xantia o masina confortabila sau nu

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 03-Iul-2006 15:51

Pai modificari au facut cam toti, din diverse motive. Din categoria asa nu, am vazut CX-uri cu sfere de 400 pe fata.
Dintre cei care au facut modificari in cunostiinta de cauza, ca sa zic asa, unii au urmarit tinuta de drum altii comfortul. Daca le vrei pe amindoua, inseamna ca vrei suspensie hydractive (care nu inseamna doar sfere). Un exemplu este Xantia lui editza.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Lun 03-Iul-2006 15:52

nicum scrie: Diferenta intre "sferele de BX" si "sferele de Xantia" consta in dimensiuni. Totusi la Xantia 1.6/1.8 si 1.9D si BX 16/19/17D/19D sferele sint identice, chiar daca au PN diferite.

Nu sunt identice daca au PN diferite. Gaura centrala poate avea acelasi diametru, presiunea si capacitatea identice, dar difera legea de amortizare.

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Lun 03-Iul-2006 15:56

nu vreau suspensie hidractiva ,vreau doar sa nu mai simt busturile de la gropi (sa nu le mai simt asa tare)

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Lun 03-Iul-2006 16:26

@WLD: povesteste-ne mai multe despre "legea de amortizare".
Nu stiu cum a fost la Xantia, dar la BX, Citroen a modificat suspensia astfel incit ea a devenit mai rigida de-a lungul anilor de fabricatie. Probabil ca Xantia are o suspensie mai rigida decit un BX seria I. Abia astept sa ma dau cu Xantia ta.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Lun 03-Iul-2006 16:29

si eu deabia astept sa dai cu parerea,poate se vor lamuri si alti cand eu am spus ca xantia cu suspensie standard este inferioara celorlate tipuri,chiar si cele cu arcuri si amortizor

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 03-Iul-2006 18:31

8)

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Lun 03-Iul-2006 20:10

nicum scrie:@WLD: povesteste-ne mai multe despre "legea de amortizare".

Amortizarea este facuta pe 2 cai:
- orificiul central, ce are rol in stabilitate si "tinuta de cap" a masinii la viteze mari
- discurile de amortizare ce acopera orificiile dispuse radial. Acestea au rolul de a amortiza miscarile ample ale rotii si difera foarte mult de la o aplicatie la alta. Principala diferenta la Xantia este legea diferita compresie/detenta. Pana la Bx, amortizorul avea acelasi nr de discuri si pt compresie si pt detenta. La Xm le-au modificat pentru imbunatatirea tinutei de drum.

moisescu gabriel
simpatizant

Mesajde moisescu gabriel » Mie 27-Iun-2007 08:32

e super xantia la suspensii,e posibil ca a ta sa aiba ceva la sist hidraulic ; nu sunt un super fan al citrenului ca masina ( aspect, mecanica , electrice) in general nu sunt fan masini frantuzesti, dar pot sa-ti spun ca de 3 ani de cand am xantia am mers pe toate drumurile si am testat toate cele 4 trepte ale susupensiei hidractive ; e mare inginerie ca si confort , mi-au confirmat si cei carora le-am mai dat-o sa se plimbe cu ea .

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Joi 28-Iun-2007 02:43

am avut bx din 1991 si am cumparat xantia 2001, diferentele nu sunt colosale , dar o xantia merge cu mult mai bine decat un bx , confort net superiior . mentionez ca am avut suspensia la bx super , deci ? o xantia care nu prezinta confort inseamna ca are probleme la partea hidraulica sau mecanica , buche , pivoti , etc .

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 28-Iun-2007 09:17

cit_a scrie:am avut bx din 1991 si am cumparat xantia 2001, diferentele nu sunt colosale , dar o xantia merge cu mult mai bine decat un bx , confort net superiior . mentionez ca am avut suspensia la bx super , deci ? o xantia care nu prezinta confort inseamna ca are probleme la partea hidraulica sau mecanica , buche , pivoti , etc .

Atit timp cit masinile sint identice dpv conceptual, nu vad de ce una ar fi mai confortabila decit alta in ceea ce priveste suspensiile. Deci diferentele sint date de uzura suspensiei (si implicit a masinii). Gindeste-te ca sint 10 ani diferenta intre masinile alea.
Si ca o mica paranteza, Xantia nu a avut sfere de 500 din fabrica, pe cind BX-ul da. Mai mult, sferele standard de pe BX sint mai moi decit cele de pe Xantia.
Daca faceai comparatie cu CX sau DS, atunci, da, diferentele sint notabile.

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Joi 28-Iun-2007 09:19

de vreo cateva zile sunt fericitul posesor al unei xantii din 94. am incercat si testat mai multe variante de masini din aceeasi generatie/varsta si care se incadrau in limita bugetului meu (3400eur). nu se compara cu nici una la confort. e bestiala cu tehnologia corespunzatoare acelui an. dupa parerea mea poate fi apropiata (+/-) de un opel vectra B. e mult mai cofortabila decat un astra din 2000 (si nu am condus doar una). si in banii care am luat-o (2700eur), dupa o verificare la 3 mecanici specializati citroen/masini frantuzesti, cred ca am facut o mica afacere. recomand tuturor care au posibilitatea sa-si cumpere una (asemenea, eram unul dintre marii sceptici si neincrezatori in ce priveste marca citroen)

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Joi 28-Iun-2007 11:57

s-o stapanesti sanatos!

Drum Intins!

PS: Vezi ca asta cu Citroen e boala! :lol: Odata luat virusul, nu prea mai scapi de el ...:):) :lol: :D :)

Inca o data: sa-ti fie intr-un ceas bun!
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Joi 28-Iun-2007 12:03

nu contest pe nimeni in privinta sferelor si confortului unui bx si xantia , dar sa nu uitam ce dimensiuni are una si cat are celalalta ,zic ca are o influenat mare diatanta mai mare intre axe , ecartament , etc

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Joi 28-Iun-2007 19:47

multumesc pentru urari!
p.s.: deja virusul citroen m-a infectat (sper in curand sa trec de la "curios" la "pasionat")

cos76
pasionat

Mesajde cos76 » Joi 28-Iun-2007 21:48

Sigur vei trece de la "curios" la "pasionat" pe masura ce acumulezi posturi. Felicitari pt alegere si sa nu ai parte de evenimente neplacute sau probleme.
PSA car forever/Passion pour Peugeot et Citroen

Înapoi la “Hidraulica - Xantia”