sfaturi xantia, varog

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Lun 25-Iun-2007 11:09

daca ar fi sa-i schimb toata suspensia, sa dorm linistit, cam cat ar costa? ar fi o solutie o masina de afara identica neimatriculata al carei pret se ridica la 5-600eur? (doar pt piese)

cristian_v
pasionat

Mesajde cristian_v » Lun 25-Iun-2007 15:09

nutzu313 scrie:daca ar fi sa-i schimb toata suspensia, sa dorm linistit, cam cat ar costa? ar fi o solutie o masina de afara identica neimatriculata al carei pret se ridica la 5-600eur? (doar pt piese)

Sa schimbi toata suspensia? :shock: :shock:

nu ai motive sa schimbi mai mult decat sfera centrala, poate si uleiul daca e vechi

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Lun 25-Iun-2007 15:19

multumesc pentru sfaturile primite. orice parere a voastra conteaza pt mine care sunt un novice in subiectul citroen
poate ne vedem la Tusnad in august :P

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 25-Iun-2007 15:32

nutzu313 scrie:daca ar fi sa-i schimb toata suspensia, sa dorm linistit, cam cat ar costa? ar fi o solutie o masina de afara identica neimatriculata al carei pret se ridica la 5-600eur? (doar pt piese)

Nu trebuie sa schimbi toata suspensia. Ar costa mult si nu merita. Poti sa aduci de afara o masina neinmatriculata, dar unele piese e bine sa le iei noi. Fa ce ti-am zis si o sa ai o imagine mai buna daca merita sa cumperi sa nu masina aia.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Lun 25-Iun-2007 16:13

Pt a dormi cu adevarat linistit, verifica piesele care fixeaza cilindrii de suspensie in turela din caroserie, imediat sub sfere.
Atat la XM cat si la primele Xantii au fost probleme in sensul ca acea piesa ceda si te trezeai cu suspensia iesita prin capota.

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Mar 26-Iun-2007 22:30

revin
am fost la 3 mecanici cu vechime in citroen. toti mi-au zis dupa verificari acelasi lucru:masina merita banii. tacanitul respectiv era de la sfera centrala. am schimbat si lichidul totul m-a costat 200ron. in timp e posibil sa trebuiasca sa-i schimb pompa de ulei (? sper k am inteles bine) dar nu e problema pt inca 10-15k km. stie cineva cat costa si aceasta piesa?

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Mar 26-Iun-2007 22:34

un tratament pt motor cu dura lube ar fi benefic? poate unii au folosit si as vrea sa stiu daca intr-adevar da rezultate.
multam fain!

cristian_v
pasionat

Mesajde cristian_v » Mie 27-Iun-2007 08:28

nutzu313 scrie:revin
am fost la 3 mecanici cu vechime in citroen. toti mi-au zis dupa verificari acelasi lucru:masina merita banii. tacanitul respectiv era de la sfera centrala. am schimbat si lichidul totul m-a costat 200ron. in timp e posibil sa trebuiasca sa-i schimb pompa de ulei (? sper k am inteles bine) dar nu e problema pt inca 10-15k km. stie cineva cat costa si aceasta piesa?

probabil se referea la pompa HP.

Costa mult, cel mai ieftin gasesti nou in jur de 300 euro, pret Citroen ~650 euro...

Dar nu cred ca o sa fie necesar sa o schimbi.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 27-Iun-2007 08:59

Pompa hidraulica, ca banuiesc ca de aia vorbesti se schimba cind scoate zgomot de lant sau nu mai baga presiune. Pompa asta (la fel ca si restul componentelor active de hidraulica) nu cade niciodata dintr-o data. In caz ca e defecta, se poate reconditiona o data.
Nu fa tratament de gen Duralube. Foloseste un ulei bun si e suficient.
Sa inteleg ca ai luat masina?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

cristian_v
pasionat

Mesajde cristian_v » Mie 27-Iun-2007 09:48

nicum scrie:Pompa hidraulica, ca banuiesc ca de aia vorbesti se schimba cind scoate zgomot de lant sau nu mai baga presiune. Pompa asta (la fel ca si restul componentelor active de hidraulica) nu cade niciodata dintr-o data. In caz ca e defecta, se poate reconditiona o data.
Nu fa tratament de gen Duralube. Foloseste un ulei bun si e suficient.
Sa inteleg ca ai luat masina?

La primele modele de Xantia (92-93) e destul de frecvent ca pompa sa cada dintr-o data, sau din cauza spargerii fundului pompei sau din cauza surubelor pompei care se slabesc si se rup. Problema remediata la pompele 6+2.

La masina ta probabil pompa e una 6+2, nu ai de ce sa-ti faci griji.

Înapoi la “Hidraulica - Xantia”