problema

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

razvan1
simpatizant

problema

Mesajde razvan1 » Vin 24-Iun-2005 14:37

..o problema noua la xantia de 1,8 cm3..8 valve!am probleme cu fisa nr. 1...care nu scoate curent la bujie in timp ce celelalte 3 merg perfect!am schimbat bujia, fisa....nu functioneaza...nu trimite curent!care sa fie problema?..de unde sa incep?
multumesc frumos!

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Vin 24-Iun-2005 16:18

ce fel de aprindere ai? cu distribuitor sau fara?
Daca e fara distribuitor, probabil ca s-a defectat bobina. Daca e cu distribuitor (delco) , e probabil capacul.

razvan1
simpatizant

Mesajde razvan1 » Vin 24-Iun-2005 17:04

multumesc pt. raspuns! e fara distribuitor...si ma gindeam eu la bobina!sa vad ce rezolv miine! ..o sa revin cu alte intrebari in caz ca am probleme!...se poate repara? alta noua?..o sa merg miine la un service sa vad ce imi zic acolo!..e scumpa una noua?

editza
pasionat

Mesajde editza » Lun 27-Iun-2005 10:00

salut
Daca ai cumva 4 bobine (cate una pe fiecare bujie) inseamna ca s-a prajit una din ele. Aceesi problema am avut-o si eu.
Scumpa nu e dar nu prea ai sanse sa o gasesti decat la ATS sau sa to comanzi de afara. De verificat e foarte simplu : desfaci capacul de la bujii si scoti pe rand mufa din capul bobinei. Daca motorul incepe da dea rateuri mai mari bobina resp este buna. Daca nu sesizezi nici o diferenta insemana ca bobina resp este busita. Pentru o supra verificare schimba bobina cu pricina pe alta bujie si vezi daca se intampla acelasi lucru.
fost posesor Xantia 2.0 16v

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 27-Iun-2005 22:46

hei, hei!!!! pai daca pune fisa la alta bobina ce sa afle?... nu le poate schimba intre ele ca fiecare are un anume interval pentru scinteie, ii va da in contra timp. ca sa verifice trebuie sa schimbe intii fisele intre ele sau cea suspecta cu o alta fisa de la alta masina. daca bujiile sint de multa vreme pe masina, iarasi, se poate inlocui bujia cu cea de alaturi sau cu alta la fel, de imprumut. daca nu da rezultate asa, abia atunci se poate spune k e bobina.
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

editza
pasionat

Mesajde editza » Mar 28-Iun-2005 08:18

Stai sa ne intelegem.
In varianta pe care o am si eu nu schimbi pozitia fiselor (ca nu ai cum). Bobinele sunt in capul bujiilor. Iar ele sunt identice. Deci schimbi doar pozitia bobinelor. Vezi e mult mai simplu. :D
fost posesor Xantia 2.0 16v

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 29-Iun-2005 10:09

la 1,8 8 supape s-a pus si sistemul cu o bobina impartita in 4 si separata total de bujii, am presupus ca e vorba de ala
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

razvan1
simpatizant

Mesajde razvan1 » Sâm 02-Iul-2005 14:27

multumesc pt. sfaturi!..o bobina din cele 4 era prajita, respectiv cea care alimenta pistonul 1!..acum cu 3.400.000 lei totul este in regula!..a fost cel mai "bun" pret care l-am gasit in constanta pt. o bobina de inductie noua!

Înapoi la “Mecanica - Xantia”