Fasaie la franare si se lasa repede fata
Moderator: Echipa Tehnica
Fasaie la franare si se lasa repede fata
Salut!
Daca fasaie la franare si se lasa repede fata (o ora), ce trebuie schimbat / verificat?
Multumesc.
Daca fasaie la franare si se lasa repede fata (o ora), ce trebuie schimbat / verificat?
Multumesc.
- abarth_mcm
- pasionat
Mesajul e de 2 ori din cauza browserului. Scuze.
Multumesc pentru reply.
Am sa incerc sa verific ce mi-ati scris in post-uri si revin cu detalii. Adaug ca spatele nu se lasa decat dupa 2-3 zile.
Stiti ce garda la sol trebuie sa fie la Xantia (poate in functie de anvelope)?
Presupun ca ar trebui sa fie aceeasi fata / spate.
Masurarea cred ca e corect sa se faca prag - sol.
Multumesc.
Multumesc pentru reply.
Am sa incerc sa verific ce mi-ati scris in post-uri si revin cu detalii. Adaug ca spatele nu se lasa decat dupa 2-3 zile.
Stiti ce garda la sol trebuie sa fie la Xantia (poate in functie de anvelope)?
Presupun ca ar trebui sa fie aceeasi fata / spate.
Masurarea cred ca e corect sa se faca prag - sol.
Multumesc.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
abarth_mcm scrie:sfera? de ce sfera?![]()
@ngy - cred ca ai postat acelasi subiect de doua ori..sau mi se pare mie?
Pentru ca sfera centrala compenseaza pierderile de presiune pe puntea fata.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
il completez pe dj 01 fad. dupa mine piesele defecte sunt corector inaltime fata si abia apoi telescoapele.dar verifici usor telescoapele scotind returul.la fel si corectorul.
sfera centrala chiar daca e buna saraca nu poate compensa la infinit.
sfera centrala chiar daca e buna saraca nu poate compensa la infinit.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
nicum scrie:abarth_mcm scrie:sfera? de ce sfera?![]()
@ngy - cred ca ai postat acelasi subiect de doua ori..sau mi se pare mie?
Pentru ca sfera centrala compenseaza pierderile de presiune pe puntea fata.
sfera c. compenseaza TOATE pierderile din suspensie si frana.mai putin partea de servodirectie.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
- abarth_mcm
- pasionat
-
- pasionat
- Masina: Citroen c5 hdi
- 2: Vw t5-2.5tdi
- 3: Chrysler Grand voyager
am si o curiozitate mare pot zice.am vb cu mai multi care au xantia si miau zis ca nu se lasa deloc pe burta nici dupa 7 zile ramane pe pozitia normala,dar la mine cum am oprito se lasa imediat spatele si dupa 10min max si fata,de ridicat se ridica repede a mea zic eu cam 1min max.ce am observat este ca numai tacane conjuctorul,desi masina e ridicata pe spate cand treci pe denivelari se simte ca si cum nar avea suspensie(sferele sunt incarcate toate),eu zic ca nu ar fii suficienta presiune in instalatie.eu zic ca ar fii defect conjuctorul,ce parere aveti voi?ms anticipat
- abarth_mcm
- pasionat
...am vazut si eu foarte multe citroen-uri(cam toate bx-urile din buzau de exemplu) care nu mai tacaneau deloc..de fapt ele tacaneau fff des(de cateva ori pe secunda..practic insesizabil decat ca erai ff atent) si tacaneau atat de repede incat nu mai auzeai tacanitul...o fi si la tine la fel..presupunem
pune alt conjuctor(dar intai verifica sfera c..totusi si cu sfera sparta se auzea tacanitul o data la secunda..)
si ce daca ai incarcat sferele?..daca ele erau vechi si intre timp s-or fi spart..verifica-le si tu empiric(vezi daca e lemn masina) sau du-te cu ele sa le verifice la atelier
totusi..daca tu insisti ca sferele sunt bune..sigur ai masina data pe treapta a doua si nu a pe a treia saua patra?ca daca o ai data pe a treia saua patra nu prea ai suspensie..am intalnit multi cu citroen care imi ziceau ca nu au suspensie deloc si cand ma uit masina era data pe ultima treapta.

si ce daca ai incarcat sferele?..daca ele erau vechi si intre timp s-or fi spart..verifica-le si tu empiric(vezi daca e lemn masina) sau du-te cu ele sa le verifice la atelier

totusi..daca tu insisti ca sferele sunt bune..sigur ai masina data pe treapta a doua si nu a pe a treia saua patra?ca daca o ai data pe a treia saua patra nu prea ai suspensie..am intalnit multi cu citroen care imi ziceau ca nu au suspensie deloc si cand ma uit masina era data pe ultima treapta.

Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
-
- pasionat
- Masina: Citroen c5 hdi
- 2: Vw t5-2.5tdi
- 3: Chrysler Grand voyager
sferele leam incarcat toate,si dupaia parca nu era ok suspensia.de balansat balanseaza nui bai asta dar se aude ciudat inauntru,parca nu sar ridica cat trebe.e pe prima treapta pusa (mers normal) pe treapta 2 te zgultuie stiu cum face,pe mers normal face urat dar numai pe spate se aude,ce am observat eu cand plec dimineata e dreapta masina dar dupa ceva mers e un pic lasata de spate cam 2cm mai jos,sincer nu stiu ce sa cred cai strricat conjuctorul sau corectorul de inaltime
nelamururi
Mexik scrie:sferele leam incarcat toate,si dupaia parca nu era ok suspensia.de balansat balanseaza nui bai asta dar se aude ciudat inauntru,parca nu sar ridica cat trebe.e pe prima treapta pusa (mers normal) pe treapta 2 te zgultuie stiu cum face,pe mers normal face urat dar numai pe spate se aude,ce am observat eu cand plec dimineata e dreapta masina dar dupa ceva mers e un pic lasata de spate cam 2cm mai jos,sincer nu stiu ce sa cred cai strricat conjuctorul sau corectorul de inaltime
E posibil ca daca sfera centrala este descarcata sa nu am suspensie pe fata si sa nu se ridice,mentionez ca becurile stau aprinse in bord si nu se ridica deloc

Am dat tusesa si sper ca nu am luat junghiul
Înapoi la “Hidraulica - Xantia”