Bule aer

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Bule aer

Mesajde kady28 » Joi 24-Oct-2013 10:31

Colegi, tot navigand pe net pt. diferite probleme la masina am dat de un topic interesant.
Problema cica ar fi ca pe furtunul de retur LHM, ala gros, vine uleiul cu bule de aer in el. Alimentarea pompei hidraulice fiind aproape de retur ar trage acel ulei cu tot cu bule de aer si aici mai intervine vascozitatea care nu lasa bulele de aer sa iasa repede la suprafata.
Am vazut mai multe tipuri de modificari gen: taiat teava retur din capacul vasului LHM, pus un fel de furtun sa sa duca uleiul in sus si nu spre fundul vasului..etc.
Beneficii cica ar fi ..ba la suspensie, ba la servo :?
A incercat cineva de la noi asa ceva?

Aici e un filmulet in care se vad bule :lol:
http://static.photobucket.com/player.sw ... d21c0b.mp4

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 24-Oct-2013 11:40

bulele de aer nu sunt din retur. pot sa fie din retur doar daca sfera de la disjunctor scapa presiune, si azotul fuge prin ulei. aerul provine de la furtunul de pe care trage ulei pompa din vas. ala schimba-l prima data, si apoi vezi daca mai ai bule in ulei.

kady28
pasionat

Mesajde kady28 » Joi 24-Oct-2013 13:39

Nic, filmuletul nu e facut la mine. O sa pun si eu o bucata de furtuna sa vad daca am bule :lol:
In acel topic se vorbeste de bule de aer care apar pe undeva pe retururi si in rezervor turul fiind aproape de retur, pompa trage acele bule.
Posibil sa fie si furtunul de alimentare al pompei...eu tocmai l-am carpit si nu cred ca prinde aer.
Simptomele ar fi ca din cauza bulelor suspensia e mai dura la gropi si crapaturi iar daca faci cateva genoflexiuni cu masina isi revine.

Pana sa citesc acel topic am crezut ca mi se pare ca se mai intareste suspensia la mine dar acum nu mai sunt asa sigur.
Dupa ce am scos sferele sa pun sufele de protectie am facut o tura prin cartier si suspensia smooth...cum se zice :lol: Chiar am oprit casetofonul sa aud mai bine, dar era lina..si parca mai stabila. A doua zi dimineata cand am plecat la servici iar a inceput sa trancane, mai ales pe strazile facute din dale mari de beton...la imbinari.
Cazul prezentat nu e primul de genu', doar ca pana acum nu stiam de poveste cu bulele.

kady28
pasionat

Mesajde kady28 » Lun 28-Oct-2013 09:15

Revin la acest subiect dupa ce am cumparat furtun transparent. Nu am mai facut poze sa filmari dar nu vine nici o bula de aer...Nic are dreptate. Daca vin bule ori scapa vreo sfera ori furtunul pe unde trage pompa e fisurat si trage aer.
Pot sa zic ca debitul de ulei pe retur este foarte mare..asa ochiometric, iar dupa ce se tacane pompa, cand se incarca disjunctorul si face pac la sfarsit, se creaza un soc destul de mare prin furtun...sarea furtunul in sus de la soc :lol:

Înapoi la “Hidraulica - Xantia”