Faza de intalnire

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

VALY giurgiu
pasionat

Faza de intalnire

Mesajde VALY giurgiu » Mie 30-Ian-2013 23:32

Are cineva pe xantia 1 montate xenoane ? renteaza sa-mi montez xenoane la xantia/ Nu-mi mai place lumina pe faza de intalnire,are oglinda buna ,far curat lumina becului puternica dar vreau ceva mai bun.Are cineva idei mai bune si cam cat costa ?

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Mesajde kady28 » Joi 31-Ian-2013 09:37

Daca nu ai faruri cu lupa si spalator de faruri si iti pui xenoane cam nasol pt. ceilalti soferi. Zic din propria experienta, cand intalnesc pe drum cate unul cu xenoane aftermarket nu mai vad nimic :shock: .Deoarece farurile au fost proiectate pt. becuri cu filament cand bagi xenon in el lumina pe faza de intalnire este difuza si bate in toate partile, halogenul fiind focalizat numai in jos.
Incearca cu niste becuri mai bune, gen osram night breaker, narva range power...etc.

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Joi 31-Ian-2013 09:45

vezi ca am eu un topic pe aici
concluzia a fost claraNU
pune becuri mai bune si proiectoresi e ok
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

hippo
pasionat

Mesajde hippo » Joi 31-Ian-2013 09:51

Sustin cele scrise de @kady28. Dar daca totusi vrei sa incerci marea cu sarea: http://xantia.voila.net/tuto_kit_xenon.htm
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)

lehelc
simpatizant

Mesajde lehelc » Joi 31-Ian-2013 10:40

Dupa parerea mea este mai bine fara. Daca nu vrei sa primesti blituri de la fiecare atunci trebuie sa-l reglezi foarte jos...si atunci primesti de la cate unu...iar daca e reglat prea jos cu faza lunga vei vedea cum ar trebui cu faza scurta (ma rog...aproape:) am exagerat putin).

Eu am luat masina cu xenon dar l-am demontat, fiindca eram deranjant in trafic, nici nu vedeam nush cat de bine si imi tremurau cracii ca raman fara talon daca primesc un control (anul trecut am facut 40mii de km, 5-6x Budapesta, 2x Germania, 3x Bucuresti, restul Oradea-Timisoara si Timisoara-Deta). Asta spuneam doar ca sa vezi ca am avut drumuri pe afara multe, in alte judete, tari, orase...si era probabil sa dau de un control. Dupa aceste 40mii de km, in ianuarie, dupa drumurile de Germania am demontat xenonul, din fericire nu m-a oprit nimeni. Iar eu ulterior am aflat ca sunt amenzi foarte mari in austria si germania, raman fara acte, numar de inmatriculare, poti tracta masina la primul service sa-ti puna becuri normale si apoi primesti numerele inapoi....deci era nasol daca ma oprea.

In fine...ideea e ca vezi mai bine cu un bec de calitate original si farul reglat corect! (eu am luat de la philips ceva albastrui care face farul putin mai alb, ca sa semene cu xenon:) ), dar gasesti la pret bun Osram.

Daca te intereseaza si vrei sa inerci am eu de vanzare kitul de xenon demontat la 50 RON. E perfect functional, toate accesorile, nu trebuie nimic taiat, are mufele ei...

benny_merty
pasionat

Mesajde benny_merty » Joi 31-Ian-2013 17:00

kitul xenon daca este de vanzare ma intereseaza pe mine .Multumesc.
:steering:

VALY giurgiu
pasionat

Mesajde VALY giurgiu » Vin 01-Feb-2013 09:41

Lehelc cum facem cu kitul acela ? il vreau sa vad si eu cum merge.Il pui la posta sau curier ?

VALY giurgiu
pasionat

Mesajde VALY giurgiu » Vin 01-Feb-2013 13:01

In afara faptului ca vreau xenoane am auzit de niste becuri cu leduri,becuri de far cu leduri,ati auzit despre ele ceva? Lehelc un nr de tlf ?

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Mesajde kady28 » Vin 01-Feb-2013 15:02

Daca te referi la alea care se vand si aici pe forum sunt pur decorative.

lehelc
simpatizant

Mesajde lehelc » Vin 01-Feb-2013 15:10

Sorry, Benon a fost mai rapid. Kitul s-a vandut....

Înapoi la “Electrica - Xantia”