lipsa lumini in bord
Moderator: Echipa Tehnica
lipsa lumini in bord
Salut baieti! Noua mea achizitie: o xantia 1998 td, problema este ca nu merg becurile din bord (complet stins), desi ceasul merge, se regleaza si intensitatea lumini. Am verificat sigurantele de sub bord si toate sunt ok, de unde ar fi problema? Merci frumos
-
- pasionat
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
ma... cam putin probabil sa fie chiar toate becurile arse, inclusiv cele de la grupul de caldura. mi se pare ca a fost dat jos bordul la masina asta pentru ca s-a umblat la radiatorul de caldura. este posibil sa fie taiat vreun fir pe undeva. cand mai ajungi la mine, o scobim atunci daca nu ii dai intre timp de cap.
apropo, sa stii ca am tot cautat dupa sfera, dar nu dau de ea. sigur nu ai luat-o? am cautat-o si in fata masinii, si pe lateral, si prin curte sa nu fi dat cu ea la fier... si nu am gasit-o. ma mai uit odata deseara.
apropo, sa stii ca am tot cautat dupa sfera, dar nu dau de ea. sigur nu ai luat-o? am cautat-o si in fata masinii, si pe lateral, si prin curte sa nu fi dat cu ea la fier... si nu am gasit-o. ma mai uit odata deseara.
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Nic este probabilitate mare sa fie becurile duse
Eu cand am luat masina doar un singur bec mai mergea la iluminare bord, ceasul cu termometru nici nu credeam ca are bec iar la clima era bezna totala. Nu cred ca fusese vreodata umblat la becuri dar dupa ce le-am schimbat parca ma uitam la pomu de Craciun 

-
- pasionat
Salut baieti
Problema a fost rezolvata, becurile duse. Multam baieti si drumuri bune!
LUMINI in bord
salutare tuturor!!! sunt proaspat posesor de citroen xantia 2.0 hdi 110 caluti. am urmatoarea problema: nu-mi functioneaza luminile la grupul de caldura, iar luminile din bord sunt foarte slabe. daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi cum se pot schimba si cu sfaturi cum se demonteaza ceasurile din bord. multumesc anticipat!
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Bine ai venit!
Intensitatea iluminarii ceasurilor din bord, a ceasului cu temperatura exterioara si a panoului de la clima se regleaza dintr-un buton rotativ de sub volan. Invarte de buton si vezi daca se cunoaste cum se modifica intensitatea luminii.
De fapt ala e un reostat..o rezistenta variabila si daca nu e data luminozitatea pe maxim chiar se incalzeste umpic
In legatura cu lumina din consola de aer acolo trebuie sa o demontezi, ea este iluminata de 2 becuri . Scoti casetofonul, scrumiera, rama de plastic din jurul consolei.Dupa ce reusesti sa eliberezi consola, ii dai jos capacul si ajungi la becuri.
Pentru a schimba becurile din bord trebuie sa dai jos grila cu butoane (AC, avarie...etc). Trebuie sa dai jos casetofonul masinii ca sunt niste suruburi pe acolo, capacul de deasupra volanului...ala care acopera blocul de lumini si stergatoare pt. care e prins cu 2 suruburi, si mai este un plastic in stanga care e prins cu un surub pe la usa panoului de sigurante. Daca reusesti sa scoti grila ceasurile din bord ies foarte usor...sunt prinse cu trei suruburi, unul sus si doua jos.Tocmai de asta trebuie sa scoti grila, ca sa ajungi la cele 2 suruburi de jos de la ceasuri.
Cam asta e in mare...spor!
Intensitatea iluminarii ceasurilor din bord, a ceasului cu temperatura exterioara si a panoului de la clima se regleaza dintr-un buton rotativ de sub volan. Invarte de buton si vezi daca se cunoaste cum se modifica intensitatea luminii.
De fapt ala e un reostat..o rezistenta variabila si daca nu e data luminozitatea pe maxim chiar se incalzeste umpic

In legatura cu lumina din consola de aer acolo trebuie sa o demontezi, ea este iluminata de 2 becuri . Scoti casetofonul, scrumiera, rama de plastic din jurul consolei.Dupa ce reusesti sa eliberezi consola, ii dai jos capacul si ajungi la becuri.
Pentru a schimba becurile din bord trebuie sa dai jos grila cu butoane (AC, avarie...etc). Trebuie sa dai jos casetofonul masinii ca sunt niste suruburi pe acolo, capacul de deasupra volanului...ala care acopera blocul de lumini si stergatoare pt. care e prins cu 2 suruburi, si mai este un plastic in stanga care e prins cu un surub pe la usa panoului de sigurante. Daca reusesti sa scoti grila ceasurile din bord ies foarte usor...sunt prinse cu trei suruburi, unul sus si doua jos.Tocmai de asta trebuie sa scoti grila, ca sa ajungi la cele 2 suruburi de jos de la ceasuri.
salut, mersi mult pt sfaturi, sambata am sa ma apuc de treaba. dupa ce termin am sa va spun cum a decurs toata tarasenia:). numai bine!!!kady28 scrie:Bine ai venit!
De fapt ala e un reostat..o rezistenta variabila si daca nu e data luminozitatea pe maxim chiar se incalzeste umpic![]()
Salutare tuturor!!! cer scuze ca postez asa tarziu dar abia acum am rezolvat problema. am reusit sa schimb becul ars de la grupul de caldura. toata "tarasenia" a decurs bine, cu putina indemanare si o surubelnita cu cap torx de 20 am rezolvat treaba. restul becurilor functioneaza. kady28 iti multumesc pt pontul cu butonul rotativ, stiam ca ar trebui sa fie m-am uitat dupa el in prima fazain bord dar nu mi-a dat in cap sa ma uit sub volan
. inca o data multumesc pt sfaturi! toate cele bune!!!

-
- simpatizant
- Masina: citroen xantia
Înapoi la “Electrica - Xantia”