geamuri electrice

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

geamuri electrice

Mesajde kady28 » Mie 24-Aug-2011 09:40

Se poate face ceva la Xantia S2 ca atunci cand inchid masina cu cheia (telecomanda) sa se ridice si geamurile?

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 24-Aug-2011 10:28

se poate monta modul de ridicare a geamurilor, pe care il cumperi aftermarket. incearca la www.alarmservice.ro.

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mie 24-Aug-2011 11:26

iuuuuuuuuu no asta am vrut sa intreb si eu.:D am vazut la mai multe masini si e superb ca nu tre sa lasi contact dupa ce opresti masina ca sa ridici geamurile 8-|

e.miron
pasionat
Masina: Xantia 2.0 HDI110

Mesajde e.miron » Mar 11-Oct-2011 15:52

Se poate monta pe partea dreapta o centrala de control astfel incat sa se ridice/coboare geamul doar cu o apasare asa ca pe partea soferului?,
Am fost azi la dezmembrari si am vazut una pe o Xantia 1,9 TD.

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Mar 11-Oct-2011 16:05

mai oameni buni omu vrea ca atunci cand uita geamurile deschise si apasa pe inchidere sa ridice si geamurile
raspunsul este da se poate dar o sa te duca sus montajul si piesele
ai mare grija ca o sa iti faca o oferta cu alarma cere poate face asta dar dupa o sa iti te puna sa cumperi motorase,module,modulase si alte chestii care o sa te duca la niste costuri de montaj foarte mari
daca o sa intrebi de ce tre schimbat motorasul o sa fie sec pentru modulul alarmei nu este compatibil
tu o sa zici ca vrei modul compatibil cu motorul ei o sa zica pai daca punem modul compatibil nu mai avem loc sa montam aia sau mai rau sa deschidem geamul si uite asa....ca la noi ca de traim in romania
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Mar 11-Oct-2011 16:18

hahaha.... :lol: :lol: :lol: sper sa nu te fi speriat,dar asta e realitatea
daca gasesti o firma serioasa sa ne anunti si pe noi
cand ceri oferta subliniaza cu toate costurile incluse
ma apucasem si sa caut si gasisem cateva oferte si imi placea pretul
tineti cont ca aveam toate geamurile electrice si cand am ajuns la atelier au inceput aaaaaaaaaa pai stii ca la asta nu mere aia,tre din aia
am plecat de la ala si m-am dus la urmatorul ca pret si tot asa la 8 ateliere la toti trebuia schimbat si cumparat ceva suplimentar
am ajuns la concluzia SCHIMB MASINA hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

e.miron
pasionat

Mesajde e.miron » Mar 11-Oct-2011 18:06

Stai linistit ca nu numai la noi e asa.
Aici au scos din dictionar cuvantul reparat. A ramas doar inlocuit.
Or sa ajung la modul in care cumperi masina cu rezervorul plin si cand se termina mergi si iei alta masina.. :D

e.miron
pasionat

Mesajde e.miron » Mar 11-Oct-2011 18:08

e.miron scrie:Se poate monta pe partea dreapta o centrala de control astfel incat sa se ridice/coboare geamul doar cu o apasare asa ca pe partea soferului?,
Am fost azi la dezmembrari si am vazut una pe o Xantia 1,9 TD.

Nu era o indicatie pt el, era o intrebare pusa de mine ca tot eram la geamuri si sa nu fac alt thread degeaba.

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mar 11-Oct-2011 18:20

da, poti monta si pe partea dreapta, si ai nevoie de centrala aia, cu mufa si buna parte din fire ca sa le poti lega acolo. montajul trebuie sa il adaptezi. daca crezi ca te pricepi, apuca-te de bricolat. eu am facut o chestie dinasta si nu e chiar complicat.

calul
pasionat

Mesajde calul » Mie 13-Iun-2012 07:36

Nic poti sa ne dai mai multe detalii in legatura cu montajul facut de tine?

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Mesajde kady28 » Mie 13-Iun-2012 08:05

Am luat eu de la Nic un modul inchidere de la o Xantia s1 pt. dreapta si l-am pus. Desi am taiat niste fire in plus l-am nimerit pana la urma :lol: Imi place mai mult ca la un singur click merge pana la capat fata de cel original de la sofer care merge cu apasare lunga pana la capat.
Imagine

La schema luata de pe voila am mai pus cu linie rosie firele 4 si 2 de la mufa butonului care trebuiesc lasate ca sa mearga si butonul de la sofer pt geamul din dreapta.Eu pe alea le taiasem pt. ca in schema facuta nu este desenat nimic acolo. Masa colorata cu verde punctat se leaga de un surub din portiera.

Daca tot vorbim de geamuri, unde este releul de la sofer pt. Xantia S2? ca daca se poate schimba as pune unul ca pe dreapta :lol: ca imi place mai mult cum se comanda din buton

calul
pasionat

Mesajde calul » Mie 13-Iun-2012 08:13

Au toate Xantiile S1 acest modul de inchidere pt. geamul din dreapta? Am sa vad daca pot gasi la dezmembrari o Xantia prima serie.

georgika1992
simpatizant

Mesajde georgika1992 » Mie 13-Iun-2012 23:27

Ca veni vorba de ridicarea geamurilor,eu am asa ceva pe masina cand pun alarma si se inchuie usile se ridica si geamurile din fata daca le am deschis problema este ca nu mai merge acuma,nu se mai ridica cand armez alarma si nustiu unde este modul acela de vorbiti in stanga la sofer in usa sau dreapta,nu de alta sa sa ma uit la el poate o fi frun fir scapat.

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mie 13-Iun-2012 23:34

xantia 2 are modulul integrat pe macara, este cutia neagra de e lipita de motoras; xantia 1 are tot asa, doar la sofer, dar il are separat montat sub oglinda ca pozitie, sub fata de usa; mai am eu dinalea cred, si dupa cum a spus kady nu e greu de montat. la x2 ca sa ii pui modul de x1, trebuie mai intai anulat cel deja existent de pe macara, dar se poate face. eu ce sa mai zic, ca la a mea am toate geamurile automate, si sa ma apuc sa fac modificari sa le fac cu impuls doar la atingere... mai bine ma lipsesc.
georgica, tu ai modul de ridicare montat aftermarket, nu stiu exact cum este pus. trebuie sa il gasesti, si sa vezi daca se mai alimenteaza in primul rand, s-o fi ars vreo siguranta.

georgika1992
simpatizant

Mesajde georgika1992 » Joi 14-Iun-2012 20:29

Ai avut dreptate luciane nu se alimenta avea pini oxidatii,am gasit un modul aftermarket in usa de la sofer si unul intre scaune langa farana de ajutor le-am curatat bine pini si acuma functioneaza,acu cand pun alarma si am geamurile deschise se ridica indiferent ca e fata ori spatele,ps: stii ca ziceam eu de geamul spate stanga ca doar se lasa si nu se ridica acuma si-a revenit si el,Multumesc, inca odata dj01fad salveaza sitoatia,respect.

Înapoi la “Electrica - Xantia”