problema suspensie
Moderator: Echipa Tehnica
problema suspensie
salut.. acum cateva zile mi`a sarit telescopul fata dreapta prin capota la semafor.. s`a rupt din flansa care il tinea.. am schimbat azi telescopul cu pricina si constat ca in pozitia intermediara fata sta mult prea ridicata.. cineva mi`a zis ca am sferele descarcate/sparte pe fata.. as vrea sa le schimb.. cineva mi`a zis ca trebuie sa aiba presiunea 62 bar pe fata centru 55 bar pe fata si 40 bar pe spate.. sunt corecte valorile acestea sau nu? tin sa mentionez ca pe fata am vazut ca pe sferele mele scrie 70 bar.. sa stea prea ridicata pt ca e presiunea prea mare in sferele mele? multumesc
- retro
- pasionat
- Masina: Xantia II 1.8i 16v
- 2: C5 II 2.0i
Trebuie lamurite neconcordantele din semnatura ta. Daca e motorul cu 16 supape, nu aia este puterea. Daca puterea e cea valabila in semnatura, inseamna ca ai motorul cu 8 supape. In functie de asta se aleg sferele.
Cu sferele perfecte sau stricate, masina are aceeasi inaltime. Adica ne este nicio legatura intre starea sferelor de suspensie si inaltimea masinii. Probabil ca atunci cand s-a inlocuit suportul rupt al sferei s-a dereglat. Deci trebuie sa mergi intr-un service unde se poate face acest reglaj.
Cu sferele perfecte sau stricate, masina are aceeasi inaltime. Adica ne este nicio legatura intre starea sferelor de suspensie si inaltimea masinii. Probabil ca atunci cand s-a inlocuit suportul rupt al sferei s-a dereglat. Deci trebuie sa mergi intr-un service unde se poate face acest reglaj.
motorul este 8v am modificat si semnatura. cineva mi`a zis ca sunt 2 variante: ori a tras aer instalatia cand am schimbat telescopul si se va regla dupa cateva ridicari si coborari ori cand a schimbat mecanicul telescopul a dereglat tijele care corecteaza inaltimea.. intrebare: cum se umbla la acele tije?
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
cand se intampla una ca asta, se mai intampla (ce-i drept destul de rar) sa se indoaie si bara stabilizatoare, si masina va sta apoi putin rasucita de bot. daca nu, mai poate sa iti fi sarit bieleta de plastic de la corector. nu are treaba cu aerul, nu are treaba cu sferele. mai exista si posibilitatea sa nu fi infipt detot telescopul in portfuzeta...
Înapoi la “Hidraulica - Xantia”