seebogdy » Mar 31-Mai-2011 07:56

dj01fad scrie:reglaj mi se pare ca are fix acolo pe unde iti curge tie, daca nu ma insala privirea. in rest nu are, dar orice ai pune gresit in ea, nu va merge apoi deloc; si crede-ma, ai ce sa gresesti... daca vrei, pot sa iti fac ceva poze cu una demontata, ca am o pompa dinasta facuta bucati pe masa in garaj, si iti poti face idee. garniturile le-am luat de la dieselkontor.de; costa cam 40 de euroi la ei, dar sa iti vina acasa, cred ca o sa te ajunga cu totul la 65-70 euro, plus ca trebuie sa le platesti in avans. oricum, e mai bine ca la un pompagiu, daca reusesti sa o faci; sau, daca are cine sa ti le aduca din germania, ar fi super...
astea sunt: http://www.dieselkontor.de/product_info ... ts_id=2969

TE-AS RUGA FOARTE MULT DACA POTI SA-MI TRIMITI CEVA POZE CU EA DEMONTATA, AR FI SUPER. (SEEBOGDY@YAHOO.COM) GARNITURILE LE-AS PUTEA REZOLVA...AM RUDE IN GERMANIA SI CRED CA PT. EI E FOARTE SIMPLU SA LE COMANDE SI SA-MI TRIMITA COLETUL. O SA VAD CE REUSESC, MULTUMESC!
Bogdan

Înapoi la “Mecanica - Xantia”