Ceea ce ai gĂŁsit tu este modificarea pe care o poĂži face pentru a programa de exemplu de seara pornirea ĂŽncĂŁlzitorului a doua zi la o orĂŁ aleasĂŁ de tine.
Schema folositĂŁ pe Xantia Activa HDI este mult mai simplĂŁ: conectorul cu care se leagĂŁ ĂŽncĂŁlzitorul ĂŽn instalaĂžia electricĂŁ a maÂşinii are 4 pini:
1. +12V
2. -12V
3. Test
4. ComandĂŁ pornire
Pe primii doi pini vei gĂŁsi conductori liĂžaĂži cu secĂžiune de 2,5mm² evident pentru a suplini curentul de pornire mai mare, ceilalĂži doi fiind de 0,75mm². Firul de test este galben, ĂŽntre conector Âşi cel de-al doilea soclu de releu, de la stg. maÂşinii spre dr., ĂŽn cutia de relee din compartimentul motor; soclul respectiv este gol iar firul ĂŽn cauzĂŁ se aflĂŁ ĂŽntr-unul din papucii din mijloc.
Schema funcĂžioneazĂŁ dupĂŁ cum urmeazĂŁ:
dupĂŁ ce motorul porneÂşte, ECU trimite imediat +12V (Âşi nu -12V cum se vede ĂŽn materialul pe care l-ai gĂŁsit tu) indiferent de temperatura ambiantĂŁ

; Înainte de a ajunge În pinul 4 al conectorului, pe firul respectiv se aflã Înseriat un termocontact, fixat pe o traversã din faÞa roÞii din faÞã stg., În apropierea Încãlzitorului; termocontactul este tarat la +5°C (κi va Închide contactul la temperaturi mai mici de +5°C); mai departe, tensiunea de comandã e preluatã de calculatorul Încãlzitorului care supravegheazã funcÞionarea lui urmãrind permanent temperatura apei din circuitul de rãcire/Încãlzire al maºinii. Schema gãsitã de tine implicã printre altele un releu special (2.15.

care suplineºte modulul de comandã al ventilatorului de habitaclu atunci când motorul este oprit (divizor de tensiune care stabileºte turaÞia ventilatorului În cauzã).